08 september 2013

Vallmon och jag

Jag är nästan löjligt förtjust i vallmo. De fluffiga luftiga dansande ballerinorna som dansar och leker med solen i vinden. Nackdelen är att de lätt dråsar omkull när det kommer ett häftigt regn. Ett tips är att låta dem växa upp genom ett galler, så håller de sig på fötter.
Tänk att kunna vara som en vallmo: man fladdrar runt och njuter av tillvaron för stunden och ser allt som en lek i ljumma sommarvindar och känner sig riktigt naivt positiv. Men så: vips så kommer överraskande en hård ovänlig regnskur så man slås omkull...likheten är faktiskt rätt så bra, vallmons tillvaro och ens egen är ganska likartad ibland.
Den rosa dubbla vallmon på bilden heter Shirley Double.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Dear Wictoria,
I always find pink flowers very pleasing, but your photo today shows off a real beauty and a Ballerina indeed. I hope you had a great summer and lots of fun with the visitors to your most wonderful garden and gallery. Since I can not visit you so easily I always enjoy any glimpse of the paradise you have created.
Greetings from across the Atlantic, Siggi

Fagertunhagen sa...

Hei.
Så vakkert bilde du har tatt av valmuene. De er så grasiøse og florlette, men tåler som du sier, ikke så mye. Heldigvis kommer det stadig nye:)

Viola_T sa...

Ögonfägnaden förstärks genom din kameralins...

vardagsvitt sa...

Älskar dem oxå, de är sååå vackra i sin enkelhet.
Underbar bild!!
Kram Marith

skogsnuvan sa...

Jag sätter alltid vallmo för det är en så vacker och tålig blomma. Det finns så många sorter, enkla och dubbla och i många färger. Har man tur så kommer dom upp året efter också på de mest oväntade ställen. Överallt dom kommer så ger dom en fin färgklick Hurra för vallmon

Meta sa...

Vilken underbar rosa vallmo!
Den skulle man ha.
ha en fin fredag
Kram Meta

Related Posts with Thumbnails