13 maj 2010

Att ekipera sig!

Nu när våren äntligen är här infinner sig lusten att förnya sig själv. I alla fall när det gäller lite nya kläder. Att ekipera sig lite grand. Jag har en tid, länge faktiskt, varit ute efter en jacka. En vår och höstjcka av något slag. Men jag har inte hittat någon. Vill inte betala de saftiga priserna i affärerna och så har jag faktiskt inte hittat någon som jag tycker om.
Igår kväll kom jag på att det hänger gamla kläder i ett häbre här på gården. Hur gamla de är har jag ingen aning om men antar att de inte sett dagens ljus på flera decennier, en del antaligen ännu längre. Jag gick in och tittade. Mycket spännande!

Här har jag hittat någonting. Jag skyndade mig att greppa kapporna och tvinga ut dem i ljuset. Den svarta kappan är otroligt exklusiv och måste vara från 1800-talet. Men det är den grå som jag tycker är den mest intressanta.


Oj oj den grå kappan blir riktigt vild när den kommer ut i friska luften! Jag håller ett fast tag så att den inte fladdrar iväg och rymmer sin kos.


Nästan exakt en sådan som jag varit på jakt efter. Och den här gamla med dubbla knapprader är ju modern igen och helt gratis också. Fantastiskt bra!


Jag blir lite lyrisk över den gamla kappan där vid häbret den härliga vårkvällen.


Provar den och hoppas att den ska passa, vilket den faktiskt gör. Helst skulle jag vilja ha en sådan där 1700-tals kappa, men de är ju lite svåra att få tag på.


Även trädgården vill ekipera sig litet nu på våren så jag har köpt lite fler perenner.
"Hallå! Finns du där någonstans?" Hostan har precis tittat upp och ser lite ynklig ut. Men rötterna är kraftiga så plantan kommer säkert att bli fin.


En daggfunkia väntar på sin nya plats i min trädgård.


Det finns även andra som vill ekipera sig på andra sätt. Igår var det gamla vackra vägräcket på den allmänna bilparkeringen vid bygdegården här i byn borta!!! Alla de stora gamla stenstolparna var puts väck, räcket var slängt på majbrasan och ett nytt stålräcke satt där i stället. Det var en i byn som grävt upp alla stenstolparna med sin traktor. Han skulle ha dem i trädgården! Och då grävde han upp allihop, ett 20-tal, och tog helt sonika hem dem till sig. Jag skulle också vilja ha dem i Min trädgård! Jag har länge varit ute efter sådana granitstolpar. Men jag hade ju ingen traktor att gräva upp dem med...men även om jag haft det så skulle jag inte ens komma på en sådan tanke!!

Och inte blir det några stolpar över heller...nej han behövde ha alla själv!!!
Mycket egendomligt! Tänk om det faktiskt bara är att göra så; när man ser något man vill ha så tar man det och sätter dit någonting annat i stället. Det är ju mycket jag vill ha till trädgården, det kanske bara är att ta grejerna helt fräckt. Bara man har utrustning och kan släpa hem dem så går det tydligen bra!!.....
Bild lånad från internet eftersom jag inte ens hann fotografera stolparna...

29 kommentarer:

Ruben sa...

Äsch, vad ska du med stenstolpar till? Har man en sådan fin kappa kan man vara nöjd ändå!!! ;-) Hostor är blande de tåligaste växter som finns, tror jag. Åtminstone har jag delat mina oberoende av årstid, och de rynkar inte på näsan åt det! Riktiga tuffingar.
Trevlig helg! /Ruben

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag förstår att kapporna blir alldeles vilda av att komma ut i friska luften...kanske blev de lite bländade av ljuset också*fniss* Häftigt att ha en sån skattgömma i ett härbre...jag börjar nyfiket undra vad du då har på vinden???

Hosta, funkia you name it! De kommer troget upp varje år...

Appr stenstolpar...jag har sett en vääääldigt romantisk, krusidullig cafémöbel på en uteservering...kanske jag skulle ta mig en runda på stan. De vill säkert hellre ha min shabbiga gamla trämöbel...bytt bytt=D

Ha det gôtt!
Kram,
Regina

sylvia sa...

hehehe,
herlig kappe å nydelige bilder,
klem fra sylvia

Lisbeth sa...

Herlig klasisk cottencoat,den bliver aldrig umoderne.
Så det var sandelig et godt fund og helt gratis..:o)
Jeg har delt mine hostaer og de spirer som bare det. Det er en dejlig plante som rigtigt pynter i haven med alle sine forskellige mønstre.

hej fra Lisbeth i Danmark

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så snygg du blev, den ekiperingen blev bra. Jag skulle också vilja ha såna stolpar, ska låna en traktor och gräva upp ett gäng kanske.
Önskar dig en mysig långhelg
Kramar
AnnaMaria

Annika Christensen sa...

Hej och hå där försvann min kommentar tror jag.. skriver en ny.
Vilken känsla att gå in i det gamla huset och hämta en sådan fin kappa. Vad finns där mer mån tro?
Det där med stenarna är ju bara helt otroligt.
Det ligger lite fina stenar i ett dike där jagbrukar gå med hundarna skule kanske hyra en traktor. Det skulle bli fina bänkar och bord av dem.
Ja det är synd att du bor så långt ifrån, men vem vet.. vi kanske ses en vacker dag.
Ha en skön kväll
Annika

Lisas torp sa...

Ja, att hitta något i butikerna som man vill ha i jack-väg är alltid lika svårt! Jag hittar aldrig något som jag vill ha! Vilken lycka att ha ett härbre med en massa vackra plagg - bara att välja och vraka alltså?! Så snygg den jackan var med dubbel knäppning och allt!!!!

Jaha, stenstolpar ja! Visst är det märkligt hur en del lyckas få till det! Man häpnar över sånt nästan varje dag tycker jag! Fräckhet verkar övervinna det mesta...kanske en bra (eller väldigt dålig) egenskap i vår värld!

Lisa

Trädgårdsdrömmar sa...

Vilken Kappa!!!!
Den var jättesnygg!!!!
Stolpmannen...var ett riktigt stolpskott!!
Han måste ju ha fått lov till det, så kan man ju bara inte göra!!!
Vem skulle inte vilja ha såna stolpar????
Ha det gott
Carina

skogsnuvan sa...

Män med traktor eller lastbil ska man akta sig för. Tro mig. Jag vet. Gamla kläder har en helt annan kvalitet och du kommer att vara skön som en lilja i den gamla jackan

Rut och Signe sa...

Åh, jag skulle också vilja hitta lite fina kläder bara siså där i en lada någonstans. Hm, vilken man att bara komma på tanken att dra iväg med någons stolpar så bara. Grannen har en grävare.....skulle kanske låna! Ha det gott!

färgtrappan sa...

Vilka underbara kappor! Det är ju inte så konstigt att de blir lite vilda av att komma ut efter alla mörka år i härbret.

Att vissa tar och förser sig själv först o främst förvånas jag alltid över..det är underligt att den typen alltid dyker upp överallt. Var kommer de ifrån?

Unknown sa...

Herregud, har du haft en sådan skatt alldeles i närheten? Ojojoj, blir ju alldeles knäsvag av blotta tanken på att finna någonting dylikt. Får för mig att där ligger gamla plymklädda hattar, gamla spetsförkläden, gamla mammelucker och andra fina handgjorda kläder med äkta kvalité....den där kappan sitter ju som klippt och skuren på dig. Klart att du måste använda den, bums, hör du det!
Gamla stenstolpar vad är det mot dina fynd...ingenting.
Ha det bra!
Camilla

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

SNygga, vilda kappor:-)

Stenstopar är snyggt, och visst måste de tillhöra en markägare...?

Fånga dagen sa...

Halloj där!
Ja kära någon vad häftigt att gå ut och shoppa så där billigt, den var verkligen riktigt häftig. Stenstolpar säger du, ja det är otroligt vad en del människor har möjlighet att roffa åt sig saker medan andra inte ens skulle tänka tanken.
Tänk om man går förbi en butik där utemöblerna står ute och man gillar något och bara tar det, herregud vilket liv det skulle bli och rubriker i tidningarna, fängelse kanske hi hi.
Ja sån orättvisa är det i världen.
Fsörresten vilka härliga bilder du visar.
Ha en trevlig fredag nu
Kram Lena

Möllebacken sa...

Nä, man slutar aldrig att förvånas över hur fräcka folk kan vara. Tydligen så gäller allemansrätten överlag. Härlig shoppingrunda fylld med fart och fläkt.
Ha en bra helg.
Pella

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Vad kan du mer ha i gömmerna. Som sagt den som spar den har. Men jag lever inte så, därför måste jag springa på loppis .
Kram Anette

Norregård sa...

Hej!!
Kappan sitter som en smäck på Dig, snygg och verkligen billig;o)

Visst finns det fräcka människor....Man blir mållös ibland!!!

Ha det bra;o)
Kram malin

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härligt gammat hus och vilka fynd...akta så det inte fins spindlar, min stora skräck...
Har du sett att Mitt Afrika går på tv i natt, såg att det var en av dina favorit filmer, det var länge sedan jag såg den så det blir till att spela in

Ha en skön helg
Kram anna

Vit som snö sa...

Den ekiperingen blev ju väldigt lyckad, en riktig skattgömma ditt häbre alltså;)
Jaa, jag hade också velat ha såna stolpar till min trädgård! Men har förstås heller ingen traktor...
Hostor/funkior tillhör mina favoriter i trädgården. Men än så länge sticker dom bara upp liiitegrann.
Ha en fin helg! Kram Cilla

Karin Lindström sa...

Hej!
Tack för din rara hälsning hos mig och vad roligt att hitta till dig! Vilken trevlig blogg du har och så vackert ni bor. Ni har ett makalöst hus, så vackert det är. Trädgården ser också jättefin ut. Vad roligt att du skapat den själv;)
Tänk att göra så fina fynd hos sig själv;) Det är ju toppen. Stolparna däremot var en märklig historia!

Jag länkar gärna till dig om det är ok. Det blir liksom lättare att hitta tillbaka då;)

Ha en fortsatt skön helg!

Hälsningar

Karin

Lillebeth sa...

Så synd om alla dina kaprifoler. Tror du de frusit ända ner? Jag hoppas mina rosor lever under jord. Och jag tänker tro på det. En ntuff vinter har det varit, verkligen. Nu får det bli en fin sommar som tröst. Trot?

irma´s uthus sa...

Vilka fynd! jag vill oxå ha något nytt:)
coola bilder! Ha en fin helg.

Viola sa...

Här går det vilt till hos dig...) så sur jag skulle ha blivit, vilken egontrippare med stolparna..:( hoppas ända ni haft en härlig och solig dag och kunnat njutit utav den, kramen

STENLYCKA sa...

Hej Vännen!
Har inte hunnit titta in till dig på ett tag,jag har saknat dina vackra inlägg och ditt inspirerande hem.
Min tid har inte riktigt räckt till bloggen för jag och min bror håller på att röjer ur vår föräldragård som skall försäljas. Det har varit en jobbig tid med minnen och många saker som föräldrarna har samlat på sig under ett långt liv som nu skall fördelas mellan oss.
Därför har det varit tyst från mig på din blogg men jag hoppas snart kunna skriva lite oftare till dig.
Önskar dig allt gott och tack för rara hälsningar!
Många kramar från Raina

Maria sa...

Förstagångsbesökande. Vilken mysig blogg. Och din trädgård verkar fantastisk!

Huset vid ån sa...

Den kappan satt bra på dig.....Ha en bra vecka! Vårkram till dig! Therese

where the forest end... sa...

Men gud va kul att det finns massa gamla kläder kvar! Vilken guldgruva!!

Börjelundskan sa...

Åh Holy mother,....vilken underbar kappa, den sitter ju gööörsnyggt på dig. Den hade jag köpt av dig om du skulle sålt den (hihi). Vilket underbart gammalt härbre du har, och det är ju inte utan att man undrar vad för mer underbara kläder som gömmer sig därinne :).

Ja, ibland så tappar man hakan av hur fräcka folk kan vara, det finns tydligen inget som heter mitt & ditt längre. Hittade själv stora granitblock som hade varit en grund för en riven ladugård i närheten av oss,....dom behöver vi nu när vi ska bygga ut,.... det hade sett ut nåt om man kom med en lastbil med kran och bara hämtat dom. Snacka om att bli UTFRYTST i byn i tid och evigheter efter det. Bonden blev glad att nån ville ha dom så vi fick köpa dom för en billig peng,....15 stycken kan man göra mycke roligt med i trädgården. Ärlighet varar längst har jag fått lära mig :).

Hoppas du trivs i din nya gamla kappa *hihi*, det hade jag gjort.

Kramiz Cin

tr_a_san sa...

Jättesnygg trenchcoatliknande och passar dig så bra! Jag säger som en ovan här, kanske hade han avtal med ägaren till stolparna men gillade att inte tala om det ... Du har väl pratat med honom eftersom han inte ville undvara några. Sa han inget om saken så kan du ju fråga nästa gång du ser honom. Men det är ju ett år sedan. Detta lästes och skrives 12 juni -11 ... Hoppas allt är lika väl med dig som då! Hälsningar från mig och mina katter och kaniner ...

Related Posts with Thumbnails