10 november 2014

Lite obehagligt

Måndag idag. Sitter i mörkret och skriver bländad av bildskärmens overkliga ljus. Utanför fönstret tassar rävar omkring i trädgården. De är halvtama. Igår var en räv alldeles utanför dörren mitt på dagen. Hundarna skällde men det struntade räven i. Labradorvalpen Allis hade varit ute alldeles innan...
Jag drog på mig stövlarna och gick ut, räven tassade in vid växthuset och stod och lurade när jag kom, då tittade den fram, på mig, helt orädd.
Och jag fick en overklighetskänsla, en krypande obehagskänsla.
Räven tassade vidare mot närmaste grannen, jag följde efter och så fick jag se att den satt, satt framför mig, och väntade på mig? väntade på vad? Kom att tänka på att jag inte hade några handskar på mig.
Jag klappade i händerna och tjoade, den satt kvar men vände sig makligt efter ett tag och tassade vidare in mot grannens.
Det är en rävflock här. Som är halvtam. Känns inte så bra när jag inser att valpen genast skulle följa efter räven in i skogen och där möter valpen även de andra rävarna....
Jag gillar rävar. Men gillar inte när en hel flock rävar blir halvtama och tappar det normala beteendet.


3 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Förstår att det blir extra jobb med att ha koll på minstingen.

Tur att du inte har höns också! Blev av med en höna mitt framför fötterna en sommar. Hade kunnat sparka på räven.

Hoppas det löser sig
Anette

Therese sa...

Rävarna är så nyfikna. De är nästan halvtama här också. Sitter och tittar fast man pratar med dom och har någon gång följt med en bit då man gått i halvmörkret.
En ung räv fick för sig att han skulle bosätta sig i vår tvättstuga. Vi kastade en säck över honom, fångade in honom och körde honom i bilen en bit ut i skogen. Men det som tagit flest höns hos oss är i alla fall lösspringande hundar. Rävar är svåra att skrämma bort. Men dom gillar inte en radio som står på och skvalar.

skogsnuvan sa...

Jag har också halvtama rävar men dom verkar inte hitta på något annat än att vilja ta fåglarnas mat, små brödbitar och sånt och det får dom ju gärna.

Related Posts with Thumbnails