04 november 2011

Att tappa skärpan och bli Galen!

En underlig tid. Det ser ut som på natten, men bilden är tagen på dagen.
Dimman gjorde ljuset så spännande.

Det är vackert med dimma. Fågelns vingar fångar ljuset.
Och så kan jag berätta att det skiter sig med skärpan på mina foton!! Antingen är det kameran, eller objektivet... som har börjat Jävlas! Antingen blir det ingen skärpa alls eller så slår den fel och hamnar på helt fel ställe. Mitt älskade objektiv, 70-200, fasar för ifall det är det som felar.

Av nära hundra bilder så är det bara ca fem som är som de ska... eller är det jag som inbillar mig?? Men, ska ett sånt här objektiv inte ge riktigt bra skärpa? jooo!
Den här bilden på Ella blev bra, skärpan sitter där jag satt den.
Den här bilden på Ella är hyfsad, men skärpan har hoppat fram till nosen och inte är den skarp heller. (på de här små bilderna på bloggen är det svårt att se)
De andra fotona är bedrövliga! Ett enda sudd och lurv!!!!
Och så vill inte kameran/objektivet lägga skärpan på mina svarta hundar. Den "hittar dem" liksom inte! Jag blir snart galen! Eller så är jag det redan och det är det som är felet!
Frustrerande är det i alla fall.
(säljer kamerajävlen??!!)

10 kommentarer:

Marie Lithén sa...

:( allt håller inte i evighet men trist när saker går sönder!

Johanna Stålros sa...

Faan så trist! Önskar dig en jättefin helg. kram Johanna

cat sa...

Stäng av autofokus och fokusera manuellt för att testa. Ibland får objektiven spelet när ljuset inte är tillräckligt (i alla all händer det mig ibland)
Lycka till. Ha de gott. Catarina

Katalin sa...

ooh, fina vackra foton

Lottas Fotografi sa...

Kan det vara autofokus som behöver kalibreras tro? Min fotolärare tipsade om detta när jag frågade för en kompis räkning. Hoppas du får problemet löst och får känna fotoglädje igen ;)
Trevlig helg!

samson sa...

även om du inte tycker att bilderna är bra,så är de jätte fina och hundra gånger bättre än de jag tar med min gamla kamera//maggan

lisashus sa...

Jag ser inget fel i skärpan, jämför man med mina lurvbilder så är de ju knivskarpa!:)
Men sånt känner du ju själv och kan se i större format och det måste vara himla irriterande förstås!
Lisa

reneesfotoblogg sa...

Kolla med Canon-verkstaden i Mölndal. När jag köpt min nya kamera så blev det bara skit tyckte jag. Objektiv och kameran behövde kalibreras och det gjordes gratis eftersom kameran var ganska ny.

skogsnuvan sa...

Kan det inte vara så att du har extremt höga krav då. Jag har då inte sett något suddigt kort som inte ska vara suddigt hos dig.

luna ek sa...

Jag som aldrig kollar andras bloggar blev fast då jag hittade din. Känsla för ljus och mörker i förening är som i Feng Shui, det som ger magin i livet.Du fångar det utmärkt i dina bilder. Lite god smak, fingertoppskänsla och envishet är också bra att ha. Sedan brukar turen och flödet komma av sig självt med det mesta man företar sig.

Luna Ek Trädgårdsdesigner Feng Shui, numera med egen blogg med tips för dem som inte har samma intuition som du.
lunasblogg.net

Related Posts with Thumbnails