03 januari 2010

Vintern knackar på

Jag vill önska alla som läser min blogg en god fortsättning på det nya året. Här där jag bor har det varit väldigt kallt. Det har varit så pass kallt att vintern har försökt smita in i huset. Man kan känna det i luften och se det på fönstren. Vintern som trycker sitt ansikte mot rutorna och vill komma in i värmen. Men det får den inte och då blir den lite sur och sätter isblommor på rutorna. Men det tycker jag faktiskt bara är vackert! Vackert och lite spännande.


Fönsterrutorna i sovrummet har fått skira isfjädrar. Det kan kanske bero på att badrummet ligger i svit alldeles bredvid och när man badar så busar fukten runt lite, i alla fall när det är så här pass kallt ute. Färgen skiftar beroende på vilket ljus det är, ibland ser isblommorna ut att vara gjorda av guld.


Iskristallerna bildar mönster på glaset. Tycker att det kunde få vara ett sådant mönster jämnt. Kanske skulle man slipa mönster? Men jag tror inte alls att det skulle bli lika vackert då.


Det ser faktiskt ut som fjädrar, eller kanske ormbunksblad.


För att hålla kylan på lagom avstånd, det vill säga ute, eldar vi i kakelugnarna. Det är en speciell känsla med kakelugnar. Att de både är vackra och har en enorm kapacitet att behålla värmen efteråt. Det finns inte många element nu för tiden som är vackra...
Maja sitter och tittar in i elden i kakelugnen i biblioteket. Hon sitter där länge och tittar verkligen ingående. Jag undrar vad hon ser?


Nu har Gina kommit och satt sig bredvid. Hon tittar också väldigt ingående. Det måste ju vara något speciellt de ser när de sitter på det viset...


Ella kommer och vill också se vad som händer.


Här har matte, jag, satt sig på golvet med labbarna och myser en stund. De är så härliga! De funderar om matte kanske ska berätta en saga, kanske den om den Rosa kaninen, det är deras favoritsaga. De somnade så bra till den när de var valpar och de tycker fortfarande om den.

28 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

å så fantastiskt sött, jag smäller av! Så du har tre goingar!

Bilderna på fönstret var verkligen jättefina!

God fortsättning!

sylvia sa...

ååå så nydelig mønster kong vinter lager på deres soverom vindu,
helt vidundelig.
nydelige hunder,
kanskje de er som oss å føler ro i sjelen av å se inn i ilden som danser over vedkubbene?
ønsker dere en fin søndag.
brrr kaldt her å fra minus 11 til 23 ,
men laangt i det blå,
er det vår i vente.
klem fra sylvia

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej,

Härliga bilder! Så fint med frostiga rutor och som du lyckats fånga så bra.

God fortsättning,
Sanna

Mrs B sa...

Åh, så vakkert med frostroser på vnduene :) Og du er heldig som har både labradorer og kakkelovner...
Godt nytt år!

Love Your Homes sa...

Jag vet nog vad som värmer mest, i alla fall i hjärtat!!!

bakom berget sa...

Ja visst är värmen från en kakelugn skön... Men det som värmer bäst, är människor är goa mot sina djur...Sånt mår man gott av att läsa. By the way...otroligt vackra bilder på dina rutor.. God fortsättning önskar Åsa.

Annika Christensen sa...

Vilka konstverk.. någon glädjer skall du väl ha av kylan där uppe!!
Oj oj vad gott de har det framför spisen.
Härligt att vara djur hos dig.
Värmer ända hit minsann.
Här är det också kallts som attan, för att vara i Skåne alltså.
Annika

Norregård sa...

Så vackra isiga bilder du visar idag!!Riktiga konstverk!!
Och så busråttorna...Jag älskar bilden där de sitter på rad och väntar på sin saga!!
Ha det gott i kylan, tur Ni har vackra kakelugnar att värma er med;o)
Kram Kram Malin

Viola sa...

Vilken underbar trio du har, längtar så till sommaren när det ska bli valpdags igen..Otto har ju varit ensam nu flera år sedan min gamla labbe gick bort..i samband med det flyttade vi in till stan och då räckte det med en hund men nu...kan vi börja om igen med flera, vackra fönster som kung Bore har målat, ha en skön kväll och vecka, kram VIOLA

Vit som snö sa...

Så ljuvlig dukning du hade till nyåret, precis i min smak!!!
Tänk att frosten kan ge så vackra mönster!
Precis som du säger, fjädrar eller ormbunksblad, riktigt magiskt!
God fortsättning på det här nya året, längtar att följa din vackra blogg!
Kram Cilla

HelenJ sa...

Jag tror inte det är möjligt för människan att efterlikna det fantastiska naturen gör. Och en del av det fantastiska är väl att det är förgängligt? För när det töar är väl alltihop borta igen...
Jag är så avis på dina tre underbara labradordamer. Själv lånar jag en stilig ung man emellanåt, men frågan är om jag inte skulle ordna något mer permanent...

God fortsättning på 2010!

(Förresten har jag ordnat öppet vatten i min damm nu, så mina guldfiskar och guldid ska överleva vintern. Det blev en nödlösning, men jag hoppas den ska funka!)

Lisas torp sa...

Vilka underbara iskristaller på dina fönster!
Jag fick nästan en flaschback här efter att ha varit och sett "Avatar"....är det inte isdrakar som flyger därute i vinter?!

Ja, kakelugnar är verkligen vackra och värmande och det verkar ju vara kallt i stort sett i hela landet!

Vilken härlig stund framför brasan och dina vänner verkar ju vara idel öra!:)
Kram
Lisa

Grön Iris sa...

Vackra fönsterbilder, så levande.
Hundarna verkade trivas vid värmen, elden är hypnotiserande tror jag, det lockar till lugn. Rätta mig om jag har fel *ler*.

Varma GOD fortsättningskramar

Linda

färgtrappan sa...

Hej i vinterkvällen! Ja visst blir det vackra mönster på rutorna...vi har samma "problem" hos oss...jag tycker det är vackert, men maken vill väl inte ha det så egentligen och kanske inte jag heller...men det är ju så fint! Man kan stirra på det i timmar...
Jag vet vad Maja o de andra ser... den Rosa kaninen som dansar däinne i värmen...de vill nog leka med henne tror jag.

Ha en fin vecka!

Anonym sa...

Vilka fantastiskt fina foton på isrosorna. Naturen vet verkligen hur man gör vackra saker. tur bara att kylan håller sig utanför fönstren. Vi har också kallt men "bara" 10-15 minus. //Sophie

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Iskristallerna är jättevackra, precis som yra ormbunkeblad. Och dina tre ljuvliga hundar, sååå himla söta...som tre små barn! :o)
Kram Lydia

Lillebeth sa...

Och god fortsättning till dig! Det där med hundar och eld är märkligt. Jag hade en massa Kelpies under många år. De älskade att sitta framför kakelugnen. Ett minne från lägereldarnas tid?

Petra sa...

Ditt hem och din trädgård är helt fantastiska. Bilderna är ibland smärtsamt vackra. Om du förstår vad jag menar =). Och dina hundar är så fina. Har alltid varit svag för svarta hundar. Så fantastiskt ni bor, vad roligt att få ta en liten del av det genom din blogg!

Vem är jag.. sa...

Hej hej!

Vilken härlig frost på fönstret! wow, ja man önskar man kunde få ha så jämt!

Och vilka sötnosar du har som sitter vid brasan!

det var jätte trevligt att hitta hit!

Kram lisa

Skogsdoft & havsbris sa...

Får önska dig gott nytt år också, och samtidigt tacka för alla fina inlägg och sagolikt vackra bilder du bjuder på! Ser fram emot mer av det slaget under det nya året, för jag får aldrig nog, vill bara ha mer, mer, mer...
Här har det också varit riktigt kallt, -23 var det i lördags. Då kändes det nästan lyxigt med bara -3 igår på dagen, och -9 på kvällspromenaden med hundarna var nästan varmt... ;) Idag är det lite kallare igen, och har dessutom snöat lite till. Snart blir vi väl totalt insöade, men nog är det att föredra framför regn och halka! Så man ska väl inte klaga...
Så mysigt ni ser ut att ha det där framför brasan! Vilken vacker kakelugn, och bra att ha när kölden sätter in också! Fast vi eldat flitigt i vår spis nu när det varit kallt så har det inte haft så stor effekt. Visst blir det varmt i vardagsrummet till slut, men spisen lagrar inte värmen särskilt bra och det mesta av värmen sprids inte heller till resten av huset vilket är synd. Så en vacker dag ska spisen bytas ut till en som lagrar värmen bätter och är effektivare. En fin kakelugn skulle jag inte heller ha något emot!
Ha en fin vecka och hoppas det nya året har börjat på bästa tänkbara sätt! :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej mnen gud vilket gulligt Labbegäng intill spisen och dig, så rara de är, jättefina bilder! Och så vackert sovrumsfönster!

Tack för din kommentar, Lattelandet, ha, ha, hoppas ngn ser våra disskutioner och öppnar en fin butik! Blir såklart lite nyfiken då det ser ut som om du bor med omnejd... ja, som sagt, inte några kul inredningsbutiker som vi gillar, i den lantliga stilen finns men vad gäller att stcika ut o kläder kan jag nog tycka att det finns ett o annat guldkorn i af, även på smyckesfronten, mycket på Prästgatan av den varan. Små butiker med fina kläder...Nu håller vi tummarna att ngn vill ta sig an fallet Östersund, vad gäller inredning, för staden som sig är helmysig! Mari.

*Ulrike* sa...

Hello! You make the photos look like crystal! So pretty! The dogs are right where I like to be, especially right now, in front of the fire. I just love your fireplace/woodstove!!!!
Ulrike

Vit som snö sa...

Jag skulle gärna köpa din bok om du gjorde en, tycker dina bilder är såå ljuvliga!
Ta kontakt med ett förlag och hör efter hur man gör. Samla bilder och textmaterial och tänk genom vad du vill med boken och kontakta ett förlag. Jag vill gärna peppa dej till det!!!
Kram Cilla

Sjabbig men chic sa...

Ja, vad fönstren är vackra! och du vilka helt underbara bilder på dina mysiga hundar! Nedersta bilden är ljuvlig, det ser så mysigt ut att sitta där med hundarna och den sprakande elden!

Kramis Lisa

Anna sa...

Vilka goodingar.Jag vill vara hund hos dig!Kram Anna i östergötland

Lillsnörpa -Tävling på bloggen! sa...

En sån läcker miljö vid kakelugnen! God fortsättning! /Lillsnörpa

Unknown sa...

Roligt att du hittade till mig!
Vilket otroooligt hus du har. Att de kunde snickra förr i tiden är helt klart. Fina vovvar har du med! Har själv en Golden Retriever. Vilken tjusig trädgår du har. Världens park!! Ska länka dig.
Blogghälsningar Anna

Elzie sa...

Så underbara bilder. Och de där hundarna är ju bara för goa. Sitta där och titta, haha. Ja, man kan fråga sig vad som far genom deras huven. Jag vet vad som far genom vår hunds huvud nu. "Vart tog husse vägen? Dröjer det länge tills han kommer tillbaka?"
Hoppas du har en bra trettondag.
Kram Elzie

Related Posts with Thumbnails