07 maj 2014

Så ser det ut

Så här ser det ut i mitt växthus just nu. Ser riktigt tråkigt ut. Här snöar det idag och blåser ilsket och är iskallt. Fröerna ligger i jorden i sina små krukor och väntar på värmen och det gäller att passa så att de inte fryser. Jag har solrosor kvar att sätta och luktärtor. Det blev ingen riktig ordning med luktärtorna i år. En del av ärtorna låg i blöt ett dygn, andra satte jag direkt ur påsen och i köket står ärtor i vatten sedan två dygn tillbaka för jag vill inte gå ut i det här jäkla vädret.
Morgonen började jag med att springa ut i trädgården och vråla till de vasstandade rådjuren och klappa vilt i händerna. De skumpade iväg in i hagen och stod och glodde på mig så jag vrålade ännu högre och flaxande med armarna. Tror inte att det var någon bybo som promenerade på byvägen just då...men vem vet?7 kommentarer:

Meta sa...

Men tänk så fint det blir sedan
ha en fin dag
Meta

Lotta sa...

Vi har sluppit snön men det regnar välbehövligt och rådjur MÅSTE hållas på avstånd både för tulpaner och för alla fästingar de sprider.
Vårkram. Lotta

Gela sa...

Ja idag är inte vädret nådigt. Här blåser och regnar det. Jag är sen med alla sådder detta år. Men fick ner luktärtorna i förrgår=). Likaså potatisen. Men bättre sent än aldrig. Önskar dig en fin kväll/Gela

Minha vida de campo sa...

Tudo muito lindo. Parabéns.
Tenha um ótimo dia.
Anajá Schmitz

Anonym sa...

Vädret är väldigt ombytligt....ena dagen kan man ha sommarkläder och nån dag senare är det iskallt....Jag har sått en del men luktärterna såddes häromdagen.....sen har jag lite som kan sås direkt ute.
Fint blir det väl iallafall sen när det blommar;) Hoppas det går bra med sådderna!
Kram/Nettan

Rost och rädisor sa...

Prydligt och fint. Nu går dt fort och innan du vet ordet av är brättena gröna och frodiga!
Trevlig helg
/Anette

skogsnuvan sa...

Precis som hos mig. Jag har luktärtor och krasse och solrosor och div annat på gång men jag har inte vågat flytta ut mina pelargoner till växthuset för det är så kallt. Få se vad som kommer upp och när det kommer upp. Nu vill man ha värme. Jag hade penseer i två krukor utanför huset och någon har ätit upp alla blommor ur ena krukan men misstänker harar, för inte kan väl rådjuren våga sig så näre eller???

Related Posts with Thumbnails