28 november 2010

Första Advent

Idag är det redan första advent! Förstår inte riktigt det ännu, tiden går så fort, det känns som om jag inte riktigt lämnat sommaren ännu. Men adventskänslan kanske infinner sig snart.

Idag tipsar Anna med den fina bloggen Vita rosor och förgätmigej om min blogg!  Hon skriver: "Det finns en bloggare som redan lever det livet. Hon och hennes man äger en stor K-märkt gård från 1800-talet som heter Riksdagsmannagården. Inredningen är mustig med en ljuvlig blandning mellan gammalt och lite nytt, men jag har fått intrycket att det är i trädgården personen i fråga lever upp. Hon har från grunden skapat en trädgård som jag bara drömmer om. Titta in på bloggen The Secret Garden så får du också se, men var beredd på att bli grön av avund ;0)." Tack Anna för det fina berömmet, jag blir så glad!!!

Tog några bilder ute i mitt Narnia. Herr Kanin sitter och ler mot ljuset.

Det blåser lite grand, pustar och frustar så att ljuslågan fladdrar.


Den blå timmen närmar sig. Stearinljus ger den där stämningen som jag letar efter, en fridfull mysig lugn känsla.


Mörkret kommer fort den här årstiden. Den lilla pärlbroderade aftonväskan ligger och glittrar i ljusskenet.


En statyett står och tittar drömskt in i en liten kristallkula. Ser kanske framtiden eller något annat. Jag köpte henne på en loppis för 20 kronor. Jag tror att hon blev glad över att få komma hem hit.


Tänk att kunna stå stilla så länge och ändå se så avslappnad ut.
Jag önskar alla besökare på bloggen en mysig första advent!

23 november 2010

Älskade rum - inredning

Oj vad roligt med all positiv respons på mitt förra inlägg när jag vågade visa några bilder på mig själv. Det värmer verkligen i hjärtat och det kan också verkligen behövas i dessa kalla tider. Tack tack!
Visar några bilder från mina älskade rum här i huset. Ljuset forsade in genom de högra fönstren och gjorde den nedre salen extra fin. Takmålning, tapet och trägolv är i original från 1880-talet. Takmålningen harmonierar verligen med den övriga färgsättningen. Trägolvet är så där härligt slitet att det blivit hårt och blankt och gråaktigt. Väldigt lättskött och vackert, tycker jag.

Jag älskar de här gamla tapeterna! Färgen och mönstret är så härligt. Det ljusa skåpet och spegeln kommer verkligen till sin rätt mot den där mörkare bakgrunden. Sånt gillar jag! Gardinstången, som skymtar uppe till vänster i bilden, är också från 1800-talet, har alltid suttit på samma ställe.


En deltaljbild från kakelugnen i rummet som jag kallar biblioteket. Det är en kolonnkakelugn med hylla att sätta både ljus och lampa på. Och några porslinskaniner.

21 november 2010

Vem är jag? Här är jag i alla fall på bild...

Jag har faktiskt inte visat en endaste liten bild på mig själv här på bloggen. Förklaringen är mycket att jag inte gillar att vara med på bild, gillar inte att se mig själv, speciellt inte nu som vuxen. Det finns faktiskt inte så många bilder på mig. Men jag har letat igenom luntorna med fotografier och hittat några som jag nu väljer att visa här. Ojoj hur ska det gå, ska jag verkligen klara detta... här är jag i alla fall!

Jag som en liten tuss uppe på den stora ardennerhästen som heter Lubbe.

Foton från ganska så länge sedan. Min pappa är han med glasögonen. Jag sitter uppe på hästen. Kommer ihåg det än idag. Jag var så lycklig att få vara med hästen!


Här sitter jag med min guldhamster Gullis på axeln.


Det här kortet har min morbror tagit. Vitnos heter kaninen. Jag var väldigt förtjust i kaniner när jag var liten, är det än i dag.


Hela somrarna var jag på landet. Djuren blev mina vänner. Här bjuder jag fåren på lite havre ur en kaffeburk. Vilken reklambild för kaffe! Bilden har morbror tagit.

Jag och min älskade labrador Mandy. Här ligger vi ute och sover. Mandy var min allra första labrador. En superhärlig ras som följt mig genom livet.


Här har jag precis tagit studenten. Håret hade jag färgat svart!


Foto som jag framkallat själv när jag gick på konstskola.
Mitt efternamn Boije är ett mycket gammalt släktnamn.

Foto taget i ateljén på konstskolan. Det var ett tag sedan, kan man säga.

Här är ett nyare kort. Men det är några år sedan det är taget. Ja, det här är jag, nu är jag inte så hemlig längre, hihi, men jag har ju bloggat över ett år nu så jag kände att det var dags att visa några bilder på personen bakom bloggen.

17 november 2010

Vinter Vatten - Winter Water

Vatten om vintern kan vara riktigt vackert. De kalla vassa isformationerna och det mjuka vattnet bildar en skön harmoni. Jag ser nu att en del foton har blivit lite annorlunda i färgen när jag lagt upp dem på bloggen. Ingen aning varför, det är inget jag kan göra något åt, men retsamt är det!

Det har blivit vinter runt bäcken

Det rinnande vattnet ser så mjukt ut







Solen har färgat trädens toppar gyllene. Det speglar sig i vattnet, får det att se ut som flytande guld.

14 november 2010

Sett på mitt sätt

Visar några naturfoton. Naturen sett på lite annorlunda sätt. Att hålla i en pensel och måla i olja känns för mig välbekant, även fast det var länge sedan jag gjorde det. Att hålla i kameran och måla med den känns annorlunda och spännande. Man ser resultatet direkt, behöver inte vänta flera veckor som med måleriet.
Alla bilderna är gjorda direkt i kameran.

Myrens vatten

En vattenhåla
Björkstammar
Vägen in
Björkars väsen

Trädstammar i gyllene ljus och pudersnö


Gränsen mellan måleri och fotografi suddas ut.





Lägger in den här bilden på vargen som svar på uppmaning från naturfotograf Terje Hellesø. Ni som håller med om budskapet får gärna kopiera vargbilden och lägga in på era bloggar.

11 november 2010

Glaserade Nypon

Det finns så mycket vackert där ute. Där ute i naturen och i trädgården, till och med den här årstiden, bara man ser efter noga. Några löv på rosenbusken dansar i ljuset.
Ett nypon njuter av solstrålarna. Det ser varmt ut men det är det inte.

Nyponen har blivit glaserade av en tunn ishinna. De ser riktigt läckra ut. Som godis!


Både vackra och smaskiga samtidigt.


Frusna nypon. Jag ska nog plocka in några. Både färgen och formen är så härlig.

06 november 2010

Alla helgons dag

Jag tänder några ljus för alla helgon där ute. Några ljus för dem som fanns förr och de nu levande.
Solen letar sig in genom fönstret. En fin dag och en fin kväll. En stund för reflektion över vad som har varit och vad som kommer att vara. Intet är nytt under solen.
Trevlig helg till er alla!

05 november 2010

Novembernatt

Mörka svarta kalla novembernätter...kan faktiskt vara riktigt vackra. Gick en sväng ner till byvägen för att titta på utsikten över en av grannbyarna där kyrkan ligger så vackert nere vid Sundsjöns vatten. Det var så fina speglingar i sjöns yta. Stjärnljust men ingen måne.
Mörkt, men i några fönster här på huset lyste det. Man kan ju undra vad för oknytt som gömmer sig därinne...
Det var bara jag som smög runt, tror jag. Mörkret var kompakt, bara stjärnorna som lyste och det var inte tillräckligt för att hjälpa människors ögon. Annat var det med kameran. Huset i stjärnljus, södra sidan.
Nordvästra sidan.
Här är det andra huset på gården. Det är ännu äldre än det stora huset.
Vinkelbyggnaden. Mörkret var så kompakt att jag knappt kunde se någonting. Fick känna mig fram var knapparna på kameran var och försöka låta bli att snubbla omkull. Hade släkt ner alla lampor på hela gården för att ta de här stjärnljusbilderna. Här var det gamla stallet, till vänster, och den högra längan finns bakugn, drängkammare och pigkammare. Fast nu var det länge sedan det fanns några drängar och pigor på gården...fast vem vet vad som finns där, egentligen...
Related Posts with Thumbnails