04 januari 2014

Vintervatten

Vintervatten i flytande form hör inte till vanligheterna den kalla årstiden i Jämtland. Det är varmt, slaskar och töar och kroppen luras tro att våren snart är på väg. Man blir grundlurad; spanar efter knoppar som börjar grönska, inbillar sig att det doftar vår och så har vintern knappt börjat.
Molekylerna i det svarta vintervattnet dansar i öppen yta ännu en stund.


8 kommentarer:

Meta sa...

Det är inte för vanligt att se snö detta året Kul att ni har lite i alla fall. Här är allt svart och grått som vattnet på din bild är svart
Ha en fin kväll
Kram Meta

Smultron på ett strå sa...

Hej! Fin blogg du har har, glad att jag hittade hit. Kom hem till Småland efter en dryg vecka i Jämtland och det enda som känns bra med att vara hemma igen är att slippa halkan… Tittar gärna in hos dej igen! //kram maria

Vita rosor och förgätmigej sa...

Det blir som det blir... :) Förra året hade vi massor med snö och i år har vi inte en gnutta men det enda man kan göra är att gilla läget och försöka hitta det vackra i det fula. Jag måste bara säga att det finns ett fåtal fotografer jag imponeras av och du är en av dem. :)

/Anna

Lillianna sa...

Vi har inte fått nån vinter än, men nu pratas det visst om att den ska komma den 11 januari. Till Småland.
Vi får väl se hur det blir...jag gör som du, sniffar efter våren!

/Lillianna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag saknar snön, hoppas på tur nu under jan-februari, lite snö hade varit underbart.

God fortsättning
Kram Anna

Susie på Stjärnarve sa...

Jag bara njuter i fulla drag av den gröna vintern med runt +5 hela tiden. Men...det lär väl frysa på rätt var de tär och då blir det inte fullt lika kul. Förmodligen väldigt isigt eftersom det är så mycket vatten i markena nu!
GOTT NYTT ÅR
Susie

Jenny Hunt sa...

Underbart fina bilder - uppskattar att du skriver hur du fotat också! Älskar själv trädgårdsfotografering och äntligen har jag hittat en blogg som har det lilla extra!

skogsnuvan sa...

Nog blir det kallt. Nog blir det snö Lite underligt är det allt och det värsta är blankisen som gör att det är farligt att gå utomhus och man går omkring som om man skitit i byxorna.

Related Posts with Thumbnails