01 november 2009

Tråkmånaden November

Nu har tråkmånaden börjat. Första dagen på denna månad. Jag tycker inte om november. Det är en så dyster månad. Löven har fallit, trädgården är det bara att glömma och det är grått, kallt och fuktigt. Just i början på denna månad brukar jag försöka att göra det lite mysigare inne. Sätter upp tyger med mer kulör och mysiga kuddar och varma filtar i soffan.
Vi har varit ute i skogen mycket den här helgen. Plockat både renlav, det som i folkmun kallas för vitmossa, hänglav och olika sorters grön mossa. Det känns som om det är sista chansen nu innan den fryser fast och gömmer sig under något snölager.

Den här lilla keruben, har två stycken, är egentligen tänkt att sitta på grindstolparna in till min hemliga trädgård. Men eftersom grinden ännu inte är införskaffad så får de bo kvar inne i salen ännu ett tag.


Vi har köpt nya adventsljusstakar. Jag ska ta några bilder och visa senare. Hittade några lämpliga på Clas Ohlson och till ett mycket vettigt pris. Jag gillar ju det, när priset också är tilltalande, precis lika mycket som varan är vacker. En fin kombination, tycker jag.

Jag tycker att det här tyget är så vackert!
Använder det till draperier i salen.


Jag tycker så mycket om vackra tyger.



Det här är några av kuddarna som brukar ligga i soffan och dra sig. Jag byter kuddar efter årstider. Men några av dessa får antagligen även tjänstgöra den mörka säsongen. Det är så roligt med kuddar. Man kan aldrig få för många kuddar!

21 kommentarer:

Norregård sa...

Det där tyget är som gjort för ditt vackra hus!! Kuddarna passar sååå fint till! Ska bli kul att se ljusstakarna! Trevlig kväll!
Kramar Malin

Lisas torp sa...

Jag håller verkligen med dej - november är en riktig tråkmånad, mörkt, kallt och trist är det!
Du har ju ändå lyckats få till lite glimmande färger inomhus! Både draperityget och kuddarna riktigt skimrar, och man kan bara tänka sej hur både adventsljus och andra ljus - kanske levande, förstärker den magiska känslan.
Vilket välkomnande i din hemliga trädgård med änglar på grindstolparna!
Din plats rymmer tydligen både änglar och demoner, precis som det ska vara! :-)
Lisa

Lantliv sa...

Du vet tyger det är en stor passion för mig...tyger ,band,fransar och snören....ja åh tyger frasande,underbara färger...gillar när botten i tyget blänker och en liksom luddig struktur...måste kolla om tyget du visar idagens inlägg är så....jo det är så...Har här hemma ett guldgrön lime tyg...det mest underbara....kan bara stå och titta på det och bara njuta för en stund.....
Ska imorgon plocka mossa och lägga lite ifrysen så jag har fram till jul.
Har inga problem med nov. Däremot Januari-feb.....blä månader.
Ha en go måndag,
kram Anne-Lee

Vit som snö sa...

Jag håller med, tycker både oktober o november är såå trista månader!
Vilka "mumsiga" tyger du har, dom måste bli härliga i ditt vackra hus.
Och så fint det kommer bli med en söt kerub på framtida grindstolpen!
Mys på inne nu istället o ha en skön söndagskväll! Kram Cilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

November kommer och gå fort, snart har det gått en dag..fniss. Ska bli kul och se vilka ljusstakar du köpt. Och det mörklila tyget är så vackert, fina kuddar också.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

liven sa...

Heisann og takk for hilsen hos meg!!
November er måneden for å gjøre det koselig rundt seg....da kjennes det bedre!!
Nydelige stoffer!!

ha en fin søndagskveld:o)

Elsa och Helena sa...

Så vackra keruber du har...dom kommer att passa på grindstolparna till en hemlig trädgård. Kuddarna är vackra...nästan lite orientaliska färger:)
Kram Helena

Annika Christensen sa...

Det tyget passar perfekt för ditt hus.
Den där lilla krabaten är ju bara så vacker och vilket välkomnande man skulle får när den sitter på grinden.
Vi har heller ingen grind bara ett fult provisoriskt som ser för jä....ut. Innanför sitter två newfoundlands hundar. Hmm undrar om den stavningaen blev rätt??

Ha en skön kväll
Annika

Anjas Hill sa...

Ljuvliga bilder på ljuvliga ting och tyger!/Anja

Anna sa...

November är mörk men jag ska försöka vända känslan att det är tråkigt.Känner mig sugen på att sy orientaliska kuddar med vackra tyger och toffsar.Visst längtar man efter dova mumsiga färger.Har inrett ett rum där jag kan skapa och pyssla ,det är dax att kura in sig nu.Sörjer trädgårdens alla växter som vissnar men det kommer ju en ny vår,fast det inte känns så..Gillar dina kuddar och draperityget.Kramis Anna titta gärna in igen

AnnCharlotte sa...

Det finns en sak som är bra med novemberoch det är ju ATT MAN FAKTISKT FÅR LOV ATT VARA INNE OCH PYSSLA utan att ha dåligt samvete för en massa utomhusjobb som måste göras.

Skogsdoft & havsbris sa...

Ja, november är verkligen en rätt trist månad. En mellanperiod kan man nästan säga, löven har fallit och det mesta är vissnat och dött där ute, och man går bara och väntar på att advent och alla juldekorationer ska lysa upp lite i denna mörkaste tid på året. Vad passar då bättre än att plocka fram varma sköna filtar och vackra kuddar? Håller med dig om att kuddar kan man aldrig få för många av! Det var jag och min man lite oense om när jag köpte nya kuddar till sovrummet, hihi! Karlar har kanske inte riktigt samma uppfattning om det här med mysfaktor som vi... ;)
Vilket vackert tyg, fin färg och ljuvligt mönster! Och kuddarna är också vackra. Keruberna kommer säkert att göra sig utmärkta ute i trädgården sen kan jag tänka mig! Du får passa på att njuta av deras sällskap där inne så länge.
Ska bli roligt att se dina nya adventsljusstakar! Jag gillar också när man får något vackert och tilltalande till ett bra pris! :)
Önskar dig en trevlig vecka! :)

Anonym sa...

Ja fy håller verkligen med om att november är tråkigt det regnar här i dag.
Vad vackra änglarna är du har sittande på kulor.
Samlar på änglar så vackra.

Lisbeth Williams sa...

Hej tjejen,
Jag har föreslagit dig & din blogg till en Kreativ Blogger Award. Hoppas du tar emot utmärkelsen. Läs mer om vad som gäller på min blogg
http://wabisabi-style.blogspot.com
Novemberhälsningar från Lisbeth

Made in Persbo...Carina sa...

Grattis till Kreativ Blogger Awarden som du fått av Wabi Sabi!

Vilka härliga kuddar och tyger. Jag måste hålla mig borta från tygaffärer för jag får sånt extremt habegär av alla vackra tyger.

Kram, Carina

gamla skolan sa...

Men vilket hem och vilken blogg du har !! Jag kommer tillbaka och tittar mer en annan dag ! Du tar fantastiskt vackra bilder också ! Kramar Susanne / den gamla skolan

färgtrappan sa...

Hej! Ja november är inte den roligaste av månader och på köpet har jag blivit dunderförkyld. Inte kul. Jag har inte ens orkat sätta igång datorn, men idag kunde jag inte hålla mig längre, var tvungen att läsa lite bloggar i allafall. Alltid kul att komma till din sida!
Ha det gott i novembermörkret!

Sjabbig men chic sa...

Det spökar såklart bergsäkert i ert gamla hus på gården. Tänk vad fränt att ha ett eget spökhus. Synd att du inte kan ta ut någon hyra av dem. Tror inte att de har varken girotjänst eller internetbank.
Men du, jag håller med till punkt och pricka. Bra pris fullbordar liksom varan.;)

kramis Lisa

promenader på landet sa...

Visst är november lite mörk och trist, men vi får tända mycket ljus och mysa! Kram från Maria

Anonym sa...

åååh helt underbar blogg. älskar älskar älskar dina bilder!

Maria - Villa Krutbruket sa...

Godmorgon!

Skoj att du hittade in till mig!
Vilka 3 fina vovvar du har, ståtliga tjejer!
Åh jisses vilket vackert hus ni har..
Ja, tacka gud för reflexvästar :)

Visst är det tråkigt just nu, nu fram till 1:a december är det såå mörkt och segt. Kallt och mörkt!! Usch och tvi..!!
Nu ska jag fortsätta kika runt på din sida, hit kommer jag gärna på besök igen :)
Ha en bra dag//Kram Maria

Related Posts with Thumbnails