24 september 2014

Växthusfönster

En bild tagen utifrån mot växthuset. Jag har haft värme i växthuset de senaste två nätterna. Vill gärna att tomaterna ska mogna och så är det fortfarande mysigt att kunna sitta där och skjuta upp den kalla årstiden så gott det nu går. Men det dröjer inte länge nu, innan det bara är att acceptera att blommorna dör.


19 september 2014

Fina Allis!

Labradorvalpen Allis växer så snabbt att jag inte hinner med riktigt. Helt plötsligt så har hon blivit mycket större, hur går det till egentligen? Önskar att valptiden, när de är riktigt små, var mycket längre. Hon är ju så underbart gullig och vacker. En snygg labrador och det är bara att hoppas att hon kommer att få vara frisk och fin i fortsättningen också. De är ju lite ömtåliga när de växer, leder och ben hänger inte riktigt med och man får som matte se till att den lilla inte överanstränger sig. Därför har jag särat på Pia, labben som är 2 år och stor och stark och som Allis älskar att bita, de får bara vara tillsammans när de är lugna, detta för att minimera skaderisken för valpen.


Jag har fått frågan vad hon har för stam - Hennes mamma är Smart Fellow's So You Think, morfar Tintagel Winds Xanadu, mormor Smart Fellow's The New Blonde, mormorsmor Smart Fellow's Without Makeup, mormorsfar Sheenaron Merry Soul Mate, morfarsmor Poole's Memory Of Tintagel Winds.

Pappan är Waterline's Le Petit, farfar Ahti Aspen Of Finnwoods, farfarsfar Palabras Blue Bayo, farmorsfar Mallorn's Aint Mizbehavin.

Så här ser lilla Allis ut nu, 15 veckor.





18 september 2014

Telekia

Telekian möter soluppgången invid karpdammen. Det här är en stor tålig och glad växt.


16 september 2014

Detalj i växthus

Växthus är en glädje både för växter och människors sinnen. Att låta fantasin ta plats bland plantor och estetiken frodas tillsammans med de gröna...
sitter och försöker skriva samtidigt som den bedårande söta jättebusiga labradorvalpen Allis skuttar runt i rummen. Är det någon som har tips hur jag ska få henne att sluta bita de vuxna hundarna?? De vuxna säger inte ifrån, de gnyr och skriker av smärta men lilla Allis skiter i det och fortsätter bita. Och så är matte där och försöker få henne att fatta att hon inte ska bita dem. Krokodilen Allis. Smart, söt och mattes lilla älskling!
Visar en bild på ljuskronan som hänger i växthuset.

    
Related Posts with Thumbnails