27 november 2009

Inför advent

På söndag är det första advent. Och jag har ännu inte vågat närma mig stället där adventspyntet ligger gömt. Största anledningen till det är att jag antar, misstänker skarpt, att det sedvanliga trasslet och krånglet kommer att anfalla mig då. Sladdar som infiltrerat sig i varandra, stora härvor av sladd med knutar och annat djäkelskap. För att inte tala om alla dessa små lampor... Hur kan de gå sönder när de bara har legat helt stilla i säker förvaring? Samma sak varje år dessutom.

Min man frågade mig om jag var säker på att jag visste vart adventspyntet var undanstoppat. Jag förstår hans undran för förra året hade vår julgransfot förvunnit spårlöst. Den fanns absolut inte på den platsen där vi hade lagt undan den. Nu har jag en känsla av att adventspyntet har lärt sig av julgransfoten så att säga... Ska ta itu med detta i morgon. I kväll ska jag gotta mig i min favoritfåtölj i biblioteket med min absoluta favorittidning; Gods & Gårdar! Bläddra i den och förundras över hur vackra ställen det finns..och förundras över vad folk verkar ha välstädat hemma! Säger jag som har tre svarta labradorer som just nu släpper päls besinningslöst.

Får lite julkänsla av den här bilden och så tycker jag så mycket om färgerna.


Bolltistel och ryskt martorn skymtar, hänger på tork.
En gammal bibel ligger uppslagen.


Biblia, tryckt 1900. När den är skriven vete gudarna.


Tycker om det gamla typsnittet.


En glaskula försöker läsa meningen mellan raderna...


...men hur får man reda på om den lyckats?

27 kommentarer:

Anonym sa...

Vad vackert du visar.

Rut och Signe sa...

Jösses så vackert! Du kan du!!!

Gunilla sa...

Riktigt orientaliskt.
Nästan så att jag väntar på att en ande skall dyka upp när jag ser på dina bilder.

Ha en trevlig advent
gunilla

Lisas torp sa...

Ja, man skulle ju kunna tänka sej att dina bilder kommer just från "Gods & Gårdar"..!

Så otroligt vackra!
Visst är det vackert med gammal skrift om man dessutom ser dem genom en sån glaskula - ja, då kan väl allt hända....?
Lycka till med advent och sladdeländen...
Lisa

Ruben sa...

Stämningsfulla bilder! Vad bra du har lyckats med ljuset. Till och med glaskulan reflekterar ljuset så fint i skriften! Det är nog bäst du börjar ta fram adventspyntet i god tid. Själv tog jag fram adventsstakarna idag. Hur kan de helt plötsligt sluta att fungera? De har ju bara legat undanstoppade! Något annat än själva lamporna kan det väl ändå inte vara som pajat! Fick byta fram och tillbaka, fram och tillbaka med en fungerande stake för att ta reda på vilka lampor som var OK. Tre lampor var inte OK, trots att de bara legat skyddade i sin kartong. Det löste sig till slut. I själva fördjupningen där lamporna ska in finns det dels en metallplatta i botten och en på sidan, lamporna måste ha kontakt med båda dessa för att lysa. Med en liten skruvmejsel lyckades jag peta upp bottenplattan och bända ut sidoplattan. Detta bara som ett tips om det skulle krångla. Trevlig, lysande advent! /Ruben

Ruben sa...

PS
Dra ur kontakten innan eventuellt petande med skruvmejsel!!! /Ruben

Emmas utsikt sa...

Hejsan. Är det nåt jag har ordning på så är det julgrejerna. Fråga inte varför. Där är jag helt nazi. Allt annat flyter...

Njut helgen i ert fantastiska hus!

Emma

På vår udde! sa...

Du tar så fantastiskt fina bilder och du är verkligen en mästare på att arrangera stileben / blickfång!!! Det är en njutning att gå in på din blogg! Älskar att du visar så mycket färg! Det finns så mycket av den vita avskalade stilen i bloggvärlden, så din känsla för färg och "krussiduller" är ett underbart avbrott i det sterila inredningssverige!
Ha en härlig adventshelg!

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha, ja dessa förbannade ljusslingor och stakar: ) Men oj, så vackra bilder och va fint du har hemma, inte klokt!!! Och vilken kakelugn, och ljusstaken där, så snygg!! Inget som finns att köpa i nutid antar jag... de är så gulliga dina tre labbar, även om de hårar och så Leo, vilken goding.. ha en skön advent! Mari.

Elisa Day sa...

Undebara bilder, tilltalar min orientaliska själ. Lycka till med julpyntsletandet. Kram

Love Your Homes sa...

Dessa nedriga ljusslingor, maken har en förkärlek till elektronikens ting och förra året lyckades han trolla till sig neonblå smålampor....gissa om jag glömt var de hamnat på vinden, he he.....denna Nissa är inte nådig!

Ha en go' advent,
Ia

Gela sa...

vad roligt att du var innen på min sida så hittade jag också hit.Nu vet jag vad jag skall gotta mig med idag. Vilka fina bilder du har. Har ej hunnit titta genom allt än men vilket hus!!! Och vilken trädgård!!! Roligt med så mycket inspiration.

Alen Trädgård sa...

Wow, vilket vackert hem du har:) precis i min smak. Det är så roligt att få se in i andras hem och få inspiration och ideer. Det här med blogg är väldigt nytt för mig men man får ju genom andra och genom eventuella kommentarer på sin egen blogg en inblick i andras intressanta och spännande bloggar:) Hit kommer jag att komma ofta.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En otroligt vacker bild, den skulle passa på omslaget till Gods och gårdar. Jag köpte också julnumret, det var mycket fint och drömma om i det.
Ha en härlig adventshelg
Goa kramen
AnnaMaria

Malin sa...

Vilken fin blogg!
och vackra bilder:)

färgtrappan sa...

Hej! Sitter här mitt i natten och skriver. Har haft fullt upp och senast en gäng goa vänner som varit här på en riktigt mysig kväll. Blev så sugen på att gå in på bloggen bara en liten stund.... blev sittande...som vanligt...
Härliga bilder du visar... och ja, visst är det konstigt med lampor som var hela och som legat ordentligt nedpackade inte fungerar nästa gång man tar fram dem. Jag råkar ut för det jämt, fattar ingenting...

På tal om att man saknar vovven, jo har allt tänkt på att skaffa en ny, men jag jobbar för mycket nu för att det ska vara realistiskt. Men någon gång så!

God natt å ha det gott på första advent!

Laila sa...

Riktig vakre bilder, som tatt ut av et magasin.
Klem Laila

Norregård sa...

Vackert,vackert!! Jag håller med hur kan de gå sönder när de står så fint undanstoppade och fungerar när man ställer i dom???? Jag blir inte klok på det... samma visa varje år...
Ha det bra!! Kramar Malin
P.s min labbekudde fäller oxå.. D.s

Anna sa...

Tog fram stakarna men tycker dom känns tråkiga och fula.Det är härligt att få fixa lite adventsfint i detta mörker.Mysiga bilder precis i min smak,går alltid i gång i din blogg.Har en del att skriva om hos mig men har varit låg i energin och inte fått fram något ska ta nya tag denna vecka.Kram Anna i östergötland

Lantliv sa...

Hoppas du inte har trasslat in dig i advents sakerna nu....visst är det så....ingen ordning på prylarna...letar varje år. Iår är barnens säckvävs säckar borta...de jag brukar lägga advents paketen i...puts väck...skumt!!!!
kramis Anne-Lee

Trevlig advent!!

Katta sa...

Underbara bilder med underbara färger. Rött och lila dessutom ser man inte så ofta trots att det är så fint tilsammans. Kram Katta

Annicka sa...

Fina bilder! Jag känner igen mej med adventstrassel och smutsig labbe, och då har jag bara en! Förra året köpte jag nya stjärnor efter jul som jag "slängde" upp på min stora vind,man tror att man ska komma ihåg var man har stoppat undan det, Men Icke.Man får skylla sig själv.
Trevlig advent. Annicka

Anjas Hill sa...

Vilka fina bilder du visar! Jag har väldigt svårt att få till att du skulle vara det minsta slarvig!
Jag tittar på din underbara islandhäst här bredvid - vilket uttryck den har - helt otroligt vacker!/Anja

En amatörs trädgård sa...

Hej, läste att du undrade över hur folk kan ha så väl städat. Det kommer upp i mitt huvud närjag tittar på dina fina kort av erat hem. Där ser det inte heller stökigt eller o städat ut. Finns en önskan hos mig att det ska vara snyggt och prydligt hemma, men jag har inte lyckats än.

Skogsdoft & havsbris sa...

Det där är ett bekant fenomen, med sladdar som trasslat in sig i varandra och lampor som gått sönder... Suck! Alltid är det samma sak... Och inte hjölper det ju till att hålla ordning när skåpen med julsaker är fullproppade så man knappt får ut något därifrån. Naturligtvis ska man ha det som ligger längst under och längst in, så man får dra ut en massa annat bara för att komma åt just det man ska ha. Återigen suck... Fick i alla fall fram adventsstakarna i köksfönstren igår, hann inte till första advent men vad gör nu det? Adventsljusen hann jag i alla fall få på plats!
Jag undrar också hur folk lyckas hålla det så snyggt och städat hela tiden... Det är något vi är hopplösa på, jämt dyker det upp en massa saker som lämnar framme... Kanske det är någon städgen som jag saknar? :O Fenomenet med hundhår överallt känner jag också väldigt väl till, kan kännas riktigt hopplöst ibland. Strax efter att man dammsugit ligger det hundhår överallt igen! Jobbigt...
Dina bilder skulle verkligen platsa i Gods & Gårdar, de är helt fantastiska! Gammal skrift är så vacker, älskar det där snirkliga typsnittet. t o m dagstidningarna var mycket finare förr!
Önskar dig en fin advent och 1:a december! :)

becca sa...

Hejsan,
Jag är helt övertygad om att husen vi ser i alla tidningar inte är så väll städade och stylade till vardags, men visst tror man gärna det.
Fina bilder på den gamla biblen.
Hoppas att du hade en bra första advent och att ni hittade erat pynt.
Ha det bra, kram Rebecca.

livet på utanäs sa...

Mmmmm, vilket ögon godis du bjuder på ...

Jag känner igen mig, varför är det så svårt att få ordning på julpyntet(trasslet) ... försöker sortera och organisera , men det blir inte bra ...
Något som också retar mig är : VARFÖR är det så svårt att få en julstjärna att hänga rakt ??? Är jag överambitiös eller ?
Jag vrider och vänder , men det gör ju stjärnan också ...

Just nu hittar jag inte våra jullådor =) bara några ...å, andra sidan har vi en stor jordgrop i köket som håller på att renoveras , så det gör nog inte så mycket =)

Ha det gott !
Har just öppnat "Butik Utanäs" , kika gärna in om du har tid ...där är i alla fall ordning och reda =)

Related Posts with Thumbnails