30 maj 2014

Jag och vatten

Lockande pockande förföriskt dragande; vatten har verkligen förmågan att fånga all min uppmärksamhet.
Visar en bild från ett sådant möte en vårmorgon.


25 maj 2014

Naken man..!

Om det finns någon man som verkligen klarar av att ta Regi, att ta direkta Order, att visualisera frysta poser på vassa obehagliga stenar i starkt strömmande kalla vatten (en del gånger kan det vara lugnare vatten och inte fullt så vassa stenar) att vara Naken i strömmen och att ha förmågan att se sig själv som ett Objekt, en Sten bland andra stenar: inte vara under 35 år, inte vara fetlagd och inte heller mager som ett skelett, att klara av besvärliga situationer och adrenalinkickar och även uttråkning under långa fototillfällen och Dessutom helst bo här i Byn, i närheten av Fotografen, så att det fungerar när jag ringer en Mycket tidig morgon /eller sen kväll/ att NU kan det vara rätt ljus!, Nu åker vi dit och gör KonstFoto!
Jag håller på med ett fotoprojekt och söker något seriöst objekt i närheten av Fanbyn Bräcke.
Här visar jag en målning, Strömkarlen, av Ernst Josephson (1851-1906), mannen på mina foton ska inte vara det centrala i bilden, han ska inte vara så där extrovert: han ska vara mycket längre in i bakgrunden och vara en del av 'målningen' så att det är först efter en stunds betraktelse som han upptäcks på bilden.
(Fotografierna kommer att visas för publik.)
Känner du att det här kan vara något för dig maila: hemligatradgarden@yahoo.se 


Häggarna blommar

Häggarna blommar för fulla segel just nu. Den underbara doften sprider sig i vinden så att jag blir alldeles vimmelkantig. Det är en härlig tid nu, den allra bästa!
Idag har vi ett häftigt regn där jag bor och det är mumma för alla växande blomster och för ogräset som jag för en ojämn kamp mot. Har börjat att rensa i kvickrotslägdan en utmaning i både styrka, envishet och idioti. (Måste gräva upp alltihop och börja från början) Sedan ska jag sätta frö och hoppas på det bästa.


22 maj 2014

Fynd!

När jag åkte vägen runt sjön såg jag en skylt där det stod att det var gårdsloppis. Stannade för att se vad det var som skulle säljas. Hela gården har blivit såld och nu skulle gården tömmas på grejer. Jag letade inte efter något speciellt men kände på mig att det här var ett ställe att fynda på.
Och mycket riktigt: första fyndet lät inte vänta på sig: trädgårdssoffor från Byarums bruk i utmärkt skick för 500 kronor!!
Nu har de flyttat hem hit och hittade sin plats direkt. Jag gjorde även fler, större, fynd, helt makalösa faktiskt! Mer om det berättar jag senare.


19 maj 2014

Springmeet 2014

Jag skulle åka till handelsträdgården när jag insåg att det var Springmeet 2014 i Östersund! Jag ändrade snabbt mina planer och grep tillfället att fota härliga bilar och folk. Det är bra att lära sig behärska alla sorters fototillfällen, att lämna sin komfortzon och trots det kunna skapa bilder.
Här kommer några bilder som får tala för sig själva.
Bilderna är till salu om intresse finns.











Här har jag gjort ett collage från platsen.
Det var mycket folk och glad och trevlig stämning.
Jag hade hela min koncentration på att se bilder och så hade jag yngsta labradoren Pia med mig också.



16 maj 2014

Ute

Ute med labradorerna i skogen en varm vårdag.
Här är det Ella på bilden.


Här hör och vädrar Pia någonting utanför bilden.
Kan vara björn...



Ella och Maja




07 maj 2014

Så ser det ut

Så här ser det ut i mitt växthus just nu. Ser riktigt tråkigt ut. Här snöar det idag och blåser ilsket och är iskallt. Fröerna ligger i jorden i sina små krukor och väntar på värmen och det gäller att passa så att de inte fryser. Jag har solrosor kvar att sätta och luktärtor. Det blev ingen riktig ordning med luktärtorna i år. En del av ärtorna låg i blöt ett dygn, andra satte jag direkt ur påsen och i köket står ärtor i vatten sedan två dygn tillbaka för jag vill inte gå ut i det här jäkla vädret.
Morgonen började jag med att springa ut i trädgården och vråla till de vasstandade rådjuren och klappa vilt i händerna. De skumpade iväg in i hagen och stod och glodde på mig så jag vrålade ännu högre och flaxande med armarna. Tror inte att det var någon bybo som promenerade på byvägen just då...men vem vet?



05 maj 2014

Whistleblower

Jag har fått många många många mail och frågor från hela Sverige, och från världen i övrigt, om hur det gick med den där sjukt stora Majbrasan i byn. Se inlägget här.Därför berättar jag fortsättningen om vad som hände, för den här bloggen är ju en historia om Trädgården, Gården och det som händer i dess närhet.
Jag och  min man gick den korta sträckan till majbrasan senare på kvällen. Det brann fortfarande med stora, plötsligt uppflammande lågor, över de gigantiska glödhögarna.
Ingen människa fanns på plats! Vinden fick stora gnistregn att stiga högt mot himlen! Över den torra marken intill!
Vi stod där, jag och min man, helt tysta, kände båda att det här är helt åt helvete. Ingen av oss sa något på en stund (som om vi inte trodde att det var sant.) Vi stod tysta och tittade: såg lågorna och gnistregnet leka i vinden åt byns och vår gårds riktning.
Vi fattade ett gemensamt beslut, att ringa den som vi antog var ordförande i Bygdeföreningen, och anordnare av brasan, och därmed någon ansvarig som hade koll så att inget hände. (men hur kan ansvarig veta vad som händer när hen inte är på plats och det fortfarande brinner och det blåser?).
Här är några
citat från vårt livs mest knäppiga/sjuka telefonsamtal:
Min man: "Vi står vid brasan och det finns ingen här och vaktar och den brinner fortfarande."
XX: "Jaha?"
Min man: "Vi är rädda att elden sprider sig, speciellt nu när det har varit varning för att elda, och det blåser och gnistorna flyger lång väg."
XX: " Det har gått bra i fyra timmar, vad är problemet!?"
Min man: "Problemet är att elden inte är släckt och ingen finns här och ser vad som händer."
XX: "Jag har varit där och kollat för två timmar sedan och då var allt bra och jag har ingen anledning att gå dit och kolla igen!!"
Jag: "Jo, det har du. För det brinner överallt fortfarande och det blåser och gnistorna flyger högt mot himlen åt byns, och vår gårds, riktning!"
XX: "Nu tycker jag att ni får ge er! Jag tycker att ni är Tramsiga! Jag tycker att ni är riktigt tramsiga!!! Vi sitter här i köket och har det mysigt! Ja, vi sitter här och har det mysigt, får man inte ha det!? Och så ringer ni och håller på så här, ni är tramsiga! Det är ingen fara med elden om det inte är DU som är där och ser till att den sprider sig!!"
Jag: "Är det du som är ordförande i Bygdegårdsföreningen, jag vet faktiskt inte riktigt vem det är, så därför frågar jag: är det du som är ordförande?"
XX: -----------------
 //inget svar under lång tid, jag upprepar frågan hela tre gånger.//
XX: //Till sist// "Ja."
Jag: "Vet du att det är den som tänder brasan som även har ansvaret för elden?"
XX: "Nej! Nähää!! Nej nej! Det är det inte! Så är det absolut inte! Det är de som lägger på alla grejer på brasan som är ansvariga!" Jag har ingen anledning att gå dit!
Jag: "Jo, du har anledning! vi står här och ser att det brinner mycket överallt och det blåser och gnistor yr högt mot himlen åt hela byns håll....och ingen finns här och bryr sig!"
XX : Ja jag kan i alla fall inte göra nåt åt ifall det går åt helvete!!"

----------

Nu sitter ett litet litet anslag uppe vid brasan om att brasan ska flyttas till ett annat ställe. Tro faan det, vem vill ha den elden på sin mark, när det tydligen är så illa att elden tänds och alla går därifrån, även de ansvariga.....


02 maj 2014

Någonting hotfullt

Det är någonting hotfullt som smyger hos blåsipporna. Ett mörkerväsen som kan anas på bild. Blåsipporna är oroliga, de kan bara vänta på vad som sker.





Related Posts with Thumbnails