31 mars 2013

Skål och våga såga!

Glas med godisägg i ute i solen. Jag fyllde år igår; det är inte så roligt att göra det längre. Åren börjar nöta på kroppen.
Idag ska vi såga ner en jättestor björk som växer på gårdsplanen på den norra sidan och försöka få den att falla på rätt ställe och inte på något av husen...
Det är första steget till den nya trädgården!

28 mars 2013

Jag är en häxa!

Skärtorsdag, kvasten är nyvallad och jag lyfter vingarna för att flyga iväg...när jag kommer att tänkta på att jag vill BLOGGA! Lägga upp en visuell bild på när jag flyger på kvasten över byn!
Men så blev det problem: vem skulle fota?? Mannen sitter kvar på jobbet. Grannen kanske?? Den nya grannen?!
"Ja, jättebra!" tänkte jag...först och sedan tänkte jag lite mer och insåg att det nog kanske inte var så bra; för vad skulle grannarna tro, skulle de få för sig att jag var en häxa??
Hade sett allt framför mig: koppla släpvagnen till bilen vilken kör med en väldans fart och jag står på släpvagnen och är "dressed for success", alltså klädd som en riktig häxa, med vinden i håret och kvasten och kläderna fladdrar och allt sker i en väldans fart medan en annan bil kör bredvid och där sitter nån som fotar mig; alltså som man gör när man gör film.
Men vänta nu; om jag ska köra kvasten kan jag inte fota samtidigt, eller kan jag det??
Hmmm....kanske inte ska berätta om den här kalasidén för nya grannarna...utan jag får visa en annan helt vanlig ? bild i stället.
Ha en fin skärtorstag!
(bilden är behandlad)

25 mars 2013

Form...

Ett träd med spännande form. Det ser ut att kunna arta sig riktigt bra. Tyvärr så växer det under en kraftledningsgata så det kommer inte att få fortsätta leva så många år till. Skulle gärna gräva upp det och ta det med till trädgården men jag inser att det kommer att bli alltför stort grävjobb.

21 mars 2013

Korpen Flyger!

Jag fascineras av de här stora starkströmsmonstren som finns här och där över berg och dalar i hela landet. Kan inte låta bli att tilltalas av detta mönster, linjespel...
Var dit igår och såg korpen flyga med gyllene svarta vingar i solen. En underbar bild, tänkte jag, och åkte till samma ställe idag. Inga korpar där....de kände kanske på sig att någon sett dem och var på sin vakt (lägg märke till boet i stolpen).
Till alla bild- och fotointresserade kan jag säga att inställningarna i kameran är:
bl 8, 1/200 sek, ISO 100, 182 mm. Läge M (som alltid).
Och...till alla ytterligare foto- och bildintresserade: varsågod, sätt igång att räkna på tredjedelsreglen och Gyllene Snittet...:)
När jag gör mina bilder, vare sig det är i kameran eller annars, så händer det bara, "Gyllenesnittet" sitter där, utan att jag tänker på det. Det sitter inne i mig; antagligen är jag född med det, för jag har mestadels stött på personer som, just det, måste tänka fram det...eller till och med räkna (!) och då börjar det kännas riktigt märkligt, för mig, när personer som ska vara konstnärliga inte känner själv utan måste beräkna och räkna sig fram till detta....

15 mars 2013

Härligt!

En underbar morgon! Vårvintern är här och solen smyger fram sitt varma leende över bergen. Det kommer att bli en vacker dag, en underbar dag och livet är faktiskt fantastiskt. Det är så livsbejakande att till största delen kunna bestämma över sina egna dagar.
Kan berätta att jag sålt en artikel till ett magazin, text, foto och illustrationer av mig. Det känns så härligt att kunna skriva så. Det var inte så länge sedan jag satt och tittade i alla dessa underbara tidningar och kunde inte ana /eller kände jag på mig?/ att jag bara några år senare skulle ha mitt eget material i dem. En härlig känsla!
Nu ska jag dra ner rullgardinerna, mitt i ansiktet på solen, och fortsätta jobba med mina bilder.
Ha en fin dag allihopa!

12 mars 2013

Min dag och en förfrågan!

Min namnsdag idag. Firar den för mig själv genom att visa en bild på några blommor från mitt växthus. Ibland får jag frågan ifall bilderna här på bloggen är mina allihop, och ja så är det. Jag fotar allt själv och använder bara eget material. Sånt är viktigt för mig, för att inte säga värdefullt. Men, det förstås, det tar en massa tid och är egentligen ett riktigt arbete.
Har fått en förfrågan om att lägga hela min blogg, inklusive alla bilder, på ett annat ställe.
Hur ska man ställa sig till det?
(Och bilden är gjord i kameran, som vanligt.)


10 mars 2013

Kakelugnen och vilodagen...

I morse var det -24 grader kallt! Vintern visar att den kan bita rejält ännu ett tag här i Jämtland. Det kliar i fingrarna efter att börja pyssla i trädgården men det är bara att inse, det orättvisa i att bo i ett avlångt land. Läser på olika bloggar om folk som börjat vårpyssla ute men jag måste vänta ännu två månader. Men sedan tar det fart och det är då man skulle kunna "bränna ut sig" för då ska allt hinnas med på samma sekund nästan, det som de i nedre delen av Sverige haft flera månader på sig att göra och njuta av.
Det är det här som är nackdelen med att bo i norr. Man får helt enkelt ha lite mer jävlaranamma i sig eftersom man inte blev ivägsläppt tillsammans med det övriga startfältet utan fick börja springa först när de andra hade försvunnit i fjärran och samtidigt ska man prestera minst lika bra.
Det här kan vara mycket frustrerande!
I alla fall för mig som antagligen är lite av en tävlingsmänniska. (När jag var liten var jag med i ungdoms SM i längdåkning. Jag ledde efter 3 kilometer men efter det ramlade jag i en brant backe när det bara var 2 kilometer kvar och då sket det sig.)
Nu vet jag ju, naturligtvis, att trädgårdar inte är någon tävling, men i alla fall...
Jag får stanna inne och elda i den underbara kakelugnen i nedre salen och bida min tid tills våren verkligen är här och då...!

08 mars 2013

Ett tecken...

Ett av alla tecken på att våren är i antågande syns på snickarbodens tak. Isdropparna ser nästan arrangerade ut där de så väl utplacerade pryder takkanten.
Det är Internationella Kvinnodagen idag. Det är märkligt...att människor fortfarande, år 2013, ska bedömas efter vad de har mellan benen och inte efter vad de faktiskt tillför samhället. Att kvinnor fortfarande får lägre lön än männen för samma jobb gör mig skitförbannad!
Nån mer som känner så? 

05 mars 2013

Fy på mig!

Ja fy på mig! Man kan kalla det för riktigt visset. Jag har inte tagit bort fjolårets luktärtor! De slingrar fortfarande runt verandastolparna. Men vaför inte låta dem vara kvar över vintern? Det känns inte lika kalt och tråkigt då och färgen på de vissna bladen kan vara riktigt vacker.
Men, visst, nu längtar jag efter nya levande små luktärtsvarelser, som får gripa tag i stolparna och göra verandan så där riktigt mysig. Som verandor på 1800-talshus ska vara. 

04 mars 2013

Snömagi...

Det dröjer ännu ett tag innan våren verkligen får fäste och övervinner vintern. Det har kommit mer snö den senaste tiden och jag känner mig kluven inför det. Tänk om man kunde leva i två världar samtidigt, två årstider! Då skulle jag vilja ha vår i min trädgård nu så att jag skulle kunna sätta frö och riktigt njuta av allt som ska göras och låta skogen följa den rätta årstiden och ha kvar snön ännu ett tag. För det är härligt med snön också, det fluffiga snötäcket som ger känslan av snömagi.
Vet inte riktigt hur jag ska förklara den där speciella känslan, men snömagi kanske är rätt ord.  

01 mars 2013

Tuja-skräcken!

Jag säger bara: Stackars tujan! Det är rådjuren som varit framme och vässat sina tänder på den stackars tujan. Se så den ser ut! Helt förstörd nedtill. En flock rådjur måste haft närgånget umgänge med tujan under de mörka timmarna. Och där har tujan stått utan att kunna komma undan och utan att jag hört den ropa på hjälp. Ett klart fall av misshandel!
Och jag drömmer svettiga mardrömmar om de illvilliga rådjuren om nätterna!
Det där vita som slingrar i toppen sitter så där konstigt för att det har blåst nåt så in i helskotta! 


För er som kanske inte vet: Så här ska en tuja se ut! När den klarat sig för de sluga rådjuren.
Och den vita odlingsväven fladdrar i vinden. Helst skulle det varit säckväv, men den var för dyr, så det fick bli den här kompromissen i stället. Men nu har den fladdrat lös. Väv, eller nåt, har man runt busken ifall man vill vara säker på att den ska överleva våren. Det är solens lockande strålar som sätter igång törsten hos tujan och när det fortfarande är tjäle i marken så är vattnet fruset och tujan törstar ihjäl. 
Related Posts with Thumbnails