04 augusti 2013

Boije Gallery

Visar några bilder från mitt galleri, Boije Gallery, som finns här på gården. Den lokala tidningen Östersundsposten skrev om det i fredagstidningen. Galleriet är inne i den gamla stora bryggstugan och angränsande rum och byggnaden är helt bevarad som den var en gång i tiden. Det enda jag gjort är att jag målat golvet för att få ljust i rummen och så har vi satt upp belysning.
Humlen slingrar sig glatt mot den gamla timmerväggen.
För någon dag sedan hade jag långväga besök från
Skåne av trevliga Eva från Lyngby Prästgård. Hon har en helt underbar trädgård och en blogg som heter Bakom Häcken.Här är en bild från rummet med utställningen Fönster genom verkligheten. Bilderna är, som vanligt, gjorda direkt i kameran med naturligt ljus, en exponering, ingen lek i datorn och inga multiexponeringar.
Många tror att jag klistrat ihop olika bilder när de ser de här tavlorna med det har jag
inte gjort! Det är konstigt det där...att många inte tror att man kan göra såna här bilder utan att, som jag ser det, fuska. Men, egentligen, när många tror att det är fejk så är det ju högsta betyg på min fotokonst! När de TROR att det är HELT OMÖJLIGT att åstadkomma något sånt här på annat sätt.
Jag skapar magin direkt i kameran, det är så jag jobbar, kameran är min pensel och allt är precis vad det är: original skapade där direkt på plats och med naturligt ljus. Sedan gäller det förstås att Se bilden och få den att hoppa in i kameran.


Här är galleriet, jag och mina fotografiska bilder i tidningen igen i Östersundsposten.
Utställningen pågår under hela augusti och september. Mer info finns på trädgårdens hemsida www.secretgarden.se


3 kommentarer:

Hanna sa...

bara så fina bilder.
Hanna

Lottas Fotografi sa...

Dina foton är alltid så fina. Du får ta det som en komplimang när de tror att du "fuskat" fram dem. Jag tycker som du, jag vill göra bilden helt i kameran med naturligt ljus. Men jag behöver öva mycket mer. Har svårt att få till det där magiska i mina bilder.
Ha en fortsatt fin sommar med många trevliga besökare!

Anonym sa...

Oj vad roligt med din fotoutställning! Det var ett tag sen jag var in och tittade här!
Då är du väl verkligen duktig och begåvad om du kan ta så vackra foton att folk tror du "fixat" dom med datorns hjälp eller nåt sånt......som sagt... det är väl en bra komplimang!:)
Och du tar verkligen helt suveräna foton.....så otroligt vackra!
Ha en fin dag!
Nettan

Related Posts with Thumbnails