25 mars 2010

Våren smyger i trädgården

Man kan ana den nu. Den smyger runt så smått i min trädgård, riktigt tassar fram på mjuka fötter. Den är lite blyg ännu och just idag har den dragit sig tillbaka litet. Men våren är på gång! Den här årstiden, vårvintern, tycker jag så mycket om. Det är då man kan sitta ute i solen och fundera på vad man ska göra i trädgården när sommaren kommer. Planera, fantisera och tillåta sig att drömma.

Verandastolpen ser ut som en fjälltopp.
Droppar av den smälta snön glittrar i solen.


Plask! Snön smälter på hustaken och vatten rinner genom stuprören.


Vid foten av lärkträdet har gyllene barr tinat fram.


En staty sitter på verandan och ser mot solen.


Hon har suttit där hela vintern och längtat efter sommaren.
Halsbandet har hon haft på sig länge, hon säger att hon tycker om det.


En kudde har smitit ut till smidesgungan.


Ella ligger och gottar sig i solen. "Kom matte och sätt dig du med!"


När solstrålarna letar sig in genom fönstren stiger även värmen inomhus. Det är härligt att varmare tider är på gång. Livsandarna vaknar och jag funderar så smått på vad jag ska sätta för frön i år.

25 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

Visst känns det i kroppen nu... Våren är minsann påväg och det med stormsteg! Underbara bilder...
Kram/ Anna

Lisas torp sa...

Ja, vilken härlig tid detta är, kanske den allra bästa på hela året...?!
LJuset är tillbaka och livsandarna börja långsamt att vakna till fåglalåten ute.
Vilken härlig vårkänning du förmedlar idag!
Kram
Lisa

sylvia sa...

hei på deg..
å så vakkert innlegg dette er,setter meg i vårsremning,så skjønt i din hage nå.
å hunden din ser ut som den har det toppers.
ønsker deg en flott dag vidre,
klem fra sylvia

Elle sa...

Vilka fina bilder...
Den här tiden på året njuter och uppskattar man de första solstrålarna. Håller med om att det är härligt. Hos oss smyger våren inte längre, den kommer med stora steg! Kan avslöja att termometern visade 19 grader (utomhus...) redan i förmiddags. Där kan man inte annat än njuta!
Önskar dig en härlig dag!
Kram Elle

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint du fotat som vanligt. Läste den lokala dagstidningen VF idag, där skriver dom om trädgårdsbloggar. Och du är en av dom, oj tänkte jag henne "känner" jag.
Ha en fin dag
Stora kramen
AnnaMaria

Anneli sa...

jättefina bilder, känner hur våren är på väg, skulle visst bli ännu varmare till helgen, nu går det fort så man måste passa på att njuta och det gör man hos dig...
kram
annelie

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härliga bilder du visar..vackert. I min trädgård är snön helt borta nu och gud så skönt.
HA en trevlig våffeldag
Kram Anan

Jord under naglarna sa...

Vårvinter är ljuvligt!
Jättefina bilder och du har verkligen lyckats med Plaskbilden!

Gela sa...

Härligt härligt. Visst är vårvintern underbar. Vilken fin staty och gunga du har. Hon passade bra med sitt smycke. Du skriver så fint. ha en fin kväll/Gela

STENLYCKA sa...

Ja visst är det en härlig tid just innan allt sätter igång. I dag på min morgonpromenad spelade lärkan för mig. Längre bort på en åker där snön hade börjat gå bort, spatserade ett tiotal tranorna omkring. I min trädgård kunde jag se några nyvakna snödroppar titta fram lite förvånat mellan snödrivorna. Snart blir det till att kavla upp ärmarna och börja gräva igen, så visst är det skön att bara sitta och drömma om vad som komma skall.
Ha en bra torsdagskväll!
Kram Raina

färgtrappan sa...

Visst är det en härlig tid vi har framför oss. Min absolut bästa månad är maj, då är jag som gladast, trots att min älskade Fanny lämnade mig just i maj. Fast med henne är det bara glada minnen så det känns bra ändå när maj kommer med alla ljusa skira färger och underbara dofter.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jaa nu är det pirrigt i kroppen. Jag riktigt känner hur livsandarna tar glädjeskutt inom mig. I morse gick jag och sjöng...det som göms i snö kommer upp i tö...och det gör det verkligen. Det syns nu på gatorna och trottoarerna i stan att det varit vinter länge. Flera månaders skräp börjar titta fram. Jag längtar efter att se sopbilen, den med borstar som sopar ihop sanden som strötts ut under vintern, det är ett vårtecken.
Kram,
Regina

Annika Christensen sa...

Så fint den smyger..
Här far den fram i 180
26 grader i solen och näsan är röd och grann.
Ha det gott
annika

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

vilka vackra naturbilder du har tagit!..det är såå härligt att våren äntligen är på intågande!!

ha en härlig helg! Kramis Sanne..

bakom berget sa...

Hej där! Ja, hos mig är det likadant..våren smyger sig fram. Jag försöker gå bredvid den, men jag är för snabb...får hela tiden stanna upp och vänta, så att den får hinna ikapp.
Jag vill skynda på den lite. I allafall snösmältningen.
Här ligger dimman tjock nu på fredagsmorgonen. Ha en bra dag! Kram Åsa.

Mycket annat & lite betong sa...

Tack för din kommentar. Vilka fina labbar. Jag har tittat runt på din fina blogg. Jag ser att du har LITE större att dammsuga än vad jag har! Vilka vackra bilder du tar. Vilket projekt när ni gjorde den stora dammen.

Trevlig helg
Agneta

Galtholmen sa...

Underbar bildtolkning av vårens ankomst. Och ja, våren smyger sig fram, även om man får passa sig riktigt noga, för rätt som det är så blir man omsprungen och då gäller det att ha satt sina fröer:-)
Visst vore det skönt om våren kom och stannade still ett tag, så att man fick möjlighet att ritkigt njuta av den , innan den drar vidare och exploderar i sommar.
Kram/
Ulrika

Skogsdoft & havsbris sa...

Det är härligt att våren äntligen är på väg (fast det kändes som ett bakslag igår när det började snöa här hos oss - och min mamma sa att hon fått 10 cm snö imorse!), om än med små, små steg. Men man kan ana att det är vår i luften, att snart, snart kanske den är här på riktigt. Fast det kommer nog att ta ett bra tag för all snön att smälta bort, man kan knappt tro att det snart är april!
I måndags när solen sken från en klarblå himmel och det riktigt DOFTADE vår där ute blev jag så inspirerad att jag plockade fram frökatalogen och drömde mig bort när jag kom in. Vad ska det bli för sorter i år? Åh, den blomman måste jag ha! Det är alltid underbart att sitta och planera och drömma sig bort till den kommande sommaren.
Bilden med barren unden lärkträdet är alldeles underbar! Vilka färger, barren riktigt glöder där i solen. Och en sån smidesgunga skulle man ha, den är helt fantastisk! Har aldrig sett någon liknande gunga förr, visste inte ens att det fanns såna vackra gungar innan jag såg din.
Ja, är det inte typiskt, precis när man skrivit ett långt inlägg eller kommentar så kraschar datorn, eller det händer något annat så allt man skrivit försvinner. Att man kan bli arg när sånt händer! Min gamla dator kunde också krascha flera gånger om dagen, och jag kunde bli galen på den! Ville bara slänga ut den genom fönstret eller något annat.
Det vore ju helt perfekt om man kunde få betalt för att blogga! Det är en sysselsättning jag skulle trivas väldigt bra med, det vore verkligen bra. Det konstiga är att de som verkligen får betalt för att blogga oftast inte brukar ha något särskilt intressant att komma med ens, så man undrar hur i hela friden deras bloggar kunnat bli så populära... Suck, det är mycket man inte förstår sig på.
Skönt att höra att det är andra som också har problem med sina hundar när de möter andra hundar! Särskilt Columbus blir jättebesvärlig, han hade nämligen oturen att bli anfallen av en schäfer som var lös för några år sen och efter den händelsen blev han misstänksam mot andra hundar, särskilt just schäfrar och andra mörka hundar. Så jag är alltid rädd att möta någon med hund när jag är ute med hundarna själv, det vete gudarna om jag skulle orka hålla dem då... För drar de iväg med full fart har jag inte så mycket att sätta emot!
Ha en fin helg! :)

Viola sa...

Visst är det underbart att vi går åt rätt håll, idag har jag faktiskt planterat små penséer och påskliljor i mina stora järnurnor, måste ju vara fint tills jag slår upp dörrarna på söndag, men då ska det visst bli snöblandat...:0( ha en skön helg, kramen

Vit som snö sa...

Just idag kände jag inte alls vårens ankomst, vi fick massor av snö:( Men inne hos dej vaknar hoppet om våren igen, härliga bilder och text!!!
Kram Cilla

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ett sånt häftigt kort du har dår det plaskar i dammen; perfekt! :o)
Din kvinnofigur...borde hon inte ha lite mer kläder på sig...det är lätt att man tar av sig vinterkläderna för tidigt på våren och drar på sig en förkylning! ;o)
Ha en finfin helg,'
Lydia

Dubbelörn sa...

Trots att du bor norröver så är våren även hos dig. Ljuset är underbart!

Tranorna flög över gården igår o i morse hörde jag sången fr åkern. Nu är det vår! :)

Kram

Lillebeth sa...

Visst vårvinter är härligt. Allt ligger framför. Men i år - nej - för mycket snö för länge. Ha det gott!

Margot sa...

Tack för kommentaren hos mig!
Plaskbilden var bara så häftig! Vilken underbart härlig trädgård du har, sagolikt vacker!! Många nummer större än min lilla täppa!!
Ha det bra / Margot

Lotta 8`) sa...

Läckra bilder och jag gillar den blåa himlen ;) Här är det grått men det får vi finna oss i när naturen får sig en rejäl vårdusch! Har planterat om tomater och annat, det skal ju göras det med :)

Så fin bild på statyn! Längtar så till "pyntet" kan flytta ut ifrån mörka källaren, tyckte jag hörde tingen ropa när jag var i källaren förut, "ta ut oss" :)

Har inhandlat en snygg, stor kruka till Kaki-trädet så imorgon skall de få ny, fräsch jord.
Ha en skön dag :)

Related Posts with Thumbnails