18 juni 2011

Min romantiska rosa Akleja

Den romantiska rosa aklejan, en pastellakleja, blommar för fullt under det gamla äppelträdet. Den har verligen tagit fart i år, antagligen för att den har fått större område att växa på och slipper trängas nu när kaprifolen frös ihjäl i vintras... man mister något och får annat i stället, sånt är naturens lag.
En humla svirrar runt och smaskar belåtet. Solens varma strålar smeker de skira blommorna.

Jag tycker om aklejor och de passar verligen i den här trädgården.


Runt de rosa aklejorna växer det förgätmigej. Det är en mycket lyckad kombination.


Det är så mycket i trädgården som riktigt skriker efter att bli fotograferat! Men jag hinner inte fånga alla som vill vara med på bild, det är fullt upp med andra jobb i trädgården och jag känner att fotograferandet kommer på efterkälken. Tänk om man skulle kunna dela sig i två..så att man hann med, en Wictoria som lade sin tid i trädgården och en Wictoria som fotograferade!


Visst finns det "ogräs" i mina rabatter. En del ogräs är vackra och jag låter dem vara. Här är det en rödblära, i bakgrunden, som sällskapar med aklejorna. Värre är det med kvickrötterna som helt tagit över en av rabatterna...så går det när man, som jag gjorde, tog skottkärran ut på lägdan för att hämta jord...billigt blev det men knappast prisvärt eftersom den rabatten nu är helt förstörd.
Jag fick frågan vad de rosa-vita lupinerna i det förra inlägget hette; jag har ingen aning, jag har grävt upp dem i ett vägdike så de är vilda.

9 kommentarer:

Lisas torp sa...

Åh, så vacker den är och bilderna....hänförande!
Vad använder du för objektiv här - tele?
Ha en fin helg!
Lisa

Henrietta sa...

Absolut underbara vackert:)
Ha en fin helg!
Henrietta

Tallulah's Antique Closet sa...

BEAUTIFUL photos! You have a great talent with the camera.......TALLULAH'S

skogsnuvan sa...

För många år sedan grävde jag också upp såna blommor. Nu har dom ändrat färg till att vara både isblå, rosa och aprikosa. Det bästa med dom är att dom är så låga och kompakta.

•lotta på solrum• sa...

vackra, vackra bilder på en fantastisk blomma.

Johanna Stålros sa...

Vilka underbara blomfoton. Kram Johanna

Sophia Callmer sa...

Fina, fina bilder, aklejor ÄR underbara! kram Sophia

Anonym sa...

Ljuvligt!! Vilka vackra bilder.
Tröttnar ibland på aklejan då den fröar av sig så vilt, men visst är den vacker. Nu fick jag en nytändning på den. Tack!
Ha en skön dag i trädgården. Hälsningar
Ingrid i Onsala

Laila sa...

Rosa aklejor har jag aldrig haft men dina bilder väcker intresse! Har nu bara vita men har sått blå och blåvita. Undrar hur korsningar med dina rosa skulle se ut?
Ha det gott!/Laila

Related Posts with Thumbnails