26 februari 2010

Ella

Idag fyller Ella 4 år! Hon är den yngsta i den lilla labradorflocken och naturligtvis mattes lilla bäbis, fortfarande. Min lilla Snutt! Här på bilden har hon nyss kommit hem till oss. Ser med förundrade och kloka ögon in i kameran. Kanske ser hon sig själv där i linsen.


Här sitter hon idag. På en stol i matrummet med en tårta framför sig. Hon har blivit stora damen nu. Konstigt vad tiden går fort.


Ella kikar fram mellan snickarglädjen på verandan. Hon är så liten så att hon nästan kan krypa emellan spjälorna. Så liten och så söt!


"Matte, matte jag tycker att vattnet ser så mysigt ut!" Hon står alldeles vid kanten på den djupa dammen. Men hon har redan lärt sig att hon inte får bada där. Det kan vara farligt för små valpar.


När Ella var bäbis så hade hon ibland kaninen Leo som huvudkudde. De trivs så bra med varandra. Fullkomlig tillit. När hon inte sov med Leo så var ofta matte kudde.


Ett litet gulligt busfrö!


Här ligger hon framför vedspisen och försöker att göra sig osynlig mot den svarta bakgrunden. Ser lite fundersam ut. Undra vad hon funderar på?


"Matte matte hjälp! Husse tänker plantera mig i blomurnan! Jag är väl ingen blomma heller!! Matte hjälp!"


Så liten och blir så stor. De stora damerna låter henne gnaga i fred. Labradorer är nog de snällaste hundar som finns...och de busigaste! Jag älskar dem!


Här gnabbas Ella med den äldsta labben, Gina. De är släkt. Och det märks. De är så intelligenta att det nästan är lite kusligt ibland.


Labradortassar...ser nästan ut som svarta noter.


Jag tycker att Ella är så vacker och ibland väntar jag mig att hon ska börja prata som en människa. Läser tankar kan hon också göra. En liten luring.


Här sitter alla tre labradordamerna på verandatrappen. Kikar och vädrar i vinden för att känna om det är något på gång. Som ska vaktas, eller sniffas på, eller kanske något annat spännande som smyger runt i den vintriga trädgården.

37 kommentarer:

skogsnuvan sa...

Håller med dig. Många hundar har jag umgåtts med men labradorer har något speciellt och är mycket kloka och stora personligheter. Så fina bilder du tar. Jag blir alltid imponerad av dom.

Rut och Signe sa...

Härliga bilder på dina vänner. Älskar din bild med valpen och kaninen i sovande stund, så underbar. Det är så roligt med olika raser för de har alla olika egenheter och charmar på sitt vis sin ägare. Våran dam älskar att krypa upp i knät hos oss på kvällen och skela. Hon försöker alltid få min uppmärksamhet genom att försiktigt nafsa mig i sockan då jag suttit för länge vid symaskinen. Underbart sällskap för mig som jobbar hemifrån mycket.

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men harredodingen så söt Ella är, och alla de andra också! Vilken valp, man vill ju bara äta upp henne! Otroligt fina bilder o den på Leo & Ella är ju bara inte sann.... vilka gulliga tre vänner du har, söta & kloka! Puss på nosen till dem alla tre, ha en bra helg! Mari.

Gela sa...

Grattis!!! Vilka underbara hundar du har. Har ej träffat många labradorer men de verkar ju vara helt underbara. Underbara bilder som vanligt. Ha en fin fin helg/Gela

Lisas torp sa...

Åh, så söt hon är och så goa de är alla och väldigt lätta att älska! Jag känner igen beteendet och uttrycken, har själv haft en annan retrieverras - flatcoated - helt underbara är de också och lite lika - labbarna är kanske lite lugnare, men det är väl personligt som med oss människor!

Stort grattis till Ella idag på födelsedagen! Jag antar att tårtan ska smaka!:)
Ljuvliga bilder på dina älsklingar!
Lisa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till Ella. Jag smälter när jag ser dina underbara foton, du har ett härligt gäng. Idag är det Ellas dag, hela dagen. Ge henne en puss ifrån mig.
Kramar
AnnaMaria

Dubbelörn sa...

Älskar dina bilder, men det vet du redan ;). Men dina bilder på hundarna är något alldeles extra. De är inte bara bilder på "hundar" utan de är bilder med känsla... Så vackra.

Känner igen valpigheten. Vår minsta som nu är 6 mån använder vår mellanhund som är 7år som både stol o huvudkudde :D.

Varma kramar

Petra sa...

Bilden på Ella och Leo var nog det sötaste, gulligaste djurfotot jag sett! Underbart! Grattis lilla Ella på födelsedagen.

Norregård sa...

Grattis Ella!! Fina Ella!!
Underbara bilder;o)
Trevlig Helg;o)

Kram Kram Malin

Viveka i Bläckhornet sa...

Åhh vilka skönheter du har.

Jag är helt kär i just labradorer. vi har en blandras mellan labrador och (wachtel)heter det så? Iallfall så stämmer beskrivningen in så väl på henne. Nu är hon 11 år men fortfarnde väldigt alert. Och som du säger så klok. skrämmande intelligent! Fattar allt vi säger...

Kram Viveka

It's me sa...

Hello Ella

Congratulations with your 4 birthday !!

What a nice beautiful dog you are!!

And how lovely to sleep against leo the rabbit !!

Enjoy your birthday cake hugs for all the dogs !!

Come to mine blog to see our labradors !

Have a good weekend graatz Ria

Bodil sa...

Vilka härliga hundbilder. Dom är för söta de små liven. Själv har vi irländsk setter. Tyvärr fick vi ta bort vår gamla fina vovve för snart ett år sedan. Så nu har vi bara lilltjejen kvar - Pepsi som blir 6 år till sommaren.
Kram Bodil

Laila sa...

Grattis til Ella på dagen, nydlige damer alle tre.
Klem Laila

Ester sa...

Vilken goding! Grattis till Ella och till er familj som får ha henne.
Mina kattkillar Sixten och Gustav är mina bäbisar. Så mycket att döttrarna ibland blir en smula avundsjuka...
Må så Gott!
Ester

Emmas utsikt sa...

Härliga hundar. De är jättevackra!

Love Your Homes sa...

Ja en sån liten goding.....risk för bebisjoller bakom denna skärm just nu. Varma gratulationer till damen och en riktigt stor puss!

Ia

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad vacker hon är! Jag har aldrig varit i kontakt med en labrador men tror du att en sån ras skulle passa i en barnfamilj. Jag funderar så smått på nästa hund eftersom vår Tor börjar bli lite till åren. Han är Jack Russel men verkligen inte typisk för sin ras. Huuuuur snäll som helst, och alldeles lugn när vi är inne. Skulle vilja ha en "enkel" ras som inte är så envis som lilla Tor har en förmåga att vara. Terrier ut i klospetsarna på det viset *hihi*. Ha en skön helg!
Kram/ Anna

Vintage sa...

Wow vilken underbar blogg! Underbara hundbilder..Kul att hamna hos en riktig djurmänniska. Ha en skön helg! Kramar Susanne

Vintage sa...

Har tittat lite mer och ser att du har så mycket mer än djur att erbjuda,så otroligt vackert hus ,trädgård och damm Kram Susanne

Randi sa...

Vilka underbara bilder - blir helt varm i själen. Bilden med lilla kaninen är helt betagande! Vilken gränslös kärlek....!
Önskar dig en riktigt skön helg!
Kram Randi

Vitt hus med svarta knutar sa...

Dina hundar är underbara, så vackra. När du visar foton på när hundarna var valpar känner jag hur modershjärtat sväller, de är ju bebisar. Just det där speciella som de har i blicken när de är små...
Ge Ella en grattiskram från mig. Önskar jag kunde göra det själv;-)
Trevlig helg!
Kram,
Regina

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

... härliga bilder på kompisarna!

Trevlig helg, H.

Annicka sa...

Underbara bilder på dina hundar, labbevalpar är sååå söta, och såå snälla hundar. håller med om att man tror dom ska börja prata ibland. Min Gizmo kan följa mej med ögonen och "prata" med ögonen tills jag förstår vad han menar.
Annicka

Elle sa...

Vad sööööööööt, var min femåriga (hundtokiga) dotters kommentar när hon såg Ella. Måste hålla med henne.
Hittade för första gången hit idag och ser att du inte bara har en gullig hund, utan även ett helt underbart vackert hus och en fantastisk trädgård. Hos dig kanske jag kan hitta lite inspiration vid trädgårdsplaneringen!
Ha en skön helg!
Kram Elle

Unknown sa...

Underbara vovvebilder ♥
Och i övrigt en fantastisk blogg, minns inte hur jag fann stigen hit, men jag finner den tillbaka igen.

Kram från Eva

HelenJ sa...

Det är nåt visst med labbar, så är det bara. Jag är reservmatte till en stilig kille på snart 2 år, och när han är hos oss blir alla mycket piggare och gladare. Det är inte alls omöjligt att min nästa egna hund också blir en labbe - de är ju helt perfekta i formatet också. Alldeles lagom små stora hundar!

Sjabbig men chic sa...

Grattis till Ella! Tänk att den där bilden med Ella och Leo den är så underbar så man liksom fastnar i den!

Kram Lisa

Annika Christensen sa...

Detta går rakt in i hjärtat.
Ohh vad glad jag blir när jag ser detta.
Vilket liv de har hos dig/er. Tror att hon stod ut med lite bus. Typiskt hussar...
Underbara bilder.
Ha en skön söndag och ge henne en grattis klapp från mig
Annika

På vår udde! sa...

Helt lovely bilder, som vanligt! Skulle vilja gå i "fotoskola" hos dig! Sjælv øvar jag och øvar och gør små framsteg, men kanske behøvs lite skolning...
Kram Helena

Cissi sa...

Oj oj oj vilka underbara hundar ni har!! Verkligen jättefina!! Jag har själv en jrt tik på snart 9 år och i höstas skaffade jag mig en liten blandrasvalp med bla labrador i sig. Tyvärr blev Dogge bara 4 månader då hans Lever slutade fungera=( det är nått av det värsta jag varit med om.... fy vad många tårar jag fällde....

Jag tittar in hos dig pga av att du lämnat en komentar i min blogg om Smegs tvättmaskin!! Tack för komentaren och pga den hittade jag din underbara blogg. Är det ok om jag lägger in den i min blogglista? Säg till annars, så tar jag bort den!!

Kram Cissi

Bea sa...

Oj, så många fina bilder på dina sötnosar!
Tack för den bildserien :)
Ha det gott! /Bea

Lotten sa...

Ja, labbar är verkligen de finaste hundarna. Jag har en gul labradorpojle hemma som heter Olle. Han skulle nog gilla att hälsa på hos dina tre små damer. En riktig charmör är han! Vem vet de kanske är släkt? : )

sylvia sa...

åå så herlig en jente,
du har såå nydelige hunder,
skjønn flokk du har,
ha en kjempefin kveld,
klem fra sylvia

Lantliv sa...

Go afton,
du fångar Era hundar så fint....Härliga bilder på vackra hundar...lilla Ella 4 år!
Det är något visst med hundögon...de talar så...man blir alldeles varm i kroppen!
Du, hur har det gått med Era vindkraftverk?
Ha en fin vecka!!
kram Anne-Lee

*Ulrike* sa...

Such a cute doggie! All the cute poses too, just for us!

Made in Persbo...Carina sa...

Grattis till lilla sötnosen! Så ljuvlig bild där med kaninen som huvudkudde :)

Å förra inlägget...så roligt att se hur du byggt upp trädgården, och vilket resultat sen! Du är makalöst duktig!!!

Kram, Carina

Sara sa...

Sitter och tittar på de fantastiska bilderna på dina hundar. Förlorade min älskade labrador förra veckan. Hon var bara fyra år så det var verkligen en chock. Dina hundar är så fina och du fångar dem så underbart med kameran. Igenkänningsfaktorn är stor när man själv har fått leva nära en labrador. De är verkligen älskvärda!

Related Posts with Thumbnails