29 april 2014

Att trimma Majbrasan...

Bygdegårdsföreningen i byn har satt upp en skylt vid majbrasan där det står att på grund av den mycket stora brandrisken och den torra marken så är brasan tillräckligt stor och inget mer får läggas dit.
Vår gård ligger närmast och ligger väldigt nära brasan och det är bara torrt gräs och sly emellan.
Jag var ute på gården och fotade blåsippor när jag får se att brasan plötsligt får extra bränsle(!) trots skylten! Och det är inga små saker som läggs dit, ett helt stort lass.
(Jag står alltså på gården och fotar det här!)
Värsta dagen på hela året är när den där brasan
ska brinna, oavsett väder och vind…
Kolla bilderna:



24 april 2014

Vinkällaren

Jag har varit iväg på ett fotouppdrag och fotat produkter till vinkällare. Bilderna ska publiceras på en ny hemsida som tillverkar och säljer exklusiva inredningsdetaljer till vinkällare och vänder sig till kunder över hela världen. Hela påskdagen höll jag på att fota och styla inne i den där brännugnen för tegel, som jag berättat om i ett tidigare inlägg.
Nu håller jag på att redigera bilder för fullt.
Om ni undrar ifall det blev någon vinflaska att smaska på så är svaret nej. Däremot hade jag med all annan rekvisita så här hemma äter vi vindruvor för fulla muggar.


16 april 2014

Å fan - tapetsering!

Påskhelgen ska ägnas åt tapetsering! YES! Jihaaayaey!!
Vi flyttade in här för 10 år sedan och har inte behövt nya tapeter, förrän NU, enligt mig. Det finns 2 rum som faktiskt behöver nya tapeter, de andra är så bra de någonsin kan bli.
Köket är på G att få nytt på väggen! Det började med att jag åkte på utförsäljning i Bräcke Järnhandel som sålde ut allt för halva priset när affären ska upphöra. Jag gick in, hade inget speciellt som jag letade efter. PLÖTSLIGT drogs jag till en hylla med tapetrullar. Några rullar låg och lockade på mig, JA, kände jag, de där ska jag absolut ha! (men visste då inte vart de skulle passa.) Kollade vad det var senare när jag kom hem vad jag köpt, det var engelska SANDERSON Peony Tree midnight blue! Som jag betalat 40 kr per rulle för!!! (kostar normalt ungefär runt 780-850 kr per rulle! och affären sålde för halva priset...tror bestämt inte att de visste vad de hade..)
När jag kom hem drog tapeterna mig in i köket och JA där ska de vara! MEN när jag var där på bygghandeln i Bräcke så skrek en tapetkatalog på min uppmärksamhet. Tittade jäkligt snabbt i den och föll handlöst på en tapet från PIP COLLECTION!
Dagen efter åkte jag in till stan, Östersund och bygghandeln Fresks, och se på attan DÄR hade de exakt den tapeten! liggande på en hylla så det var bara att plocka rullarna jag behövde.
Så NU blir det först Pip Collection i köket, som ett slags befriande fräscht vårskrik i glada färger! och senare, i sommar/höst, när köket är utbyggt (!!), blir det Sandersons mörka tapeter på väggen.
Min man tror jag faktiskt blev lite chockad. Först att jag köpte de första tapeterna, där höll han sig lugn som inget hänt, men när jag dessutom kom hem med de andra som ska sättas upp först som ett slags 'revolution' så sa han: "Men...vad är det för fel på tapeterna som sitter i köket nu? De fungerar ju."
Och jag svarade, lugnt: "Men, vi har ju aldrig tapetserat ALLS någonstans i det här huset sedan vi köpte det för 10 år sedan...och ja visst, tapeterna i köket fungerar ju, de sitter ju kvar på väggen och har ännu inte ramlat ner, men se, jag vill nåt MER jag vill ha friska vindar färg och glädje och livskraft och då är det bra att våga börja med nya tapeter..."

11 april 2014

Artikel i Allt om Trädgård

I det senaste numret, nr 6, av trädgårdstidningen Allt om Trädgård finns en artikel på några sidor med foto, text och styling som jag gjort. Bilderna är från växthuset.


02 april 2014

Gina är död

Min älskade labrador Gina finns inte längre!
Jag har gjort någonting fruktansvärt: den 1 april bad jag min man ringa veterinären och beställa en avlivning, själv klarade jag inte av att prata i telefonen och yttra de hemska orden.
Fyra timmar senare var hon död.

Gina och jag gick en promenad i skogen innan det var dags att åka. Och en sväng in i trädgården...Gina stannade bakom mig, jag vände mig om och såg hur hon vände på huvudet och såg sig omkring i trädgården för sista gången. Hon tittade på mig och det syntes att hon visste vad som var på gång att hända...
När vi var framme vid veterinären öppnade jag bildörren och när hon förstod att hon måste kliva ut gnällde hon förtvivlat och nästan skrek...av rädsla och som om hon visste vad som skulle hända och hon inte alls ville vara med på det som skulle ske...jag lyfte ut henne ur bilen. Hon gick bredvid mig och tryckte sig mot mitt ben så hårt hon kunde.
Inne på rummet hos veterinären blev vi lämnade ensamma en stund. Gina fick syn på en dörr som ledde ut och hon tryckte nosen mot dörren och pep förtvivlat och riktigt bad mig om att vi skulle gå därifrån.
Veterinären kom in och gav henne en lugnande spruta, som de brukar göra. Vi lämnades en stund. Sedan kom veterinären tillbaka och frågade mig: "är du beredd?" Och vad skulle jag svara på det??! Jag kan aldrig vara beredd på en sån sak, men jag måste. När den dödande vätskan sprutades in och Ginas sista sekunder innan döden så verkade det som om hon kämpade emot, hon ville inte dö! hon ville stanna kvar med mig...och så gav hon upp.
Jag satt kvar med henne en stund: fattade inte att hon var död, hon såg ut som om hon sov! Tänk om hon skulle vakna!
Till slut reste jag mig upp, gick runt i rummet och tittade på henne en sista gång, öppnade den där dörren som hon ville gå ut genom bara för några minuter sedan...och så gick jag därifrån. Jag höll upp dörren en stund och sa till Gina: "Kom nu min älskade vän så åker vi hem!"
Gina blev 15 1/2 år! Hon föddes 1998-09-13. Död 2014-04-01.
Och med Gina dog även en stor del av mig själv....











Related Posts with Thumbnails