16 januari 2015

Ibland roar jag mig!

Ibland brukar jag roa mig med att läsa tv-bilagan i tidningen. Det finns mycket att se och för att kunna välja bland utbudet finns ofta en sammanfattning av programmet.
Vad sägs om dessa "höjdare"??

  • Halv åtta hos mig: "Det bjuds på förrätt och till varmrätt blir det kall kokt röding med sås och till efterrätt äpple med grädde.
  • Amerikansk action från 2007: "En saknad sida ur Johns dagbok dyker upp."
  • Amerikansk action från 2010: "De möts på en flygplats och det visar sig att de ska flyga med ett flygplan. Hon blir förälskad och tror att hon mött mannen i sitt liv men det tar en abrupt vändning.
  • Sveriges mästerkock: "Kockarna ställs inför en stor utmaning när de ska göra en huvudrätt baserad på råvaror."
Hahaha :-) Jag skrattar så tårarna rinner när jag läser och ser framför mig...action en sida ur dagboken är borta!! fasa!!! och dessutom är det Johns dagbok!
flygplatsen ska de flyga med ett plan...varför inte ta tåget?? haha..och en abrupt vändning, spyr älsklingen i mittgången eller kanske över henne?
Och den där middan kan jag avstå: till varmrätt KALL fisk med sås och äpple...låter inte som nån höjdarmiddag!
MEN det blir det när
Sveriges Mästerkock får en riktig utmaning att försöka laga mat av RÅVAROR!! Hahahaha!!! :-)

12 januari 2015

Väldoft

Väldoft är viktigt i trädgården tycker jag. En av alla dessa underbara dofter i min trädgård kommer från smultronschersminen. Underbart gott doftar den. Lukten påminner lite om Hubba-Bubba tuggummit som fanns förr, kommer ni ihåg det? Kanske finns det fortfarande. Man kunde blåsa jättestora bubblor och det smakade gott och doftade ungefär som den här schersminen.
Den gyllene bubblan i bilden är dock inget tuggummi, det är solen som precis gått upp och bilden är naturligtvis inte från idag utan den är tagen i somras naturligtvis.
När jag ser bilden kan jag nästan känna doften.


11 januari 2015

Verkligheten

Verkligheten har drabbat min trädgård i skepnad av små ätande pippande kryp.
Fasa!


09 januari 2015

Borta...

Räven som vi nästan sett som en familjemedlem finns inte längre. Har inte ens sett spår av den runt om i den närmaste skogen. Räven kom hit varje dag och tog sork i trädgården. Yngsta labradoren Allis tittade på den genom fönstret och såg riktigt fascinerad ut, som om hon beundrade den. Pia 2 år skällde så rutorna skallrade men räven tittade bara som hastigast på henne och fortsatte sin sorkjakt.
Så vacker räv!! Och duktig!!
Vi gav den lite mat i vår skog en liten bit från gården. Varje gång var det rävspår där och maten borta. Nu är maten kvar...bara skator och kråkor är där och äter.
Antar att det är någon som varit julledig för länge och blivit uttråkad och därför måste skjuta ihjäl levande varelser för att ha något att göra, någon som det riktigt kliat i fingrarna på att få döda nu under julen....!
Precis som det hände med den förra räven förra julen!
Fy faan! Säger jag!!!! Fy fan!


07 januari 2015

Det nya

Det nya året inleds med stor frustration över en gammal dator. Men i ärlighetens namn så började irritationen långt innan dess. Det är nästan omöjligt att arbeta med bilder längre, det går såå trögt och långsamt och att ladda ner bilderna från kameran är nästan ett hopplöst projekt! Tar så låång tid. Måste ha hänt något med datorn, har ingen aning om vad det kan vara men en bidragande orsak är nog ålder...den är nog 13 år eller nåt sånt! Och sanningen att säga börjar jag bli väldigt less på att ha denna arbetsbegränsning.
Bildskärmen är bra, dvs den visar väldigt bra färger, rätt färger, MEN den är så liten och nästan fyrkantig i formatet så det är en riktig utmaning att jobba med bilder på den. För att kunna se hela bilden på skärmen så kan den bara visas i ca 14% av sin verkliga storlek! Och i 100 % så blir det ett väldigt scrollande!!
Antar att utvägen är att köpa en Trisslott och hoppas på det bästa.


Related Posts with Thumbnails