05 mars 2014

Ett decennium...

Ja så är det! Nu har jag bott på den här gården i 10 år. Helt otroligt vad tiden försvinner! Vi köpte gården 4 mars 2004, det är ett datum som jag aldrig glömmer. Vi hade väntat på beslut om vem som skulle få köpa i hela 7 månader! Mannen hade gett upp hoppet, inte jag. Jag vägrade ge upp. Glömmer aldrig känslan när säljaren till slut valde oss.
När jag fick nycklarna i min hand…
Det har hänt mycket under de här 10 åren. Bra saker och jobbiga saker. Som det är för alla, antar jag. Jag har gjort en trädgård, från ingenting och utan egentliga kunskaper, som blivit en besöksträdgård och varit med på TV i Trädgårdstoppen och reportage i magasin. Det har varit besökare i trädgården som berättat en del av husets historia, det har varit tv-folk, professorer och annat kändisfolk här på besök.
Roliga situationer har uppkommit då jag först inte känt igen dem.
Jag har haft otrolig tur på auktioner med att finna möbler till huset i stil som jag älskar och som passar huset. Vi har blivit erbjudna att låta göra biotopskydd av en del av vår skog och få pengar för värdet av träden samtidigt som de får stå kvar, underbart!
   Och det har hänt saker som man inte rår på.
Första kontakten med byfolket fick jag veta att det var en ”bygdens son” som velat köpt gården, att vi var ”fel” ägare! (Den här byn är känd för sin fina sammanhållning..)
Efter fem år lade företaget som mannen då jobbade på igen, han blev utan jobb /nu har han ju jobb igen/ Fyra månader efter mannen var det min ”tur” att bli arbetslös. Företaget jag jobbat på i 18 år flyttade all sin verksamhet till Stockholm. Min första dag som arbetslös fyllde jag 40 (ingen från min tidigare arbetsplats hörde av sig.)
En vecka senare blev min älskade islandshäst sjuk i fång och jag fick rådet att låta döda honom…/men kontaktade Strömsholm, och så behandlade jag honom själv och nu är han frisk/ Några dagar efter det sa en trädgårdsbesökare elakt (tror hon var från byn men hon presenterade sig inte) att hon hade en planta som jag kunde få, en ”tokgubbe”, för det passade en sån som mig…
Några veckor senare blev det känt att en bybo planerade vindkraftsindustri rakt framför byn!
Jag hittar tillbaka till konsten och börjar fotografera, går utbildningar
 och startar eget företag, Boije Photography.
Ja, det har hänt en del det här decenniet.


10 kommentarer:

lisashus sa...

Ja, tänk så mycket som kan hända på 10 år! Det är både lite skrämmande och fantastiskt!

Roligt att få höra lite sammanfattning av dina tio år.

Jag fortsätter att njuta av dina bilder och önskar dej lycka till i fortsättningen!
Lisa

Meta sa...

Ett händelserikt liv du haft trotts allt. Jag hoppas du kan lägga alla dumheter bakom dig och gå vidare. Du är en duktig fotograf och en underbar trädgård har ni. Jobbat och slitit har du gjort på många sätt och vis. Det har ändå gett en viss lön för mödan, hoppas du känner det.
Önskar dig och de dina lycka till i fortsättningen och tack för din berättelse.
ha en fin morgondag
kram Meta

Anonym sa...

Intressant läsning och vackra bilder. Har själv tidigare levt i en liten by!

Mys och hemtrevnad sa...

Hoppas att du tillhör byn nu efter 10 år...svårt det där! Tiden rusar...underbara bilder tar du iaf! Kramis semlan

Lyckans Smed sa...

Skönt att det vänt för dig nu efter alla problem!
/*

Sylvia sa...

Grattis till 10 innehållsrika år med huset och trädgården ! Upp och ner ja, det är väl det som kallas för livet. Jag hoppas att ni har blivit accepterade nu och jag håller tummarna för att framtiden bara ska bli bättre :)

Anonym sa...

Dear Wictoria,
how very nice to hear about your decade at the farm.The good and the bad,just like everything in life.Of course, I do not know your village and I am far away across a big deep ocean,but from here, I can not imagine a better owner and guardian of this wonderful piece of land with its buildings and great view, than you.I love to visit your blog, to see what you see through your eyes and lens, and look forward to many more images from your beautiful garden. Congratulations and good luck for the future, with warmest greetings, Siggi

Anonym sa...

Hej!
Hamnade av en slump på din blogg för en tid sedan och har sedan dess besökt den Gillar så dina vackra bilder. Har själv Labbe så där ligger även ett plus. Blir illa berörd att människor kan vara så trångsynta och elaka
En sak vet man dom mår inte bra.
Lycka till i framtiden med ert vackra hus och trädgård.

Barbro

Glädjekällan sa...

Nog gäller det att veta vad man vill och att VÅGA!
Hälsningar
Birgitta

G:a Affären sa...

En härlig tillbakablick och så mycket som hänt under de här åren!
De jobbiga sakerna hade säkert knäckt många men du verkar vara stark, envis, modig och inte minst kunnig. Det är bra det, att du inte låter någon sätta sig över dig!
Och så din trädgård! Det vore verkligen intressant att besöka den någon gång.
Lycka till med allt i fortsättningen!

Ha de gott!
Cia

Related Posts with Thumbnails