16 juni 2011

Det finns alltid olika val...

Vi har ett stort problem här i trädgården. Dammen...alltså att storskraken tvingar oss att ha ett nät över dammen för att inte koikarparna ska bli skrakmat. Skraken låter sig inte skrämmas av vare sig det ena eller det andra så det är nät som gäller ifall koikarparna ska få fortsätta leva och det vill jag naturligtvis. De ser olika ut allesammans och har olika personlighet och så har jag namn på dem.
Det här året kände jag att jag helt enkelt vägrade att gömma dammens vackra vattenyta under ett nät!!! Jag har tänkt fota det härliga vattnet i sommar och det är helt omöjligt med nät över dammen! Så vad gör man? Ger upp? Säljer koiarna? Näää, de är ju mina vänner. Låter naturen ha sin gång och fågeln skraken blir mätt och glad? Nej nej nej!!! Vägrar!!!! Men fiskarna måste ut från sin vinterförvaring...de längtar efter att busa runt i en stor damm, så igår beslutade jag och mannen tillsammans att vi skulle göra ett annat alternativ!

Vi ska gräva en damm till!!! Ja, ni läste rätt... vilket projekt, snacka om att kanske ta sig vatten över huvudet..fniss. Det blir den tredje dammen. Och placeringen är helt given. Platsen liksom ropade efter att bli tagen i bruk. Det kommer att bli bra...om det blir bra, och det måste det bli!


Tre dammar, det kräver sitt jobb att sköta också. Det är sådana här gånger som jag verkligen skulle vilja ha mitt trollspö!

En skata har flugit ur boet i den stora lärken. Men den flög inte så bra så nu hoppar den omkring i mina rabatter bland blommorna och piper på skatmamman. Hon har hittat ungen och de hoppar tillsammans i mina rabatter...men jag låter dem göra det; man måste välja sina strider och nu koncentrerar jag mig på att gräva och gräva och gräva och gräva.......

6 kommentarer:

Viola_T sa...

Det var en speciell lösning minsann.

Annie sa...

Varför har ni inte bara hunden i löplina? Eller lär den att det är FEL fel fel och ger den någonting annat att syssla med istället? :-)

Anonym sa...

Hej Annie!
Antingen har du inte läst alls, eller så har du blandat ihop olika bloggar.... för jag fattar inte vad du menar!! :)
- The Secret Garden -

Marieberg sa...

Det låter spännande. Hur löser du vattenreningen i dammarna när du har fisk i dem, eller klarar de sig ändå?
Vi står inför ett liknande problem, alltså djur i damm, men här gäller det vår tama/vilda andhona med 14 ungar.

Annie sa...

Hej igen!

Inte blandat ihop bloggar: jag fattade inte att storskracken var fågeln! Det lät (för mig som inte kan något om fåglar) som ett gulligt smeknamn på en hund och jag har ju sett att du har fina labradorer. Så det är jag som var helt borta i huvudet. Förstår att du blev konfunderad! Haha, skäms gott just nu och skrattar åt mig själv. Jag borde fattat att det var fågeln du menade, du har ju till och med en på bild. Jag skyller på att jag är ung och dum och ber om ursäkt!

När jag läste hade jag precis vart ute med hunden och disskuterat jaktproblem med en granne, som har en hund som sticker så fort den släpps lös. Måste ha varit så inne i de tankarna att jag helt missuppfattade det hela. :-)

Anonym sa...

Lycka till! Vad du än tar dig för,så blir det bedårande. Berit

Related Posts with Thumbnails