06 januari 2010

Sovrummet

Idag tänkte jag fortsätta rundvandringen i huset och visa några bilder från sovrummet.
Solen letar sig in mellan pärlorna på pärlfranslamporna som hänger i fönstren. Jag älskar sådana lampor!


Jag tog några bilder igår när det var ljust och fint ute. Det gäller att passa på då nu vintertid eftersom jag alltid bara fotograferar med naturligt ljus. Det finns en liten smal trappa i sovrummet som leder direkt ner i köket, en så kallad pigtrappa, den döljer sig bakom det svarvade räcket. Det är suveränt bra att det finns två trappor i huset. Den här lilla trappen använder vi ofta. Två stora fönster gör att rummet flödar i ljus.


Även i sovrummet finns en kakelugn. Det finns en kakelugn i varje rum i det här huset. Badrummet, som skymtar längst in i bilden, ligger i fil med sovrummet och det är så praktiskt och lättsamt. Trägolvet är målat någon gång för länge sedan i en gammalrosa nyans, vilket ger en varm och ombonad känsla. Vid väggen står mitt toalettbord i rokoko.


Det är ett mysigt rum med många vinklar. Sängen, även den i rokoko, står under snedtaket med dolda garderober i väggen på var sida.


Tapeterna är blommiga med slingrande rosor. Riktigt romantiskt! En Howard fåtölj med blommigt mönster står vid fönstret.


Här syns en del av takmålningen. Det är samma mönster som originalet men den här är nygjord av Per Halvarsson. Och i taket en takrosett.


Det är så vackert med takmålningar. Vi hade sådan tur att Per Halvarsson hade varit här och målat när vi köpte gården. Han är ett verkligt proffs!


Kakelugnen i sovrummet. Det är sådan tur att alla kakelugnarna har fått vara kvar! Det är inte ofta man hittar sådana här hus som är så väl bevarade, tyvärr. Jag tror att det här huset är ett av ett fåtal som lyckats undgå alltför vettlösa moderna renoveringar.


Solen sänker sig vid horisonten, låter sitt gyllene sken smita in genom fönstren i sovrummet. Det är snart kväll och dags att krypa ner, möta sina drömmar, och sedan vakna till en ny dag.

24 kommentarer:

Thorins Trädgård sa...

Hej, vilket fantastiskt hus ni har och vilken tur att ni har haft möjlighet att vårda och utveckla det så stilenligt.

/Marit

Viola sa...

Vad säger man om ert hus...sagolikt vackert är det med sina stora rum och takmålningar och så alla gamla bibehållna kakelugnar, jag är så glad över min enda, här vräker snön ned igen och jag som ska åka in till stan och jobba imorgon för första gången efter två månaders sjukskrivning..får se om jag tar mig in i tid, ha en fin kväll, kram

Sanna - My Blueberry House sa...

Wow så vackert! Tack för att vi får ta del av ert hem :)

Ester sa...

Vilket hus och vilket rum! Förstår att ni sover gott om natten.
Må så Gott!
Ester

Lisas torp sa...

Ett sagolikt sovrum, som så mycket annat i ert hus och trädgård! Pärlfranslampor älskar jag också, men denna typ har jag aldrig sett!

Ja, så vackert med dessa takmålningar och tapeten som harmonierar!
Det känns lite som England för mej med alla blommönstren! Så vackert!
Kram
Lisa

Annika Christensen sa...

Underbart rum och vilka målningar!!
Där sover du väl gott?? och drömmer söta drömmar?
Hur går det med kylan?
Vi har fått mera snö och det gillar jag.
Hoppas på att kunna åka skridskor i helgen på var lilla sjö i byn.
Klä dig varmt och var rädd om dig.
Kram
Annika

lottens vita och gröna sa...

ohhhhhh gu underbart vackert, vilket oehört vackert rum!!!
ser fram emot varenda inlägg!!!
varmkram lotten

Johanna sa...

Du bor verkligen i ett sagolikt slott. Vilka otroliga bilder. Man drömmer sig verkligen bort för en stund Mvh Johanna

Mrs B sa...

Du bor jo som en grevinne!!!!!!

*Ulrike* sa...

I really like the fireplace! The stencil work (or wallpaper?)on the ceiling is just fabulous, all the time that must have taken. The photo of the beads and sun is really good.
I still like the round fireplace too!!
Ulrike

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Otroligt vackert, vilket sovrum. det är som och komma in i en herrgårdssaga. Och så har ni det på riktigt, Wow! Det är roligt att du tar oss med på en rundvandring.
Goa kramen
AnnaMaria

Anna sa...

Men Boije vad gör du med mig?Jag har blivit helt besatt av din blogg.Varje inlägg får mig att försvinna in i drömmarnas värld,sovrummet är ju helt fantastiskt vackert.Vi ska fixa till vårat sovrumm nu,jag vill ha en känsla av 1700talets frankrike.Jag mediterar och jobbar med reikihealing i en grupp med kvinnor och under meditationen befinner jag mig ofta i Frankrike under 1700talet Kram från Anna i östergötland.Titta gärna in

Rut och Signe sa...

Kungligt! Vilken fantastiskt vacker säng ni har. Tapeterna är bedårande. Helt sagolikt! Marie

Anonym sa...

Hejsan svejsan!
Vad kul med rundvandring. Ert hus är ju sagolikt!
Vilket rum, jag är mållös!
Underbart och vacker kakelugn och målningar och möbler, ja allt så himla fint ni bor!
Ha en fin dag!
Kram Bodil.

Unknown sa...

Det är så himla skönt att se ert hus och slippa alla dessa vita "shabby chic hus". Inget ont om dem, de är jättefina men det blir liksom tråkigt i längden. Så det är så himla befriande att läsa den här bloggen.
Camilla

Helen sa...

Åhhh, du lever verkligen i ett, i mitt tycke, drömhus!!! Älskar allt du visar! Att du dessutom har så fina djur är ju ett stort plus i kanten! :-)

Kram!

Norregård sa...

Vad roligt det är när du tar oss med på rundvandring i ert vackra hem!! Jag njuter alltid av dina inlägg. Spelar ingen roll om det är huset, djuren eller trädgården! Jag älskar ALLT!! Ha det gott!!
Kram Kram Malin

Wenche sa...

Underbart hus.

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj, oj oj så flott, så vackert, så romantiskt och så unikt!!! Urfint bor ni och jättekul att få se!!! Mari.

Galleri Hönshuset sa...

hej, allt väl?

Så vackert ni bor, underbart med färger. Så fint allting harmoniserar med varandra, färger och mönster..

ha en toppenhelg. Kram Pirre

Skogsdoft & havsbris sa...

Himmel vilket sovrum! Helt fantastiskt, bara gapar, så fint är det! Där sover ni säkert kungligt, kan jag tänka mig. Allt passar så bra ihop, precis i husets anda. Vad praktiskt med en trappa direkt ner till köket! Vilket vackert svarvat räcke dessutom. Och vilka möbler! Och en kakelugn i sovrummet, vad mysigt det måste vara! Badrum i anslutning till sovrummet är ju jättepraktiskt, ser fint ut dessutom. Ni bor verkligen i ett riktigt slott!
Lade märke till en sak som jag faktiskt blev riktigt glad över! Nämligen att du har krukväxter i fönstren! Det är något som verkar vara väldigt sällsynt på de flesta bloggar, särskilt dessa vita shabby chic hem... Visst kan det förekomma några enstaka noga utvalda krukväxter (plus förstås blommor efter säsong, som hyacinter, påskliljor, tulpaner...), men aldrig särskilt många. Så jag har nästan känt mig udda som har krukväxter i så gott som varje rum! Därför blev jag väldigt glad när jag såg dina krukväxter, kommer ihåg att jag sett krukväxter även i dina tidigare inlägg. Älskar krukväxter och vill inte vara utan dem, tycker det blir så trist och kalt utan lite grönska i rummen.
Ha en fin helg i kölden! :)

Gela sa...

Hur kan jag ha missat detta inlägg. Vad underbart du har det. Skulle så vilja bo i ett gammalt hus med massor av kakelugnar. Hoppas att du får en riktigt fin helg./Gela

Grön Iris sa...

OOOh, så vackert. Vad välplanerat med den lilla trappan och vilken vacker detalj.

Ha en skön helg, vid kakelugnarna...

kram Linda

Njut i din trädgård sa...

Jag smäller av så fina bilder du bjuder på!!!

Related Posts with Thumbnails