30 januari 2011

Glatt Frukostbord

Här kommer fortsättningen på fotouppgiften på kursen som jag går. Att fotografera det Glada Frukostbordet. Så här blev det. Det är en bild i linje med den förra, det sorgsna frukostbordet som jag visade i förra inlägget, men nu har jag fångat ljuset ännu mera och miljön är vackrare. Men nu har jag ett litet problem! Kanske ni som läser kan hjälpa mig med det? Jag vet inte vilken av de här tre bilderna som jag ska välja. Och jag måste välja för det är bara en bild som ska redovisas.
Roligt att läsa alla kommentarer jag fått på den förra bilden, och så ser jag att jag fått många nya besökare och Ni är alla så välkomna hit:)

Bild ett.


Den här bilden får jag associationer till. Känns som om jag sett den förut, tror att den kanske liknar någon gammal målning. Ett annat bord som var dukat för mycket länge sedan..
Bild två


De här bilderna har jag tagit i den övre salen här i huset. Tapeterna är gamla, original från 1800-talet. Sedan kan jag avslöja att jag satte mig aldrig ner vid det där bordet och åt upp den där frukosten, jag hann inte, var för ivrig att se resultatet av fotograferingen.
Vilken bild gillar Ni bäst?
Bild tre

28 kommentarer:

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej hej!
Jag tycker alla är vackra! :) Den i förra inlägget också. Men om jag ska välja en så känns den första varmast. När man kommer lite nära. Den sista käns nästan lite sorgsen... En ensam frukost på avstånd...
Kul med fotokurs!
Kram,
Anna-Karin

Skogslyckan sa...

Spontant så tyckte jag vid första snabb titten att det mittersta var bäst. Älskar fönstret ljuset och snickarglädjen, som jag tycker man blir glad av. Men sen kände jag att på den bilden fokuserar jag inte på frukosten utan fönstret. Men på den första så fokuserar jag mer på det som var själva uppgiften, så jag säger den första.
Kram Pia

Lisas torp sa...

Underbart, inbjudande frukostbord!
Alla bilderna är ljuvlig, men jag tycker den sista bilden är vackrast, när man ser tapeten! Den blir mera kontrastrik och frukostbordet framträder nästan som en hägring mitt i allt...!

Vackert, så vackert!
Lycka till med redovisandet sen! Vore kul att höra hur du valde!
Lisa

lottens vita och gröna sa...

hej, vilken fantastisk uppgift och du gör den ju heeeelt briljant, jag skulle välja den första för att den är nära och
varmare och inte så tydligt att man är ensam
lycka till, må väl, varmkram lotten

Lantliv i Norregård sa...

Jag tycker den första!!!
Vackert;o)

Kram Malin

LadyBond sa...

Den första är varmare och fokuserar på frukosten.
Den andra fokuserar på det som kommer efter frukosten-utsikten och det man ska göra efter.
Den genererar mycket mer tankar och man undrar vem personen är och..osv, vart den bor med utsikten osv. Den har iof mer djup på det sättet.
Men vidhåller den första.

Den sista bilden är väldigt vacker men litet dyster. Känns som en ensam frukost och varför äts den inte i köket? varför äts den på rummet?
Är det ett straff eller är det en personal/husa som inte får äta med familjen?

Jag undrar-varför gör du inte tavlor och säljer? Jag skulle lätt köpa några verk av dig!

cat sa...

Mmmm det var lite svårt, det är tre helt olika stämningar i bilderna.
Men jag gillar nog den andra bilden bilden bäst, att närma sig bordet och lockas både av frukosten och den fantastiska utsikten, Gillar verkligen skuggningen från "tårtpappret" i fönstret, ger ytterligare en dimension.
Ha de gott. Catarina

Love Your Homes sa...

Vilken inspirerande kurs Victoria, det skall jag önska mig tid till så småningom. Kanske blir det tid snart med båda sönerna nu utflugna...här skall ny jobbas intensivt för att skingra tankarna.

Den andra bilden tycker jag ger fin inspiration med höjd för en vidare positiv dag, luftigt och ljust....högt i tak (man blir lite rak i ryggen och blickar framåt), man ser ut genom den skira gardinen och ser lite vad som finns utanför....spännande att utforka.
Skulle gärna äta frukost på detta vis, bra för hälsan!

Klappa på dina fina vovvar,
Ia

Helena sa...

Jag tyckte först den sista men efter en stunds funderande fastnar jag för den andra för att jag dras mot den o vill slå mig ner!Att den är tagen rakt framför o höjden på fönstret,ljuset gör att jag vill gå fram o dra ut stolen o slå mig ner!
Kramar från mig!

MrsUniversum sa...

Skulle välja nr 2. Den inbjuder till en långfrukost som låter tankarna flyga högt och långt.

Men- om du vill ha samma liggande format som på det sorgsna frukostbordet kanske nr 1 är det rätta.
Jag tycker bilderna på den sorgsna och det glada dukningen visar att det är lättare att få en vemodig stämning än en glad. Den sorgsna går mera direkt in i mitt hjärta... Men alla är bra.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag skulle ta nr 2, den ger mest känsla av en lycklig ljus frukost. Du har med mest fönster på den, ljuset liksom drar dig mot bordet....
Kramar
AnnaMaria

Vitt hus med svarta knutar sa...

Av bilderna du visar på den glada frukosten gillar jag den första bäst! Där framträder de gula/orange färgerna mer och som jag associerar med glada färger.

Lycka till med din uppgift och jag önskar dig en underbar början på kommande vecka!
Kram,
Regina

Hanna sa...

Ha en bra söndagskväll.
kram
Hanna

Maleviks Rosenträdgård sa...

haha,,,,ja det var annat än det förra :)
Ha en bra kväll
Håkan

Anne Vik sa...

<Hei.
<jeg likte det siste bildet. Det hadde dybde, bildet ga tid til å stoppe opp å undre seg på hva det ellers var inne i rommet. Ellers så sa det første bildet frokost. Vakre bilder. Min stemme går til bilde tre.
Klem:))

Annika Christensen sa...

Ohh vad jag gillar din sida det är alltid lite nytt att sepå.
Förra inlägget är ju också helt underbart vackert.
Det är sådant man skall göra på vinden...
Ha de gott
Annika

Sara sa...

Jag tycker också den första där man ser detaljerna bättre.

Men om man ska vara kritisk (vilket jag antar att du vill att man ska vara) så känns det lite vemodigt med den ensamma frukosttalriken. En dukning för två eller flera hade stått än mer i kontrast till den sorgsna.

Båda bilderna är hus som helst väldigt fina på sitt sätt!

Sophia Callmer sa...

Bild tre!

Anonym sa...

Helt klart nr 2!
Varför? Den är förväntansfull...man ser den härliga frukosten OCH får en glimt av världen utanför där dimman döljer allt det underbara som bara ligger och väntar...
Bild 1 visar en frukost men lämnar inte mycket mer till betraktaren
Bild 3 speglar ENSAMHET, frukost ensam i ett avskilt hörn, lite mörkt, lite avsides...
Skorpans åsikt

Anonym sa...

Hej
Bild nr.1, helt klart. Den inbjuder verkligen till att vilja sitta där och äta frukost i lugn och ro och titta ut lite då och då. De andra bilderna är också fina men förmedlar inte samma känsla, så bild nr.1 tilltalar mig allra mest. Ljuset , stämningen, miljön. Fint.

Ha det bra / Suzanne

♥ Hannele på Hisingen sa...

jag älskar riktiga frukostar

Laila sa...

Tur att jag bestämde mig innan jag läste kommentarerna ovan! Det ligger något i alla synpunkter om alla bilder och det är intressant att ta del av olika sätt att se och tolka. Jag uppfatttar att stämningen är densamma i alla tre bilderna men själv fastnade jag för bild 2 eftersom jag tycker att den är så säkert komponerad. Själva frukosten på bordet bildar en sned triangel med högsta hörnet uppe till höger vilken blir en spännande brytning mot bildens annars nästan symmetriska uppbyggnad - nästan, eftersom fönstrets mittstolpe inte är riktigt i mitten utan lite förskjuten åt vänster vilket mitt öga gillar. Och det sirliga träarbetet som anas utanför fönstrets överkant fångas upp av mönstret hos sjalen som hänger över stolen...Super!
Det skulle vara roligt att få ta del av vad kursdeltagare och lärare sa om dina foton!
Ha det gott!/Laila

Anonym sa...

Jag tycker helt klart den första är varmast och gladast.
Ha det gott!
Marita i Björkhagen

Huset vid ån sa...

Jag tycker den första...
Underbart vackert!!

Kraam Therese

where the forest end... sa...

Jag tycker bild nr två är bäst! Alltså mittenbilden. Gillar att man ser så mycket av fönstret som släpper in mycket ljus och att snickarDLÄDJEn syns ;) Den känns liksom "lättast" och gladast...

Charlotta

Anonym sa...

Hej svejs! Bild nr 2 var bäst balans i. Ettan för avklippt fönster och trean för mycket vägg. Tvåan förmedlade den skönaste stämningen. Jättefin bild. Tycker Ingela R.

Sandy sa...

Beautiful photos...Love the blog.

Anonym sa...

Jag gillade number 1 för bilden förmedlade god appetit och glädje ; en fin början pâ en fin dag.

Gamlemor i Paris

Related Posts with Thumbnails