28 maj 2010

Jag och min kamera

Jag har varit lite närgången med min lilla kamera igår kväll. En kaukasisk förgätmigej lockade med sin intensiva färg på de små blommorna. Det såg ut som om de svävade fritt i luften ovanför bladverket.


Det var ett härligt ljus ute. Jag fotograferar alltid bara med naturligt ljus, använder inte blixt eller något annat konstgjort.


Det riktigt fina med den kaukasiska förgätmigejen är de vackra bladen. Vita strimmor som lyser upp i trädgården. När den blommat över är den fortfarande vacker på grund av dessa brokiga blad.


Jag håller på med ett grävprojekt. Det är tänkt att det ska bli rosor på var sida om trappen till verandan. En vit markduk ligger som skydd för att det inte ska komma jord på gruset. Mina tre labbar, de ständiga följeslagarna, passar på att vila sig lite när matte fotograferar.


Det gäller att ruska rotlurvarna riktigt ordentligt så att man spar den jord som finns i dem.


Den ena sidan är klar. Rosa rosor, pioner, lavendel och en marktäckare, som jag inte kommer ihåg vad den heter just nu. Jag har aldrig försökt mig på rosor tidigare så jag hoppas att de sköter sig som de ska så att jag inte blir besviken.


Jag kan aldrig se mig mätt på dammen. Statyn som avtecknar sig mot bergen och himlen, dammen som tar upp sjöns spegling, allt försvinner in i oändligheten. Dammen är placerad mitt framför huset, rakt i söder.


I de två urnorna tänker jag sätta sommarblommor.


De som följt mig i bloggen har säkert anat att jag gillar att fotografera. Några har undrat vad jag har för kamera. Tada! Här är min lilla kompaktkamera! Liten och söt. Har tjänat mig väl. Men jag har en tid känt att det vore roligt att ha en systemkamera. Skulle vara så intressant att se hur bilderna blir med en sådan!! Drömma kan man. Och så fick jag syn på en lockande sak, att bli testpilot på en Canon EOS 550D. Självklart vill jag bli testpilot på den! Vilken lycka det vore! Här finns mer info om detta.


Fågelbadet är fyllt med vatten, kristallkulan ligger i dess centrum och kanske finns bilder av framtiden däri.

29 kommentarer:

Lisas torp sa...

Så otroligt vackra de är - blommorna!

Ja, din damm kan inte heller jag se mej mätt på! Den är bara såååå vacker med speglingarna och sjön i bakgrunden!

Så fint det blir vid din veranda med rosorna, jag kan verkligen tänka mej...!
Lisa

Norregård sa...

Hej!!
Undebara bilder!!
Jag har oxå bara en enkel digitalkamera, och fotar utan blixt!! Men visst blir man sugen på något mer avancerat....

Kram Malin

Trädgårdsdrömmar sa...

Vi har också en enkel kamera...så drömmen vore ju att få en bättre kamera så att man kan fota ännu bättre bilder. Mycket hänger ju faktiskt på kameran det går inte att komma ifrån. Men om man har det där lilla extra så blir det fint även med en enklare variant. Du har verkligen Öga för allt!!!!!
Ha en härlig helg
Carina

Sophia Callmer sa...

Så vackert med dammen, sjön och ljuset!! Gör som du, jobbar alltid med naturligt ljus, det är lite trixigt i bland men resultatet tycker jag blir något helt annat än konstljus och blixt.
Sophia

Ruben sa...

Jättefint fångad förgätmigej. Tycker din kamera verkar väldigt bra - och förstås människan bakom!! Din damm är helt fantastisk!!
Ha det gott! /Ruben

Godastunder-tokigaidéer sa...

Du bjuder på så härliga bilder som vanligt, du har verkligen ett öga för det. Hoppas du kommer med som testpilot för canon, jag gick också in och anmälde mig, vi håller tummarna.
Ladrador är det jag vill ha, tycker de verkar passa bra som familje hund och lagon storlek. Tyvärr är han inte lätt påverkad men jag tror det hade gjort honom gott.
Dina rabatter framför verandar ser jätte fina ut.
Ha en härlig kväll
Kram Anna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Menade förstås labrador retriver.

Anna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Oj nu är det bara jag igen, kanske tredje gången gillt....
Jag vill bara hälsa dig välkommen till svenska trädgårdsbloggar.se jätte glad att du vill vara med.

Kram Anna

Anonym sa...

Ja, visst är den vacker, den Kaukasiska förgätmigejen. Dina nya rabatter ser jättefina ut. Fint med stenarna runt om också.
Trevlig helg
Kram Marita i Björkhagen

Vitt hus med svarta knutar sa...

Underbar Förgätmigej! Jag har bara den "vanliga" i vitt och blått och i år täcker den marken på flera ställen. Oj vad allt blommar i år. Din damm kan jag inte se mig mätt på, tänk att du får se den varje dag irl. Roligt med att vara testpilot på just den kamera som jag funderar på att köpa;-) Jag har gjort research på kameror en tid nu, vill gärna ha en som ger lite mer än den jag har.
Pussa på vovvarna och ha en underbar helg!
Kram,
Regina

Lotta Sultan sa...

otroligt vacker damm i ett fint läge!

Elisa Day sa...

Vackra blommor! Tycker om förgätmigej, tyvärr klarar dom sig inte vid min sommarstuga. Tur att jag kan njuta av dina bilder istället. Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ingen skulle tröttna och titta på den dammen, så otroligt vackert med statyn och sjön i bakgrunden. Den kameran har tjänat dig väl, mycket beror på vem som trycker på knappen hur bra foto det blir. Du skulle bli "livsfarlig" med en sån Canon!
Trevlig helg
Kramar
AnnaMaria

Gela sa...

ÅÅÅÅ så underbara bilder. Har själv börjat plantera rosor för några år sedan. Men var först senaste sommar som jag blev riktigt ros-biten. Senaste vinter gick hårt åt dom stackars liven men hoppas att jag får några blommor ändå. Ha en fin fin lördag kväll/Gela

Nina sa...

Jag tror du kommer lyckas bra med dina rosor. Vilken/vilka rosor är det du planterat?

/nina

Vit som snö sa...

Ni är ett oslagbart team du och din kamera, alltid så fina bilder!
Kaukastisk förgätmigej är sagolikt vacker tycker jag. Och jag hör att din nya rabatt kommer att bli ljuvlig med det murade i bakgrunden. Riktiga favoriter i den rabatten!
Ha en fin kväll!
Kram Cilla

skogsnuvan sa...

Du är en mästare bakom kameran och kan fånga det vackra. Du borde ha de bästa kameran som finns

Prästgårdseva sa...

Du och din kamera tar de mest underbara bilder jag vet. Blåsippsbilden hos Slottis är suverän, liksom det mesta annat, vilket ännu en gång bevisar, att det inte är avhängigt av kameran hur resultatet blir. Dagens bilder bekräftar ännu en gång.
Kramar

färgtrappan sa...

Hej. Tänk att dina hundar är så kloka. Lägger sig på markduken så den inte flyger iväg...;)

Har också funderat på rosor i år, men ja, vi får se.

Kameror ja, det är kul men svårt att välja. Nu har jag iaf precis bytt ut min urgamla lilla Canon till en ny Canon EOS 1000. Liten o behändig fast det är en systemkamera. Den känns jättebra så här långt, har mest tagit en mängd blaj-blaj bilder bara för att testa olika inställningar... men det har man ju råd att göra med en digitalkamera. Bara ställa in, plåta, kolla, spara..eller slänga!:)

Ha en fin fin dag, själv är jag ledig och ska ut och plantera några sidenklematis :)))

Cilla sa...

Vilken fin blogg du har och vilka vackra bilder du bjuder på!

Hit tittar jag gärna in igen!

Cilla♥

Lantliv sa...

Det ser så underbart ut hos dig....dammen som plockar upp sjön så fint därnere. Satte också en rosrabatt iår..Nu börjar de bli gröna...var lite orolig att den sista frosten skulle ta dem,
kram Anne-Lee

A House With A View sa...

Vilka jättefina bilder! Gillar de fina kantstenarna vid förstukvisten och dammen är ju en dröm!! En fråga, vart har du hittat den fina madonnan vid dammen??

Kramiz aka

Skogsdoft & havsbris sa...

Lika underbara bilder som alltid! Du är verkligen bevis på att man inte behöver någon fin, dyr och invecklad kamera för att ta fantastiska bilder! Du gör verkligen underverk med din lilla kamera. Just en sån hade min man också faktiskt, men han sålde den när vi fick en större kamera i bröllopsgåva.
Spännande med rosor, önskar dig lycka till med projektet! Jag har heller aldrig haft några rosor förrutom den stora rosbusken som fanns här sen tidigare, men det vore roligt att prova! Såg för några år sen en jättevacker rosenplantering, som min man t o m gillade, så kanske man borde försöka sig på lite rosor?
Jag gillar också de fina kantstenarna och dammen är bara sagolikt vacker! :)
Ha en skön början på sommaren!

Isabel Alvarez sa...

congratulations!!! i love your photos!! and your garden too....
i am sorry but i don´t speak swedish...

♥Min Eden♥ sa...

Kaukasisk...den vill jag också ha :) Den var fin!

Galtholmen sa...

En sådan förförisk vy med dammen o den vackra statyn. Vatten är magiskt på något sätt. Jag skulle med glädje ha en liknande där jag bor. Är född ut på öarna i Göteborgs skärgård o bor nu i det inre av V:a götaland. Utan hav...
Kram
Ulrika

Mette sa...

Bildene dine er sa fantastiske! Det er jo noe helt spesielt med lyset i skandinavia pa denne tiden. Kos deg og nyt arstiden!

klem Mette

På vår udde! sa...

Vackra bilder! Är det sant med kameran!!! Imponerande!
Ha de toppen!

TKate sa...

Underbart ställe du bor på: att trädgården har en sådan fin damm, det ser ju ut som på ett slott med den vackra statyn! Och vilka stämningsfulla bilder du tar!
Första men inte sista besöket här, säger jag! Ska se om jag lyckas länka till dig via telefonen. (first time.)

Related Posts with Thumbnails