18 juli 2011

Intensiva dagar - reflektion

Det här är dagen efter, dagen efter tre dagar av trädgårdsvisning. Tre mycket roliga dagar och jag har fått ont i halsen efter allt prat! hihi Det har varit jättemånga besökare och allt i trädgården är fortfarande på plats. Ingen som trampat runt mitt i blommorna, vattnet är kvar i dammarna och allt är som det ska. Annat var det första dagen när jag skulle ta emot den första bussen. En av vattenpumparna slutade att fungera precis när folket kom upp på gården!!! Mannen jäktade iväg och lagade provisoriskt och där stod jag framför en busslast besökare och försökte verka lugn och sansad... hmmm... samtidigt som jag hälsade välkommen och pratade inför en massa människor (jag tycker sånt är lite jobbigt) så hade jag bara tankarna på om pumpen skulle kunna lagas. Stressigt situation, minst sagt.
Det har varit jätteroligt att träffa alla och jag har fått höra så fina kommentarer! En del bekanta från bloggvärlden dök upp helt oväntat och det var så roligt!
Vädret var som på beställning, helt underbart! Solen glittrade och blänkte bland blomstren och det var behagligt varmt. En perfekt dag för att strosa runt i trädgårdar. Idag regnar det och det är helt perfekt det också, trädgården behöver lite regn.
Jag vill tacka alla som kom och kikade, det har varit så inspirerande för mig, det var alla Ni som gjorde dagen så underbar!!!

Idag käns det som en dag för återhämtning, tillbaka till verkligheten.


Maja går över bäcken och ser mycket fundersam ut. Kanske har hon, precis som jag, läst dagstidningen idag... tidningen som börjar på Ö och slutar på P. De var här och gjorde reportage igår. Bilden i tidningen är inte ens från trädgården... den är tagen från en arbetsplats här på gården! Jag sa till dem att trädgården börjar på den södra sidan och visade vägen dit och de sa att jovisst, det var ju trädgården de skulle fotografera... man kan lätt säga att bilderna de tog skulle kunna skrämma hästar i sken. Och jag funderar på vad en tidning vinner på att leta så fula bilder som möjligt att visa. Allt kan ju bli fult om man nu som fotograf går in för att göra på det viset. Skrämmande. Och så var det sakfel i texten också... och jag känner att jag inte orkar bry mig.
"mitt på gården finns en liten damm med ett litet vattenfall"  Och jag ställer mig frågande om de har blandat ihop olika ställen. Jag menar, vi har tre dammar och den största, den i trädgården, är 10 meter lång, 6 meter bred och 2 meter djup! Och har två vattenfall och en bäck! Men det kanske är litet, kan vara jag som är ute och cyklar.
Den andra lokala dagstidningen var också här och gjorde reportage, tidningen som börjar på L och slutar på T. Jag har inte hunnit läsa den ännu, får se om de har bättre fotograf, men jag tror det, för sämre kan det knappast bli.
Så jag tror att det är artikeln i tidningen som gör Maja så fundersam....

Uppdatering: Nu har jag läst reportaget i LT. Så fint, riktigt bra bilder!!

11 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Förstår att alla njöt av din vackra trädgård, synd att du bor så långt från mig, annars hade jag kommit och kollat.
Tycker tidningen skulle lånat dina vackra bilder, du är ju en så duktig fotograf, förstår inte heller vad de vinner på ett dåligt reportage.
Hoppas den andra tidningen lyckades bättre.
Vila dig nu och ha det så gott i din trädgård.
Kram Raina

Anonym sa...

Häftig trädgård! Jag var där igår och njöt av allt underbart. Har ju sett från gamla foton att gården varit så otroligt eftersatt. Väldigt imponerad av allt ni fixat.. Säljer du mer än foton? Älskar de vita hässelklockorna och undrar om du säljer ngt av de blommor som breder ut sig?
Er trädgård inspirerar verkligen.
Kram Ingrid

Johanna Stålros sa...

Åhh jag är avundsjuk på de som fick strosa runt i din vackra trädgård!!! Vilket paradis du har. Kram Johanna

Landbohaven sa...

Hvor har du en flot have.
Smuk udsigt fra vinduet.
Hvor ser hunden dog sød ud.
Tak for kigget.

Norrfrids Eija sa...

Du borde kunna göra dina egna reportage! Ibland undrar man på vilka grunder vissa fotografer och reportrar fått sina jobb ursprungligen...men låt inte det tynga dig, vi här ute tycker att din trädgård är helt fantastisk!

Lisas torp sa...

Så härligt att du är nöjd med själva dagarna och folket som kom! Klart att alla var imponerade och fick säkert mycket av sitt trädgårdsintresse tillfredsställt hos dej! Det måste ju vara sååå häftigt att få komma till en sån vacker plats!
Urtrist med reportrar som är så okänsliga och ointresserade!!! Då kan de ju lika gärna låta bli att komma! Fy, så trist! Kan det vara inkompetenta sommarvikarier?
Jag förstår om Maja är fundersam, vem skulle inte vara det?!
Egentligen skulle du ju dementera och skicka in egna bilder!

Skönt med lite regn när det behövs! Vi fick rejält idag vill jag lova, men nu har det lättat, tack och lov!
Lisa

skogsnuvan sa...

Ja hon ser verkligen bekymrad ut men det var tur att det andra repotaget var bättre. Jag är jätteglad om jag får komma och titta. Ringer dig när jag kommit mig hem i lugn och ro.

HomeRiver sa...

Dessutom stod det så konstigt, typ när det är så fint kan vem som helst ta fina bilder. Eh... hur tänkte de då?!

Hanna sa...

Du har det så fint.
kram
Hanna

Helen sa...

Hej Wictoria!
Superkul att få vara en av STA-medlemmarna som fick besöka din/er vackra trädgård.
Massor av härliga dammar,färgglada nyfikna fiskar, växter, stenhällar, rost och ett enormt vackert inrett växthus.
Ha det gott!

Anna Vattenkanna sa...

Jag är så glad för er allas skull att vädret var på er sida under visningsdagarna. Och att ni fick fixa pumpen...

Då vet du ju vilken tidning/journalist/fotograf som INTE är välkommen framöver...

Kram Anna Vattenkanna

Related Posts with Thumbnails