29 november 2011

Interiör...vad tror ni?

Inredning...interiör...kanske ska jag ta lite såna bilder nu när trädgården sussar vinter? Interiör och inredning här från huset. Kan det vara intressant?
De här bilderna tog jag i förbifarten liksom, vevade till med kameran för att jag varit på auktion och ropat in några glaskaraffer och...


ett gammalt jättestort och snirkligt underbart skrivbord!
jag älskar ju gamla möbler och den inredningen som var då...


och även moderna saker. Som den här Howard fåtöljen med det där urläckra hippie-mönstret!!
En stilkrock som heter duga och som jag gillar sååå mycket.
Hmm..ska jag ta lite fler inredningsbilder nu i vinter...hmmmm.......

27 november 2011

Tiden går...

Tiden går så rasande fort! Idag är det första advent och här hos mig har ännu inga stjärnor kommit upp i fönstren. Adventsstaken ligger i sin låda och väntar. Ska nog ta tag i det där sedan jag gjort det här inlägget. Sitter samtidigt och håller på med min läxa. Så det här är ju en prioriteringsfråga...

Igår såg det ut så här vid dammen, idag har snön kommit.

16 november 2011

Svart...

Nu har markägaren fått bygglov för vindkraftverk i Fanbyn. Tvärs över den lilla sjön högst upp på berget, i byns samlade utsikt rakt i söderläge! Mitt i ansiktet i söderläge för hela byn. Bräcke Kommun har sagt ja!
I kommunens översiktsplan för byggnation av vindkraft, står det att läsa:
"Etableringar som innebär att en hel bys samlade utblickar i söderläge blir väsentligt påverkade bör undvikas. Där sådan etablering blir aktuell skall särskild kompensation för intrång i livsmiljön aktualiseras. Även ersättning till enskilda fastighetsägare kan komma i fråga."

Trots detta har de godkänt bygglov i byns samlade utblickar i söderläge!
Men ingen kompensation eller ersättning.

Vidare på kommunens översiktsplan om revidering av strandskydd (Bräcke kommun brottas med att folk väljer att flytta från kommunen och att folk inte vill flytta hit) står att läsa:
"Den nordvästra delen av kommunen, som omfattas av de sjörika områdena kring Pilgrimstad och Gällö, bedöms extra intressanta pga sin närhet till Östersund och belägenhet intill E14 och järnvägen. Här finns också ett flertal större arbetsplatser. Byarna och bebyggelsestråken ligger ofta vackert på sluttningar mot sjöarna och är omgivna av skogsklädda höjder.

Denna landskapsbild är attraktiv och bedöms tillsammans med det strategiska läget, kunna attrahera till inflyttning av permanentboende, särskilt om ett strandnära byggande är möjligt. För att bibehålla dessa områdens attraktivitet avser kommunen inta en försiktigt restriktiv inställning till vindkraftsutbyggnad i området Pilgrimstad-Gällö. Detta gäller främst sådana etableringar av vindkraft som bedöms negativt påverka de strandnära områdenas kvalitet och attraktionskraft. Kommunen anser att en ökad inflyttning av boende skapar ett större långsiktigt mervärde för kommunen än enstaka eller mindre grupper med vindkraft."

Trots detta har kommunen sagt ja till byggnation av vindkraftsindustri i Fanbyn, rakt i söderläge, mitt i ansiktet för byn som är känd långt utanför länsgränsen för sitt vackra läge!!!!
Och ljudet..bullret...dygnet runt året runt.
Han är nog glad idag, markägaren, som själv sagt på vindkraftsmötet att han gör detta för pengarnas skull...
 och andra har fått sitt livsprojekt förstört.

13 november 2011

Ett träd på savannen...

Gick längs med skogsbilvägen med hundarna och plötsligt ville kameran fota ett träd på den afrikanska savannen! Ja...i alla fall så känner jag den känslan när jag ser bilden som blev. Ett träd på savannen.
(men egentligen är det en fröställning av någon växt som har fått frost på sig)

Nu är jag så trött och sömnig så jag ska faktiskt gå och lägga mig. Har blivit så trött och orkeslös sista tiden. En bok skulle sitta fint, men jag har läst ut alla böcker jag har i bokhyllorna (och det är en hel del...) de är lästa minst tre gånger, i brist på nya fräscha.
Vill säga välkommen och så roligt att Ni har hittat hit, till alla nya besökare.

10 november 2011

Original...

Har i läxa att skriva hur man tar fram original inför tryck. Och jag som gillar bilder kan ju inte låta bli att göra en framsida till läxan... så jag slängde mig ut med kameran och fångade min fantasibild på...just det, på bild i kameran! :)
Här kommer ett original fram!
(det är bara att hoppas att läraren har både humor och fantasi.....)
Hur man tar fram ett Original...!

09 november 2011

Att se men inte synas...

Jag tittar aldrig på väderleksrapporten. Råkar jag sitta framför tv:n nån gång då den sänds så flyger mina tankar iväg till annat och vips så har vädret varit och jag har ingen aning om vad vädermänniskan sagt. Jag lever med vädret för stunden. Men det kan vara ganska knepigt det där, för vädret som är idag känns, för mig, som om det kommer att vara så framöver... och så är det ju inte. Därför har jag också en förmåga att skjuta upp saker! Att samla frö... jag sparade de vita malvornas frökapslar för de hängde så tryggt en bit över grusgången på sorksäkert avstånd...men nu är det nån gnagare som smaskat i sig dem ändå! Jättesorken from Hell??
Guldaklejans fröställningar har jag varit och samlat frö av.
Klippståndsets fröställningar fångar novemberljuset med sitt fluffiga hår.
Novemberljuset är vackert, speciellt på morgonen.
Och jag, som tror att allt kommer att vara i morgon precis som det är idag, inbillar mig att snön inte kommer...än i alla fall.
Jag fångar Ellas blick med kameran. Hon vet inte att jag fotograferar henne. Jag tar bilden tvärs igenom några buskar. Ett djurs personlighet fångar man på bild när djuret inte vet att det är iakttaget. Samma sak gäller människor.

04 november 2011

Att tappa skärpan och bli Galen!

En underlig tid. Det ser ut som på natten, men bilden är tagen på dagen.
Dimman gjorde ljuset så spännande.

Det är vackert med dimma. Fågelns vingar fångar ljuset.
Och så kan jag berätta att det skiter sig med skärpan på mina foton!! Antingen är det kameran, eller objektivet... som har börjat Jävlas! Antingen blir det ingen skärpa alls eller så slår den fel och hamnar på helt fel ställe. Mitt älskade objektiv, 70-200, fasar för ifall det är det som felar.

Av nära hundra bilder så är det bara ca fem som är som de ska... eller är det jag som inbillar mig?? Men, ska ett sånt här objektiv inte ge riktigt bra skärpa? jooo!
Den här bilden på Ella blev bra, skärpan sitter där jag satt den.
Den här bilden på Ella är hyfsad, men skärpan har hoppat fram till nosen och inte är den skarp heller. (på de här små bilderna på bloggen är det svårt att se)
De andra fotona är bedrövliga! Ett enda sudd och lurv!!!!
Och så vill inte kameran/objektivet lägga skärpan på mina svarta hundar. Den "hittar dem" liksom inte! Jag blir snart galen! Eller så är jag det redan och det är det som är felet!
Frustrerande är det i alla fall.
(säljer kamerajävlen??!!)

02 november 2011

Utsikt...

Utsikt över grannbyn Samsta.
En disig dag gick jag och hundarna upp på berget för att njuta av den här vackra utsikten. Jag tycker att det är så vackert med de skogsklädda buktande bergen i fjärran.
Den här gården i Samsta har ett underbart läge. Och skogarna är så där djupa och gamla, som skogar ska vara när de är som bäst.
Dimman smyger längs svarta vatten. Solen nafsar granars toppar.

Svarta vattnets lugna yta bryts av andens silverglitter.
Related Posts with Thumbnails