09 januari 2015

Borta...

Räven som vi nästan sett som en familjemedlem finns inte längre. Har inte ens sett spår av den runt om i den närmaste skogen. Räven kom hit varje dag och tog sork i trädgården. Yngsta labradoren Allis tittade på den genom fönstret och såg riktigt fascinerad ut, som om hon beundrade den. Pia 2 år skällde så rutorna skallrade men räven tittade bara som hastigast på henne och fortsatte sin sorkjakt.
Så vacker räv!! Och duktig!!
Vi gav den lite mat i vår skog en liten bit från gården. Varje gång var det rävspår där och maten borta. Nu är maten kvar...bara skator och kråkor är där och äter.
Antar att det är någon som varit julledig för länge och blivit uttråkad och därför måste skjuta ihjäl levande varelser för att ha något att göra, någon som det riktigt kliat i fingrarna på att få döda nu under julen....!
Precis som det hände med den förra räven förra julen!
Fy faan! Säger jag!!!! Fy fan!


6 kommentarer:

Hillevi sa...

Så väldigt ledsamt. Föreställningen att räven är ett skadedjur är så förlegad. Annat om det handlar om skabbräv, då kan jakt åtminstone förkorta lidandet. Tyvärr används den ursäkten ofta för rävjakt och det nedlagda resultatet visar den ena vackert fullpälsade räven efter den andra.
Och - jaha! Tar räven rådjur? Ser man på. En konkurrent till överflödet, minsann. Dessutom kan räven inte fälla rådjur, endast ta för sig av sjuka ex och kid. Men attans, vilken skadegörare den är ändå, på nåt sätt, oklart vilket!

Anonym sa...

Men....det kan ju faktiskt ha hänt något helt annat med räven än att den blivit skjuten av någon "idiot" ?

The Secret Garden sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mats Andersson sa...

Hej Wictoria och god fortsättning på det nya året.
Beträffande uteblivet jaktarrende gäller detta 2013 och 2014 då vi väntat på att Ni skulle undersöka Jordabalken. 2011 och 2012 betalades arrendet kontant i likhet med tidigare år trots att vi efterfrågat kontonummer för enklare hantering. Jag har ikväll fått Ert kontonummer och satt in pengar för två år bakåt och hoppas att Ni skriver på avtalet så snart det är möjligt. Datum för Viltvårdsområdets årsstämma kommer som vanligt annonseras och där är Ni som markägare varmt välkomna att delta för att delge Era åsikter och önskemål. Slå gärna en signal eller hälsa på istället för att hänga ut mig med felaktiga uppgifter på webben, tack.
Med vänlig hälsning Mats Andersson
Kassör Fanbyns Jaktlag

The Secret Garden sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mats Andersson sa...

vidare korrespondens tycker jag vi tar som goda grannar istället för detta forum.
Med vänlig hälsning Mats

Related Posts with Thumbnails