25 november 2009

Ljussättning

Jag skulle gärna vilja ha ett snack med den som har ljussatt denna novembermånad. Igår kväll gjorde jag iordning några av de mindre jularrangemangen och tänkte, glad i hågen, att jag skulle fotografera dem idag och lägga in några bilder på bloggen. När jag vaknade i morse kan man kanske inte säga att jag blev förvånad utan mera att jag faktiskt blev förbannad. Den här dagen är nog den mörkaste som jag varit med om. Molnen ligger och släpar sig fram nere vid marken och det regnar.

Jaha, tänkte jag, typiskt. Nu är det hopplöst att få några vettiga bilder. Och att använda sig av blixt det vägrar jag, oavett vad det gäller. Blixt och jag går helt enkelt inte ihop, då får fotograferingen hellre vara. Satte fram blomrackaren i det lilla ljus som stretade för att ta sig in genom fönsterglaset och gav kameran order om att inte låtsas om den näst intill obefintliga tillgången på ljus. Sände några kraftiga tankar till min lilla ynkliga kamera att; nu jäklar skärper du dig för nu ska det vara ljus i vårt hus!

Så här blev första bilden. Inte illa! Min lilla kamera utförde det omöjliga, för ni ska veta att det var otroligt mörkt!
En liten cyklamen som sitter på renlav och torkade rönnbär. Skägglav hänger över kanten.


Den är så otroligt söt!


Jag har planterat slingor av linnea som jag hoppas ska hålla sig fram till våren. Här står gruppen på matsalsbordet, matrummets kakelugn syns i bakgrunden och det gamla porträttet föreställer min mormors mor. Och en kristallkula, det är ju aldrig fel att ha, men så gäller det att kunna använda den också..


En liten söt gran. Tog upp den från en dikeskant och har planterat den i jord. Till sommaren ska jag plantera ut mina smågranar.
Muggen kommer från Indiska.


Den här lilla granen kommer från samma dike.
Planterad i jord och satt i en kanna som kommer från en loppis.


Cyklamen

26 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Bilderna blev ju jättefina! Jag älskar vit cyklamen och du har gjort så fint, så fint.
Här har det också slagit alla rekord idag när det gäller mörker. Helt otroligt!

kram Lisa

Dubbelörn sa...

Trots bristen på ljus har du lyckats förträffligt med bilderna :).

Så vackra arrangemang du gjort, älskar vit cyklamen o har också dem här hemma.

Den sista bilden på cyklamen är magisk...

Kram

Skogsdoft & havsbris sa...

Ja, undrar också vem som kommit på att november ska vara SÅ HÄR grå och trist i år! Hoppas verkligen inte att hela advent blir så här också, det förtar onekligen lite (eller mycket!)av julstämningen...
Dina bilder blev jättebra, man hade aldrig kunnat tro att de är tagna en sån mörk dag som du beskrev! Din lilla kamera måste vara magisk... ;)
Ha det så bra i novembermörkret! :)

Ruben sa...

Det märks inte att du har brottats med ljuset. Bilderna är så fina! Smågranarna var riktigt tuffa! Ha det gott, och hoppas ljuset kommer snart! ;-) /Ruben

Lisas torp sa...

Jag känner igen allt du säjer - mörkt, mörkt men jag vägrar också använda blixt, då får det hellre vara!
Du fick ändu ett vackert ljus i bilden - kanske du är ovanligt stadig på handen?!

En utsökt växtgrupp med både cyklamen och Linnéa?!!! En av mina älsklingsblommor! Du måste lova att visa om den håller sej! Jag försökte en gång i min trädgård, men - nej - den vill väl vara i skogen förstås!
Läckra små granar i vackra kärl! Visst finns det mycket vackert ändå, trots mörker och regn...
Lisa

Ester sa...

Vackra bilder trots ljusbristen! Det verkar som om regnmurret häckar över stora delar av landet. Nu vill vi ha ljus! Eller åtminstone uppehåll!
Må så Gott!
Ester

Marieberg sa...

Du är en naturbegåvning på att fånga ljus och bra bildvinklar m.a.o. en bra fotograf! Mycket trevlig och fin blogg må jag säga med alla dessa stämningsfulla bilder, den har jag som en favoritlänk :-)

Lantliv sa...

Åh tycker det är så svårt med cyklamen....poff så hänger de ner....men vackra det e de för de som klarar av dem!
Det där med små granarna var väl för sött....sedan ut...växa sig stor och stark!
kram Anne-Lee

Jannicke sa...

Du har et fantastisk hus,
nesten herskapelig!!!
Har tittet på masse fine bilder nå :o)

Tusen takk for fin hilsen til meg,
setter pris på det :o)

Klem J.

Galleri Hönshuset sa...

Hej

Så otroligt fina bilder, fast det är mörkt...
Jag har fotat idag också men fick ta till lampan och sen blev det några kvällsbilder. Få se när jag lägger in dem i datorn hur det kommer och bli....men det börjar bli tråkigt med denna eviga mörker.

Granarna var riktigt söta.

Ha det gott. Kram Pirre

Elisa Day sa...

Vilka bilder! Och vilket boende du har. Jag har ett helvete där jag bor just nu, så jag drömmer om att bo som du. Kram

Maliva`s verden sa...

Hei....takk for hyggelig hilsen inne hos meg..Tross dårlig vær..får jo du til vakre og stemningsfulle bilder...Falt pladask for ditt hus også jeg..bor du virkelig i et så vakkert hus med så mange kakkelovner?Klem fra Maliva

Gunilla sa...

Makalöst fint. Nu híttar jag inte orden till dina fina bilder.

Ha det gott
Gunilla

AnnCharlotte sa...

Söta granplanteringar ;)

Vit som snö sa...

Du har trots mörkret skapat ljuvliga bilder!
Alla var fina o den sista var som en saga!!!
Kram Cilla

Peters Projekt sa...

Hejsan! Vad glad jag är över att du tittade in och på så sätt lät mig upptäcka din vackra blogg!

Jag sitter här nästan mållös över ditt fantastiska hus, vidunderliga detaljer i inredningen, stiliga exteriörer, härliga bilder med vackra close ups, vackra hundar, charmig kanin och ståtlig pålle. Jisses, jag blir helt tagen!

Dessutom skriver du på ett väldigt trevligt och underhållande sätt. Detaljer jag särskilt fastnat för är VVS-armaturen i kök och badrum och inte minst den smidda grinden. En annan favoritdetalj, om än oerhört omfattande, är givetvis din trädgård. Den får väl kort och gott benämnas som vidunderlig!

Dina bilder är härliga med sin skärpa och sitt ljus och det att du tar flera bilder på samma objekt med varierande avstånd och perspektiv ger en väldigt lyckad effekt.

Från och med idag tillhör du min skara av favoritbloggare . . . av flera anledningar. Mitt första besök på din blogg kom att lysa upp min kväll!

På återseende / Peter :P

lottens vita och gröna sa...

hillo!
ohhh jaaaa detta mörker kan få en ta mig tusan galen och regnar gör det med, svårt att hitta julstämning, huuu! ljuvliga uppsättningar du gjort, oroligt vackra!

mer ljus åt dig önskar jag dig, varmkram lotten

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Liten och ynklig är den då inte din kamera!! Du tar ju strålande bilder, trots allt detta mörker. Cyklamen är en blomma jag har svårt och lyckas med. Men så jättefin, ditt arrangemang är så otroligt fint. Och kristallkulan har säkert hamnat på rätt ställe, är det någon som har bra kontakt med magi och natur så är det du.
Ha en fin dag
Kram kram
AnnaMaria

Laila sa...

Her var det mye interresant, nydlige bilder og mye inspirasjon. Har lenket til deg for og følge med, håper det er i orden.
Klem Laila

Elsa och Helena sa...

Bilderna är såå fina och jag håller med...vill inte heller fotografera med blixt! Vackra dekorationer har du gjort, cyklamen är så vacker men hos mig trivs dom inte.

Kommer cyklamen och jag innanför dörren så rasar stjälkarna direkt, hehe.

Kram Helena

Skogsdoft & havsbris sa...

Hihi, kunde inte låta bli att fnissa åt din kommentar på min sida! :D Hoppas du lyckas sanera bort alla otäcka spindlar ur mossan nu... Maken sa nyss att han sett en och annan livsform i mossan jag tagit in också, bland annat en nyckelpiga! :O

Anonym sa...

Åh vad vackra grupper du fick till det fast det är dystert och mörkt.

Norregård sa...

Hej!! Vädergudarna är verkligen inte med oss...Du kanske kan ta kristallkulan till hjälp? Men vad gör väl det för en sån naturbegåvning som du...bilderna är otroligt vackra:o) Jag blir stum som vanligt! Längtar till nästa inlägg!! Ha det bra min vän;o)
Kram Malin

Nilla Q sa...

Hej!

Ja, visst är det hopplöst mörkt! Inte kom jag ihåg att november var så hemsk...

Men du visar ju jättefina bilder alla fall! Kul att ha hittat hit, ska kika runt lite mer...

Kram Pernilla

Grön Iris sa...

Det blev ju jätte fint och vilka bedårande små granar!!!

Önskar dig en jätte solig dag med gnistrande snö...

Kram Linda

Lillebeth sa...

Så fint det blev, trots allt. Ha det gott!

Related Posts with Thumbnails