21 augusti 2011

Välkommen till min värld!

Vad roligt att så många av er tog sig tid och svarade på min fråga i det förra inlägget! Vilken respons och så kul att läsa! Tack för det! Men jag tror att många inte läste texten fullt ut, alltså att det var blandningen mellan traditionella bilder och avancerade fatasifulla bilder som var själva grejen. Jag tror ju starkt på det!
Kan avslöja att när jag gjorde min trädgård, (de som följt mig vet hur det såg ut innan...ett katastrofområde, går att hitta under länken anläggning) så slutade jag att titta i trädgårdstidningarna! Totalt! Det var bara samma och samma hela tiden i tidningarna och det gav mig ingenting. Samma typ av bilder i oändlighet. Om och om och om igen. Ingenting lämnades åt fantasin. Det var just den där blandningen mellan verklighet och det mer suggestiva som jag hade haft behov av, men för att det skulle bli någon variation i dessa tidningar, någonting lite mer annorlunda, kreativt och inspirerande, så kunde man hålla tidningen upp och ner framför en spegel...lite på avstånd. Då kunde det hända grejer! :)
Den här trädgården har kommit till genom fantasin. Hade jag inte haft min fantasi så hade det inte varit någon trädgård nu heller.
Trädgården är uppdelad mellan olika rum, som det så modernt heter. Just det här rummet är en av mina favoritställen. Trappstenen. På 1800-talet har någon huggit ut trappsteg ur stenen. Här inne är det som en annan värld. 


Jag säger välkommen till min värld!
En liten duva sitter och kurar i den dunkla grönskan uppe på stenen. 


Drakarna avtecknar sig mot bladverkets solbelysta grönska. Det är ett gammalt pynt från en öppenspis.

Dunklet uppe på stenen gör att ljuset där ute i verkligheten ter sig mer lockande.
Det snirkliga järnbordet passar in i omgivningen.
Ett gammalt vindspel hänger på en gren.

Ljuslyktorna står och väntar på att få lysa upp sensommarens mörka kvällar.


11 kommentarer:

barbrok sa...

Ojojoj vad jag blir inspirerad av dig. Poppar upp nya idéer hela tiden, måste genast ut och leta ett berg i närheten av mitt hus där jag kan göra nåt liknande. Tack för allt du visar!
Barbro

Lisas torp sa...

Vilka härliga glimtar från din värld och så vackert med trappstegen....som om de verkligen leder en in i något alldeles särskilt...precis så!

Ja, jo, jag förstod visst hur du menade, men säkertligen är inte alla trädgårdsfotografer lagda åt det konstnärliga i DEN bemärkelsen! DU borde göra ett eget trädgårdsreportage, om du inte redan gjort det...i pappersformat alltså!
Lisa

STENLYCKA sa...

Jag läste förra inlägget nu och jag tycker som du mera konstnärliga bilder i vanliga trädgårdstidningar blandat med vanliga.
Skicka gärna dina bilder till trädgårdstidningarna och visa hur det skulle kunna se ut i deras tidningar!
Jag tycker också du skall göra en egen trädgårdsbok med dina underbara bilder, du är en så duktig fotograf med blick för det konstnärliga!
Kram och ha en go vecka!
Raina

Ninette sa...

Din värld är alldeles underbar! Full av inspiration, en verklig källa till idéer och jag känner att jag får inspiration till min egen trädgård ur dina bilder, så för min del får du gärna fortsätta som du gjort hittills och också jättegärna skicka in bilder till trädgårdstidningar! Håller tummarna att dom fattar hur fina bilderna är!

Lantliv i Norregård sa...

Din värld är galet vacker, det kommer gå sååååååå bra för Dig!!!

malin

Rut och Signe sa...

Nu har jag fått tag på ett torp och ser fram emot att dra igång med trädgårdsarbetet igen efter en lång plågsam sommar i en lägenhet..... Visserligen hyr jag torpet men det finns inga hinder till att göra fint i trädgården till nästa sommar, ska bli så härligt. Din trädgård är ljuvlig och inspirerande. Håller med om att det är lite tråkiga trädgårdsrepotage i tidningarna. Mer konst i trädgården skulle verkligen ge en personlig karaktär åt miljön. Kram Marie

Anonym sa...

Du har ögon för det magiska i naturen, det som sätter fantasin i rörelse. Det gör dina bilder helt fantastiska. Trädgårdstidningar o. dyl. visar bara upp de traditionella bilderna. Många av läsarna vill nog ha det så. Dina bilder gör dig till en stor konstnär. Fortsätt du. Jag dyker in här då och då och njuter. Hälsningar Eva L. i Blekinge.

godastunder-tokigaidéer Anna sa...

Dina bilder talar sitt eget språk och skijer sig från den andra bloggvärlden på ett mycket positivt sätt. Dina bilde rär otroligt vackra och tilltalande.

Kram anna

Susie på Stjärnarve sa...

Jag tycker dina bilder är otroligt fascinerande, magiska, helt underbara!
Men...när jag läser en "vanlig" trädgårdstidning så vill jag se växter i helformat och i närbild och dessutom ha dom latinska namnen. Allt för att jag ska kunna skaffa mig det jag fastnar för. Sen vill jag också se ritningar över trädgårdarna så att jag fårt ett begrepp av hur dom är planerade. Alltså väldigt konkreta saker.
Däremot...när jag läser en mer designad trädgårdstidning (det finns sådana) då vill jag hemskt gärna se sådana här konstnärliga bilder. Alltså är det för mig två helt olika koncept, alltså det rent konstnärliga och den krassa verkligheten - om du förstår vad jag menar!

sagolika sinnen sa...

Vilken underbar trädgård du har man blir alldeles salig av att se dammen mot sjön. Måste se helt fantastiskt ut när det är dimmigt ute på hösten. Hoppas du tar bilder då så man får häpna lite igen...

Ingrid Andrea sa...

Oj her var det grønt og skjønt!

:0)

Related Posts with Thumbnails