12 april 2011

När himlarna gråter...

Idag är det grått ute, det är fuktigt och ett milt duggregn kommer från himlen. Kanske är det någon där ovan som gråter...

Jag är alldeles under isen. Var ut en sväng igår och tittade på det som tinar fram i min trädgård. Trädgården som en gång var...men inte mer.

Det har varit en massinvation av sork i min The Secret Garden! Jag har aldrig tidigare haft sork i trädgården, eller nån annan stans, men nu, helt plötsligt är de här. Och jag fattar inte riktigt vart de kommit från. Från himlen? Eller har de tagit bilen hit? Eller bussen eller...
Det är så illa ställt att jag misstänker att jag får ställa in allt vad trädgrådsvisningar heter, kanske lägga av helt med trädgården!...................
för sorkarna kommer väl tillbaka varje år, och jag har inte medel att återställa.

Upp som en sol och ner som en... hur många gånger ska man orka resa sig efter att blivit nedsparkad?
Jag som kämpat så....
..för den här trädgården är ju JAG! Och vem är jag annars...utan trädgården, jag finns nog inte, inte på riktigt.

Fågeln sitter på sin gren och tycks obekymrad om katastrofen.
Tänk att få vara en fågel..bara kasta sig ut och försvinna.....

16 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Så riktigt HEMSKT det låter.
.
.
.
Men allvarligt talat tror jag det trots allt kan bli rätt bra då första chocken lagt sig - hur som helst önskar jag Dig riktig ordentligt lycka till! Kanske låter det konstigt, men det är inte menat som ett hån eller ett slag i ansiktet.

Anna Vattenkanna sa...

Det kommer nog att rätta till sig lite i a f. Naturen är fantastisk och kommer att självläka...men jag förstår att du är riktigt ledsen nu när såren är färska.

Ge inte upp!

Kram Anna Vattenkanna

Norrfrids Eija sa...

Nu googlar vi på sorkar, sorkinvasion, bekämpning, frågar experterna, hallå, det måste gå att göra något! Vi har åkersork som tog alla de nyplanterade äppelträden första vintern här, men jag planterade nytt och efter att vi skaffat katter så har jag börjat hälla ut den kasserade kattsanden runt stammarna, klätt stammarna med gnagskydd, trampat ner snön runt träden och haft sorkskrämma som avger ljud hela vintern...och faktiskt så verkar det som att träden tänker knoppas i år...din paradisiska trädgård måste gå att rädda!

Skogslyckan sa...

Jag har tagit bort hundratals högar från min gräsmatta i helgen. Och inte bara högar, utan de har gått i markytan och gjort banor precis under snön. Likadant förra vintern också. Jag har ändå 2 katter. Vet att min far satte propellrar som ger vibrationer i marken, det gillar de visst inte, men hur snyggt är det?. Har också hört om gas och allt möjligt annat. I helgen hade jag kunnat slängt en handgranat här känns det som...ler. Men nu har jag tagit bort trampat åt och lägger på nytt gräsfrö.
Hoppas det löser sig för dig.
Kram Pia

Lisas torp sa...

Hu så hemskt i din fina trädgård!
Jag förstår om du känner dej som under isen! Eländes elände!!!
Det finns säkert flera både bra och dåliga metoder att fördriva marodörerna med - min pappa, på sin tid - brukade hälla obrunnen kalk i hålen minns jag. Om det hjälpte vet jag inte - det låter i alla fall rätt dramatiskt...!

Hoppas, hoppas att det inte är så farligt ändå, utan att det mesta inte är angripet!
Lisa

Helena sa...

Ånej vad hemskt det låter!Att få det du skapat förstört :-( Men det är ju många som har samma problem som du det finns säkert massor av råd du kan få o nytt hopp!
KRAM från mig!Som har trädgården invaderad av material,container o takläggare...

Lilith sa...

Först måste jag börja med att säga GRATTIS till att ha blivit vald som en av favoriterna i Lantliv trädgård! Det är du och din fantastiska trädgård verkligen värd! Jag har tidningen men har inte kommit så långt än eftersom jag lusläst den från början, så jag hade missat att din trädgård fanns nämnd där. Nu måste jag genast kolla! Hoppas verkligen jag har möjlighet att besöka din trädgård på riktigt någon gång, det vore helt fantastiskt!
Usch vad tråkigt att du fått sork i trädgården! De är inga trevliga varelser minsann. Vi fick också sork i trädgården för några år sen, och de är ett elände... Förra våren (tror jag det var, eller kanske det var hösten innan?) hittade min man ett sorkbo med ungar i jordhögen efter vårt bastubygge - hu ändå! Riktigt äckligt! Nu i vår har vi igen en massa sorkhål, särskilt runt det större stenpartiet, och det blir att ta till hårdhandskarna för att få bort dem. Är rädd att de ska ha käkat upp alla de otaliga blomlökarna jag satte i höstas, då skulle jag verkligen bli ledsen... Hoppas verkligen de inte gjort så stor skada i din trädgård utan att du lyckas rädda och återställa det mesta i alla fall!
En stor kram till dig, och ge inte upp bara för några sorkars skull!

Lantliv i Norregård sa...

Vad sorgligt....Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga...Jag hoppas & tror att det kommer ordna sig!!!!!

Styrkekramar Malin

Ullis sa...

Vilka vackra foto!!
Ha en skön kväll!
Ullis

Sophia Callmer sa...

Stackars med sorkar!! Men det GÅR att ha trädgård ändå, här är sork inte bara lite utan riktigt mycket. Men man hittar sina strategier, tex planterar vi numera alla fruktträd och buskar som är sorkbegärliga i nät i jorden, gräver helt enkelt en stor grop som vi fodrar med nät och sedan i med träd och jord. Det är hemskt när sorkarna förstör jag vet hur du känner, men kämpa, det går och en del växter gillar de inte alls. Sen är bästa sättet att störa dem och det är nog dina fina hundar bra på. Vår lappska vallhund tar många sorkar, och framförallt stör dem. En gång var sorkarna i gång med att gnaga rötterna på ett plommonträd som hade hunnit bli flera år, då sprang jag och barnen och tjoade och tjimmade dagligen runt trädet, det klarade sig så kan man ju förstås inte hålla på hela tiden överallt...kram! Sophia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag vet inte vad sorkarna har i din trädgård att göra, det borde vara förbjudet område:( Jag har faktiskt sett att det har varit otroligt mycket sork i år. Nu när snön gått bort så syns ju gångarna och hålen överallt. Antar att det är den långa snörika vintern och att det inte varit någon ordentlig tjäle som gjort att de blivit så många och förstört så mycket. Jag tycker det är otroligt tråkigt att höra hur det är med din trädgård, men jag hoppas verkligen att det är mer som klarat sig än som blivit förstört.

Många tröstekramar,
Regina

godastunder-tokigaidéer sa...

Nä fy vad hemskt.....förstår att du känner dig ledsen. Jag hoppas vekligen att det ordnar sig på vägen och att du lyckas rädda din trädgård.
Alvin har förstört jätte mycket i min och honom älskar jag och har överseende men.....

Kram på dig Anna

Glädjekällan sa...

Usch så ledsamt det låter. Förstår din känsla.
Hur ställer du dig till bekämpningsmedel? Såg i någon blogg eller på någon hemsida att råttgift kan vara en möjlighet, men det beror ju på vad du tycker.
Birgitta

skogsnuvan sa...

Upp med humöret. Det är lika här hos mig. Massor med gånger efter sork men jag har haft det förut och under jorden finns blommor och annat grönt och bara väntar på att få sticka upp igen. Nästa år har sorken försvunnit. Det går liksom i vågor och nu har det nått kulmen. Ge inte upp Du har väl katt hoppas jag. Min katt Oskar tar minst tio sorkar varje dag och håller det vid en skaplig nivå. Ge inte upp. Det repar sig Jag lovar för jag har varit med om det så många gånger.

Anonym sa...

Hej, kommer med ett litet annorlunda tips, för att få bort sorkar.
Har själv provat det med gott resultat.
Stoppan hundskit i sorkhålen, hos oss funkade det, dem försvann för gott.

Tack för en fin blogg,alltid lika trevligt att kika in.

Louise//////

Trix Kate sa...

http://pleasantdecay.blogspot.com/2011/04/problem-med-gravlingar-tips.html
...Jag vet inte om sorkar är rädda för det också, men kanske är detta ett tips... Om du har buskar/ fruktträd som du ska plantera bör du sätta ett stålnät runt, under jorden, så att inga grävande djur förstör rötterna. Lyssna på MajLiis Petterssons tips i frågan på odla i P1 och
lycka till från: http://pleasantdecay.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails