08 juni 2011

Åska - Thunder...

Vilket otroligt åskväder! Det dundrade och mullrade hela tiden utan uppehåll...och jag stod på verandan och tänkte: "stackars byar där det här passerar, det måste blixtra hela tiden!!" Och så vände vinden på något mystiskt sätt och åskvädret kom glidande emot mig. Jag greppade kameran och gick ut, det hade inte börjat regna ännu, och ställde mig under det stora lärkträdet...jag vet, man ska inte stå under träd...men jag skulle ju bara försöka få en bild på en blixt..hmm.
Jag använde mitt tele, på blixtbilden är inställningarna 70mm, 1/100 sek slutartid, bländare 5, ISO 100 och handhållen. Det var precision, kan man lätt säga, att fånga blixten på en hundradels sekund slutartid..
Alldeles efter det här kom regnet...och vilket regn! Jag sprang in. (ville ju inte att linsen på objektivet skulle få regnprickar på sig)
Till slut drog åskan över och det var ett av de värre åskväder som jag någonsin varit med om. Här träffar de sista regndropparna dammen och statyn står, som alltid, till synes oberörd.

Molnen lättar och dimman stryker längs bergstopparna. En fiskmås flyger förbi precis när jag fyrar av kameran.
Hoppas att det dröjer länge innan jag måste vara med om ett sådant intensivt åskväder igen. Mycket man måste hålla koll på; dra ur sladdar och modem och tv och kylskåp och frys och dator och flippa proppar i proppskåpet och kolla hästen och hålla reda på hundarna... och sig själv förstås.

9 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Vilka bilder! Åska är svårfotat, du har lyckats bra. Fin utställningen ser ut att ha blivit.
Jo åska på landet det är mycket att hålla reda på hästar, får, sladdar och just modem..kram Sophia

Laila sa...

Himmel och pannkaka, vilken prisvinnarbild du fick till (den första)! Själv önskar jag att vi fick del av blötan, uppför ideliga regndanser utan resultat!
Ha det gott!/Laila

Susie på Stjärnarve sa...

Härlig bild - men att du vågade gå ut och ställa dig under ett träd!? Har sett lite otäcka saker i samband med åskväder, så mig skulle man få sparka ut!!

gunsan sa...

Vilken bild.Precis i rätt ögonblick.Bra gjort.Den blev så bra.

Lisas torp sa...

Vilken otrolig dramatik! Tänk, att du fick en så häftig blixtbild dessutom! Nåja, antar att det var många blixtar!!
Lite regn skulle inte skada här - vi har ännu inte fått en droppe! Regn önskar jag, men inte åska, fy!!!

Lisa

godastunder-tokigaidéer sa...

Jag håller med även i Skåne fick vi känna av ett åskväder jag inte tror att jag upplevt tidigare. Härligt att du fångade det på bild, häftigt.

Kram Anna

Anna Vattenkanna sa...

En fascinerande blixtbild du fångade. Sånt åskoväder vi hade häromkvällen...ja, jisses!

Fina bilder du ställde ut - den arrangerade Historisk är ju som en målning...verkligen vacker i färg och ljus. Dina bilder har så mycket i sig - jag brukar titta lääänge på dem ska du veta.Så mycket att upptäcka liksom...

Kram Anna Vattenkanna

Anonym sa...

Hej.
Har ägnat en lååång stund till att titta runt i din blogg på gamla inlägg och bilder. Du är fantastiskt. Vilken fin trädgård och vad roligt att följa utvecklingen. Inne i huset har du det såå mysigt och håller verkligen en underbar stil.

Är själv tokig i trädgård och gräver och gräver. Älskar stora projekt, men eftersom det är handkraft och spade som gäller har jag mina begränsingar, precis som du. Fast det verkar inte stoppa dig alls...

Hoppas på mer bilder. Älskar dom.

Hälsningar
Ingrid i Onsala

färgtrappan/m-l sa...

Hej,
Härliga bilder.
Åskväder ger skräckblandade känslor, vilka krafter det är...
Dina bilder på utställningen är fina, kul att du tog med två så olika bilder.

Ha det gott /maja

Related Posts with Thumbnails