24 januari 2010

Som en fluuga

Ibland kan man känna sig som en fluga. En fluga som sitter på fönstret och ser genom glaset ut till den andra sidan. Sitter där med känsliga vingar. Allt ser så stort ut när man sitter liten och ser på.


Fönsterbrädan är så stor och flugan så liten. Den sitter där nästan helt apatisk. Har vaknat för tidigt. Blivit lockad av ljuset som flödar genom glaset.


Tittar man närmare ser den nästan lite otäck ut. Nu är den inte så liten längre. Den ser riktigt farlig ut. En läbbig fluga!


Nu har den surrat runt lite och sätter sig till sist på gardinen. Ser mot det lockande ljuset. Med sitt runda ansikte ser den nästan gullig ut.


Med en otrolig kraftansträngning flyger den med ett lågt burrande mot fönstret. Klamrar sig fast på glaset och sträcker förtvivlat ena benet mot de torra blommorna som sitter mellan glasen. Den förstår kanske inte riktigt varför den inte når blommorna. De är ju så nära, de är där, men ändå inte. Konstigt.


Eternellerna badar i det vita vinterljuset. De är fångade mellan två världar. Har fastnat i mitten helt uttorkade och minns kanske sommaren när allt flödade av liv. Nu sitter de med ryggen mot vintern, mellan glasen, och tittar in i rummet och känner kanske värmen inifrån rummet.


Jag tar en tur till skogen. Har kameran med. Det är stora saker på gång i trakterna. Ett lockande skimrande ljus kan anas. Det är nästan att man likt en fluga dras till det.


Kanske skulle jag ta min gamla bil och köra på vindlande vägar över bergen och bortom. För att se, vara nyfiken, och intresserad. För det är jag.


Köra in, mellan avspärrningarna, så att snön sprutar om de gamla däcken. Varva motorn så att bilen vrålar så där passande tufft och häftigt mitt framför filmteamet. Slira runt med några väl avvägda fyrhjulssladdar och med rutan nedvevad sticka ut huvudet och hojta högt: "filma nu då!! Skynda er att filma det här! Se vad biljäkeln kan sladda! Snön sprutar!! Filma! Filma! Vänta, jag kommer tillbaka, jag ska bara vända! Nu ska ni få se på action!!"


Och så skulle de antagligen stå där med gapande munnar och undra vem i helskotta det där var! Men jäklar, vad den där lilla bilen kunde köra! De kanske skulle låta mig vara med...
Det är stora grejer på gång i trakterna. George Clooney med filmteam spelar in början på den nya filmen The American i snön. Det ska vara köra av helvete och skjuta som besatt som gäller... Det låter som om det kan bli skoj!


Men stopp där. Så kan man väl inte göra. Man kan kanske inte ens närma sig stället. Och så är det inte så roligt att man, likt en fluga, klänger sig fast och surrar runt folk, speciellt när de har stängt in sig...men hade det varit Robert Redford då hade jag redan varit där!


Jag kliver ur bilen och fotograferar vatten i stället. Svarta lugna vatten med dolda djup under isen.


Grafiska bilder. Sådant gillar jag.


Dramatik

31 kommentarer:

sylvia sa...

herlige bilder å skjønne ord,ja sånn kan det være i en flues verden.
ønsker deg en fin søndag

Anneli sa...

Härligt fina och intressanta bilder...gillar:-)
Kram

Lisas torp sa...

Både stora och små saker på gång hos dej - flugperspektiv och pang-pang!
Vilka otroliga flugbilder du har tagit - närbilderna, vingarna...riktigt läbbigt ansikte! Min framlidna katt var en mästare på att fånga flugor....

Vackrare vinter än denna är nog sällsynt, men du kanske alltid har vita vintrar hos dej?
Trolska vattenbilder, ja, det märks att du tycker om vatten! Är inte vatten en symbol för LIV förresten?
Ha en fortsatt skön söndag!
Lisa

Gela sa...

Vad vackert. Gillar de sista bildernas mystik. Sen du tar otroligt fina närbilder och skriver så intressant. Har också som mål att lägga eterneller eller vitmossa kanske båda mellan fönstren tycker det ser så fint ut. Klisterremsorna kring fönstren känner vi igen.Väntar spänt på nästa inlägg. Ha en fin kväll/Gela

Karin sa...

Jag är så imponerad av dina foton, makalöst fina. Ha en trevlig söndagkväll!

lottens vita och gröna sa...

hej hörde om clooneys tripp till de vita viddarna så spännande, då vet ni om det kommer en bombsmäll dårå, fniss!
vilka bilder, helt fantastisk med flugan, du är tokgrym att fota!!!
visst har du fått mejl av mig??
varmkram lotten

Möllebacken sa...

Åh Gud! Jag blir helt sjuk! Vilka bilder! Och vilken historieberättare du är. Du kan konsten att fånga både ögonblick och trollbinda.
Hoppas att du får en glimt av "The American"
Ha en bra kväll.
Pella

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var bra bilder på flugan, du är så påhittig med det du skriver. Och så ska ni få Cloony i skogarna, det kan bli häftigt. Glöm inte kameran om du är ute och smyger, fast du skulle ju ta bilen..hihi.
Ha en fin kväll
Kramar
AnnaMaria

Norregård sa...

Hej!!
Underhållande texter och fantastiska foton!!
Tänk om du kunde fota Clooney, det vore ju lite kul;o)
Ha det gott!!
Kram Kram Malin

Rut och Signe sa...

Vilka närbilder. Sån kamera skulle jag vilja ha - oj, vad jag skulle fota närbilder på allt möjligt och måla av i olja sen. Jag skratta när jag läste om din vilda fantasifärd, eller var den på riktigt, med bilen. Precis så vill jag också fräsa runt. Ha det gott, Marie

Dona blogg sa...

Ha, ha ja - vem har inte önskat att man var en liten fluga ibland :)

Fortsatt skön söndag!

bakom berget sa...

Men jädrans du! Vilka bilder... och vad mycket spännande det är som händer i dina trakter.Smyg dit och ta några bilder vetja!
Ha en spännande vecka! Åsa.

Annika Christensen sa...

Läbbig fluga tänker på en rysar jag så som barn.
Vilka fina bilder du visar och så mycket spännande...
Kul att se hur dammbygget växte fram.
Hoppas att jag någon gång skall få se din trädgdård i verkligheten.
Ha det gott
annika

Vit som snö sa...

Åhhhh, för första gången njuter jag inte av alla dina bilder! Jag lider av flugfobi, verkligen alltså, blir svimfärdig av dina bilder. Kanske skulle kika in då o då för kognitiv terapi;) Hihi
Ha det gott! Kram Cilla

Anna sa...

Tack för din historia! DU ÄR EN MÄSTARE PÅ ATT SKRIVA OCH TA BILDER.kram Anna östergötland

Lillebeth sa...

Fina bilder. Och en fluga inne vid jultiden betyder tur och fin sommar. Har jag hört.

Trädgårdsingenjören sa...

Hej! Vilket fint hus du bor i, verklogen helt underbara bilder samt även trädgården hade varit kul att se den i verkligheten. Jag har oxå en islandshäst eller ... vi har varandra.
Trevlig kväll!
Mvh Gry

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ibland är det nyttigt att byta perspektiv. I en flugas perspektiv är din fönsterbräda oändligt stor. I en kändis perspektiv...ja vad han, Clooney, ska undra vad det är för ett litet ställe han hamnat på;-)
Vilka underbara foton du tar. Tänk att du t.o.m kan få en plåtdörr att bli vacker.
Kram,
Regina

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ja, jag skulle kunna tänka mig att sitta på George Clooney likt en fluga och hänga med på lite action! :o)
Härliga bilder som alltid.
Ha en fin vecka,
Lydia

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha du är rolig, klart du ska köra så in i h-vete med bilen och sladda snö framför filmteamet, George kanske vill ha dig som medspelar i stället: )

Du är en duktig fotograf, fantastiska bilder, men ja, flugor ser äckliga ut på nära håll!

Jag har en beige/naturfärgad tapet i mitt rum med ljusare medaljonger, det är ett känt tapetmärke men nu minns jag inte om det kan vara Duro el ngt annat dessvärre men när vi renoverade fanns en snarlik gammal tapet bakom och jag tyckte den passade så bra.... Mari.

Sanna - My Blueberry House sa...

Ha ha ha jag tror jag skrattar ihjäl mig!! Vad rolig du är! Jag ser framför mig hur du kommer vrålkörandes hahaha! Rediga gångjärn på den där dörren...

Den där flugan vill jag inte möta...brr!

Hälsa George,
Sanna

Fånga dagen sa...

Hej!
tack för att du besökte min blogg så att jag fann din.
Jag är alldeles hänförd av allt ditt måste jag säga. Menar du allvar med att du bor som på bilderna du visar, kakelugn, badkar m tassar och allt det andra? Och inte minst av allt du tar otroligt vackra bilder. Jag återkommer garanterat minst en gång per dag.
Kram
Lena

Viola sa...

Vilket härligt inlägg från en nyvaken fluga till action med en snygging...,0) som alltid ljuvliga bilder och dina foton på den yrvakna flugan var så fina..hoppas dagen varit bra, får se om man tar sig till jobbet imorgon...klass 1 varning utfärdad, ha en skön kväll, kram

sagolikflora sa...

Vilka underbara bilder, man blir tagen. Att en ful fluga kan vara så vacker... Härligt skrivet oxå!
Ja, det va värt besöket, nu blev jag fota sugen. Massor med inspiration från dig ♥ kram C

Sjabbig men chic sa...

Men nu blev det konstigt för mig! Det enda jag kan tänka är: Vart bor du egentligen?! Jag trodde att du bodde typ LÅÅÅNGT ifrån mig men det kan du ju inte göra. Helmysko det här!

kramis Lisa

Anjas Hill sa...

Tack för ett underhållande och roligt inlägg! Bilderna är fullständigt sagolika!

Du skrev vid något tillfälle om rosor som du drömde om eller inte fick tag i eller hur det nu va'.
Jag vill bara tipsa om landets främsta rosleverantör Cedergrens Plantskola i Råå.
Det går att beställa via nätet.
Här är deras hemsida http://www.cedergrens.com/

mvh, Anja

Skogseva sa...

Oj, vilken snygg flugbild! Vingar vackrare än änglavingar...
God afton
Eva

Grön Iris sa...

Det måste ha varit en trött fluga, eller en super snabb kamera? fniss. Fint iallafall!

Du lever i en sån skön miljö, själv springer jag i tunnelbanans hektiska miljö mellan jobb och hem. Hmmm...längtar oerhört efter ett hus på landet, en liten sommarstuga kanske...

Må så gött,

Linda

oumberligating sa...

Vilka bilder, vilken text ja det blev poetiskt helt klart! Har ingen direkt flugfobi, tänker mest på hur djäkla magsjuk jag blivit av "flugsmittat" kött en gång. Höll nästan att ta död på mig! (ler) Sedan har väl alla sett filmen "Flugan" (googla annars) skrämde skiten ur mig bokstavligen i orginalverision när jag var liten och den gick på TV, då endast svart/vit.
Njuter av bilderna på ditt fina hus, sitter just nu faktiskt med ritiningar till ett liknande hus, fast det här blir ett "nybbygge" och man kan aldrig bygga in en känsla, jo man kan lura ögat, men inte sinnet!
Skulle vilja skriva mycket, mycket mer, men det går trögt idag, all snö gör att jag inte riktig orkar vakna ur min "vinterdvala"!
Vill önska dig en fin och trevlig helg!
Kram firån Peter!

Unknown sa...

Det måste bli spännande att se den filmen sedan för att se om du känner igen bilderna, och om möjligt se skymten av en bildåre långt borta i periferin. Kanske, kanske blir de imponerade och tänker att "den käringen måste vi ha".
Vilket vackert landskap du bor i från det ena till det andra.
Ha en skön helg.
//Camilla

CIELO sa...

lovely photographs of the frozen river...

cielo

Related Posts with Thumbnails