04 februari 2011

Speglad Bild - Personlighet - Intresse

Visar några bilder från en annan uppgift på kursen. "Fotografera en speglad bild av dig själv, fotograferad av dig själv." Antingen gör man det lätt för sig eller så gör man något annat.. Jag gick upp på verandan här på huset. Tycker ju om de där bångliga gamla handblåsta fönsterglasen som leker så fint med ljuset och förvränger verkligheten på ett så spännande sätt. Här har jag fotat in genom fönsterrutan, genom rummet innanför och fångat mig själv och fönstret i spegeln där inne i rummet. Tycker att bilden blev spännande, man vet inte riktigt vart det ena börja och det andra slutar liksom. Det är en bild med många dimensioner! Det kan också se ut som om det är en multiexponering men det är det inte, det är fönsterglaset som ger den effekten. Fönstret i spegeln ser ut att vara en öppning, in till en annan värld kanske, men man vet inte riktigt vilken som är den verkliga världen och vilken som är en illusion. Kanske är det parallella världar som samexisterar.

"Fotografera en bild som beskriver ett intresse." Ja det var ju inte det lättaste! Mitt stora intresse är ju min trädgård och den ligger gömd under djup snö. Jag tog en bild av en urna som blivit kvar ute över vintern. Svansfjädergräset ser nästan ut som hår. Tycker också att den här bilden skulle fungera som porträtt! :)

"Fotografera en bild som beskriver din personlighet." Ja vad skulle man hitta på då? Kan ju vara svårt det där, man vill ju inte verka för knäpp heller. Och inte för tråkig. Så kom jag på det, min personlighet hade ju lämnat spår efter sig när jag målade huset! För att göra den tålamodsprövande målningen av snickarglädjen lite roligare flippade jag ur lite och lekte lite med mönstret på snickarglädjen. Så här ser det faktiskt ut! Alltid retar det nån..

Jag slängde med den här bilden också. Eftersom min trädgård är så viktig för mig så kände jag att jag måste ha en bild av den också. Jag har ju gjort trädgården själv, från ingenting. Här på bilden syns också Maja, en av mina tre svarta labradorer, de ligger mig också varmt om hjärtat.
Vad inspirerande att läsa alla kommentarer och tips i förra inlägget om vilken bild jag skulle välja, de där med frukostbordet. Jag valde den som man ser hela fönstret på. Den som är taget i rakt motljus. Den talar mest till mig. Det går liksom inte att värja sig mot den på något sätt. Det är ljuset som liksom drar mig in i bilden.
Tack allihop för era fina kommentarer!!! :)

15 kommentarer:

Lisas torp sa...

Jag tycker du har prickat in alla delar av uppgiften på ett spännande sätt! Den första bilden blir jag inte klok på, men så är det ju också med de parallella världarna....! Häftig och spännande är den!

Himla kul med snickarglädjen där, tror du har visat bild på just den delen en annan gång och jag skrattade gott då också!
Nu känner jag ju inte dej alls, men ett och annat skymtar ju fram här i bilder och texter - ganska mycket faktiskt och man får verkligen nån slags bild av dej och hur du är....!

Fortsatt lycka med fotokursen och ha en skön fredag!
Lisa

Maleviks Rosenträdgård sa...

OJOJ......Du kommer ju att bli rena proffset på foto :)
Man kanske skulle gå en kurs........hmmmm
FINA bilder.
missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y


S
H
O
W

O
F
F

imorgon.....
VÄLKOMMEN att lägga till Din blogg :)
Håkan

ulla laiho sa...

Det är kul att du delar med dig av dina erfarenheter från fotokursen! Bilderna och förklaringarna är mycket intressanta./Vänligen Ulla Laiho

Sophia Callmer sa...

Åh första bilden älskar jag, jag är som du helt besatt av speglingar, det är oändligt spännande. Kul att se vad du gör på din kurs. ha en fin helg/Sophia

Skogslyckan sa...

Jätte kul att få dina tankar och uppgifterna från kursen med dina bilder. Tycker du lyckas med strålande resultat. Den första bilden är otroligt gripande på nåt mystiskt sätt!
Tycker om det du målat när du flippat ut...ler
Ha en skön helg!
Kram Pia

Anna-Lena sa...

Men så spännande den första bilden är, ja vad är vad?
Men en bild du har som jag bara älskar är ju den på dammen! Denna bild är som en tavla, skulle faktiskt vilja ha den som tavla!
Du är en så duktig fotograf, alltid spännande att kika in hos dig
Trevlig helg/Anna-Lena

Hanna sa...

Ha en bra helg!
Kram
Hanna

cat sa...

Gillar verkligen spegelbilden. Jätteläcker!
Lycka till med resten av kursen. Ha de gott. Catarina

Helena sa...

Lite spännande o öppen för tolkningar den första bilden!Intressant när du berättar om hur du tänker kring bilderna.Det var oxå roligt att få se din header bild på ett annat sätt!Ser så fiin ut din trädgård!
Kramar från mig!

Carolyn sa...

Your first photo is very creative but as a gardener It is the beautiful garden I really enjoyed.
Good luck with your photography course.

Carolyn

Anonym sa...

Åh, vilka fantastiska bilder! Nu menar jag inte just i ditt senaste inlägg utan över huvud taget. Härligt, härligt att hitta din blogg, nu kan jag njuta av vackra foton i flera dagar när jag går igenom hela bloggen! Tack, tack.

Laila sa...

Det är inga lätta uppgifter ni får på den där kursen! Som trogen fan beundrar jag allt du åstadkommer och dessa bilder är inga undantag!
Ha det gott!/Laila

skogsnuvan sa...

Idag råkade jag av en ren slump åka förbi ditt vackra hus och i verkligheten se din tjusiga grind. Du måste ha en fin utsikt över sjön och jag är mycket imponerad över den vackra trakten runt omkring. Om du ska ha "öppen trädgård" till sommaren kan du väl tala om det för mig för då dyker jag upp. Det är bara en så där 5 mil mellan oss.

Vit som snö sa...

Nu fick jag en riktigt härlig stund hos dej, jag har missat flera inlägg och jag vill inte missa ett enda;) Så jag har stegat bakåt och verkligen njutit av dina bilder OCH dina ord!
Den turkos-rosa-lila himlen...dom bilderna är verkligen såå vackra! Nu tänker ju jag som inte alls kan foto att du redan tar dom allra finaste bilderna...men sen vet jag ju att i alla områden finns alltid mer att lära, och tur är väl det! Det vore trist annars...
Härliga utmaningar i kursen! Det är kul när du skriver hur du tänkt kring dina bilder... Gillar alla men den sorgliga frukosten blir min favorit!
Jag skulle vilja gå en fotokurs jag också... kanske det blir med tiden...
Ha det gott o lycka till med nya utmaningar! Kram Cilla

Turid sa...

Fantastisk bilde! Oh for et vakkert hus og en vakker hage du har! Jeg blir helt fascinert! Denne bloggen må jeg følge videre :)
Ha en riktig fin dag! :))

Related Posts with Thumbnails