05 februari 2012

Inredning...en motvikt!

Det känns som det behövs en motvikt. En motvikt till allt det vackra. Allt det vackra som visas på inredningsbloggar och livsstilsbloggar. Så fint, vackert och nuttiplutt. Just idag, känner jag, att det behövs något helt annat.
Och vad ska vi sätta för etikett på den här bilden? Inredningsfotograf? Husfotograf? Livsstilsfotograf?
Alla dessa etiketter och klassificeringar i samhället kan ta knäcken på den starkaste. Allt och alla ska delas in i grupper: hudfärg, land, stad, landsbygd, jobbtitel, vilka skolor, vikt, kön, gatufotograf, naturfotograf, mm.
Varför ska människan göra det så svårt för sig själv? Alltid måste dela in saker och ting (och sig själva) i grupper och klass!!
Näää jag är less! Less på denna klassificering som pågår dygnet runt i samhället. Människor döms ut av andra människor som tycker sig mer värda...av nån anledning, vilken kan man fråga sig... 
Vart kommer sådant ifrån?
Generna? Uppväxten? Brist på sunt förnuft?
Det sunda förnuftet verkar vara en stor bristvara i dagens samhälle.
Jag visar den här bilden idag, en inredningsbild, en bild från ett kök i ytterligare ett av alla dessa ödehus som finns runtomkring oss.
En gång bodde folk här. Det gör det nu också!! Emellanåt. Men de räknas inte in i samhället..... 

13 kommentarer:

Gela sa...

Din blogg är ju helt magisk. Har suttit länge nu och läst och läst allt från rävar till älgar hus med torn och munblåsta glas. Fotografera och att ta kort av sig själv...Måste säga det igen men gillar din blogg väldigt mycket!! Likaså gillar jag ditt tänk, dina bilder, dina ord, ditt hus ja mycket som du ser. Önskar dig en riktigt fin söndag/Gela

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det har verkligen gått inflation i allt som ska klassificeras och klassifikationer, dessa vägs därefter noga in mot någon slags "normalitet"...det som inte passar in i normaliteten är avvikande...ibland står detta mig upp i halsen...

Kram,
Regina

C o w R o a d sa...

A good thought to start the week with! Tack!
Seattle

Viola_T sa...

Skönt att du bloggar detta! Skamfilat har mer charm än något perfekt. Ett gammalt rynkigt ansikte är vackrare än ett plastikopererat! Jodå!!!

Familjen Zaar sa...

;)
Kram Anki

lisashus sa...

Du har helt rätt att allt ska sättas in i fack och klassificeras i all oändlighet, vad det än är!!!

Denna bild berättar så mycket, både om människor och flydda tider.
Här har tiden fått vara ifred.
Lisa

Lotta 8`) sa...

Det är känsla i din bild från det gamla köket, ja, tänk så mycket det varit med om, och de stackare som värmer sig där ibland.....
Jag gillar att läsa "inredningsbloggar" men ibland undrar jag om de som fotar, alltid har så fint i sina kök? Mitt kök är fint en dag i veckan, den dag jag städat, sedan hinns inte finliret med under vardagen och det ser ut som det kök det är, ett kök med liv i :)
Ha en bra vecka :)

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vilken intressant kommentar du lämnade hos mig! :) Jag skulle vilja beskriva bakgrunden till mitt inlägg så kanske det jag menar blir tydligare... Jag är uppvuxen med en förälder som är psykiskt sjuk. Hennes sjukdom gjorde att jag tog en roll som vårdare i stället för barn redan från yngre tonåren. I vuxen ålder har jag fått lov att lära om och försöka hitta den jag är och inte den jag hela mitt liv har förväntats vara. När jag kunde släppa den föreställningen och sluta ta ansvar för andra än mina barn förändrades mitt liv radikalt till det bättre. Sedan tror jag att man genom positiv energi kan skapa många möjligheter i sitt liv som öppnar dörrar som annars inte skulle öppnas... Med ett öppet sinne och genom att släppa rädslan för att utnyttjas kommer man långt.

Kram/ Anna

nästet sa...

Så sant !!! Allt ska klassas, även bloggar, därför är det kul med bloggar som tar upp många olika ämnen !
Dina bilder på ödehus är fantastiska, bra att någon tar sig tid att fota allt det vackra, Tack för det !

Agnes och Vendela sa...

Jag instämmer i det du säger!
Underbara bilder, som har en del att berätta!

Kram Från Agneta

Peters bildmagi sa...

Bra ord och fin bild

Anonym sa...

Vanliga vackra vardagsbilder, men du fångar dom ! Du har verkligen ögon att fotografera med, inte bara en kamera ! Du sätter också ord på bilderna ! Skönt att drömma sig bort en stund. Lycka till med insperationen !

samson sa...

fin bild och fina ord som väcker eftertänksamhet
ha det så gott
maggan

Related Posts with Thumbnails