16 april 2014

Å fan - tapetsering!

Påskhelgen ska ägnas åt tapetsering! YES! Jihaaayaey!!
Vi flyttade in här för 10 år sedan och har inte behövt nya tapeter, förrän NU, enligt mig. Det finns 2 rum som faktiskt behöver nya tapeter, de andra är så bra de någonsin kan bli.
Köket är på G att få nytt på väggen! Det började med att jag åkte på utförsäljning i Bräcke Järnhandel som sålde ut allt för halva priset när affären ska upphöra. Jag gick in, hade inget speciellt som jag letade efter. PLÖTSLIGT drogs jag till en hylla med tapetrullar. Några rullar låg och lockade på mig, JA, kände jag, de där ska jag absolut ha! (men visste då inte vart de skulle passa.) Kollade vad det var senare när jag kom hem vad jag köpt, det var engelska SANDERSON Peony Tree midnight blue! Som jag betalat 40 kr per rulle för!!! (kostar normalt ungefär runt 780-850 kr per rulle! och affären sålde för halva priset...tror bestämt inte att de visste vad de hade..)
När jag kom hem drog tapeterna mig in i köket och JA där ska de vara! MEN när jag var där på bygghandeln i Bräcke så skrek en tapetkatalog på min uppmärksamhet. Tittade jäkligt snabbt i den och föll handlöst på en tapet från PIP COLLECTION!
Dagen efter åkte jag in till stan, Östersund och bygghandeln Fresks, och se på attan DÄR hade de exakt den tapeten! liggande på en hylla så det var bara att plocka rullarna jag behövde.
Så NU blir det först Pip Collection i köket, som ett slags befriande fräscht vårskrik i glada färger! och senare, i sommar/höst, när köket är utbyggt (!!), blir det Sandersons mörka tapeter på väggen.
Min man tror jag faktiskt blev lite chockad. Först att jag köpte de första tapeterna, där höll han sig lugn som inget hänt, men när jag dessutom kom hem med de andra som ska sättas upp först som ett slags 'revolution' så sa han: "Men...vad är det för fel på tapeterna som sitter i köket nu? De fungerar ju."
Och jag svarade, lugnt: "Men, vi har ju aldrig tapetserat ALLS någonstans i det här huset sedan vi köpte det för 10 år sedan...och ja visst, tapeterna i köket fungerar ju, de sitter ju kvar på väggen och har ännu inte ramlat ner, men se, jag vill nåt MER jag vill ha friska vindar färg och glädje och livskraft och då är det bra att våga börja med nya tapeter..."

3 kommentarer:

Veronica sa...

Jag älskar trädgård!
Och jag älskar tapeter och att tapetsera. Snacka om Quick fix :)

Jag gillar tapeter så mycket att jag tapetserar om... ofta ;)
Jag har bott i mitt hus i 7 år och matsalsdelen har jag tapetserat om 3 gånger!!
Ha en härlig tapetserar-påsk

//Veronica

Susie på Stjärnarve sa...

Vi har inte många tapeter precis! En tapet i ett gammalt dörrhål i "gallerian" och så i köket, de tär nog allt. Annars är det målad väv överallt, men vi målar om ofta.....
Jag var ju naturligtvis "tvungen" att kika på Sanderson-tapeten och den var häftig, men den andra hade du inte skrivit något namn på. Men jag var inne på hemsidan och förstår att det var något blommigt och somrigt.....och det är nig inte riktigt i min smak. Jo, hos andra är det tjusigt, men jag skulle förmodligen bli galen efter en vecka!
GLAD PÅSK
Susie

skogsnuvan sa...

Lycka till och jag hoppas att du visar hur det blev när du är klar. Jag har inte tapetserat på år och dag men målade över mina mörkgröna tapeter i rummen i ljust aprikos för många år sedan och det gick snabbt och bra.

Related Posts with Thumbnails